En bister dag – kalla mig FitterBistan

Jo, jag är lite bister idag av olika anledningar. Dels för att planen att svassa igår gick fullkomligt åt skogen eftersom, tro’t eller ej, det började regna. Det har inte regnat här på skitlänge, men givetvis kom det när jag skulle svischa i mockastövlar. Det blev alltså inget svischande alls.

Sen är jag även lite bister över att en del vuxna människor (vuxna på pappret alltså) beter sig som om de är 14 bast och har huvudrollen i Mean Girls. Utan att nödvändigtvis vara just girls, det är oftast män som är mest skillade när det kommer till just DRAMA. Jösses så less jag är på tjuvnyp och skitsnack. Det finns en anledning till att jag inte hänger särskilt mycket på Facebook, Instagram och andra sociala medier än just bloggen. Om jag inte ser tjuvnypen så finns de inte. Typ.

Medan jag tjurar över uteblivet finväder kan jag visa huset vi kollade på. Från utsidan.

IMG_6314

Jag har verkligen ansträngt mig för att bortse från soptippen (och campingen?) på utsidan eftersom själva huset är helt okay, men det är som sagt inte min bästa egenskap att se potential.

Det som fascinerar mig mest är dock trädkojan. Som verkligen hänger mitt över tomgränsen, men tillhör grannhuset. Trädet står alltså en millimeter från staketet fast på granntomten.

Av alla problem som skulle kunna vara stora så hakar jag upp mig på detta. Att golvet i gäststugan är helruttet och behöver rivas upp är en sak, att det står saker överallt och högt och lågt är även det överkomligt. Men hur i hela friden får man för sig att bygga en trädkoja på det viset?

Och med tanke på att auktionen kommer förrättas av Kronkalle, kan man då säga att kojan skall ner annars kommer jag smyga ut med kopparspik så trädet dör och kojan trillar ner eller så tar jag till det tunga artilleriet och hämtar motorsågen?

Man vill ju kanske inte börja med en grannfejd?

Nåja, först och främst skall vi gå på auktionen. I början av maj. Det finns inte en janne att det här huset får kosta särskilt mycket pengar, då hoppar vi av snabbt som blixten.

Men först, imorgon är det dags att mäkla och värdera huset i Göteborg. Vilket kan vara ytterligare en anledning till viss bisterhet. Jag är nostalgisk när det gäller den kåken.

Min förhoppningär att ett köp med nära och kära går i lås så jag får komma dit och nostalgisova, blir det inte så kommer det bli en mycket tårfylld separation.

Sådär tårfylld att det kanske slutar med att jag rycker kontraktet ur näven på mäklaren och springer det fortaste jag kan och skriker att jag har ångrat mig.

Det sistnämnda kräver dock att jag övar mig lite på att springa först. Pinsamheten i att bara komma 50 meter för att sedan få slut på kondition medan de kommer i kapp mig kan ju bli en smula jobbig.

Vad tycker vi om trädkojan?

0 thoughts on “En bister dag – kalla mig FitterBistan

 • Skiten ska ner! Iaf om jag hade får bestämma 😛
  Är väl skitsamma om trädet står på grannens tomt.
  Trädkojan hänger lååååångt in på “er” tomt.

  • Men då kommer följdfrågan. Vad händer om eventuellt trevliga grannbarn trillar ner på “vår” sida och blir uppätna av två hundar? Rent juridiskt alltså? 😉

   • Åh om du inte slår på barnen samtidigt är det nödvärn 😉 För självklart kände Ni er hotade när de kom farande från luften……. Fast jag tror nog mer på att vovvarna kommer att tror att det är lekkompisar som kommer farande och älskar ihjäl dem i stället för att äta upp dem 😉

 • Huset ser man inte så mycket av. Skräp och annat är lätt att ta bort, men den där “kojan” i trädet måste bort. Det kan omöjligen vara tillåtet att bygga nåt sånt som hänger in över grannens tomt på det där viset när man har rätt att själv ta bort (om inte grannen gör det själv) _grenar_ som hänger in över egen mark. Kolla med kommunen.

  • Tror inte heller att träd får vara inne och grena sig på granntomter. Den dispyten har jag haft tidigare med tujor som har spridit sig som en vinterkräka. Det var ju inte ens säkert att de nuvarande ägarna skulle ta med sina grejor, det var också ett överraskningsmoment.

   • Hu! Om köparen ska ombesörja städning/bortforsling måste det väl också påverka priset?

    Som granne har har man rätt att kapa grenar som hänger in, men man bör ge ägaren en chans att göra det själv först. I det här fallet är sommarstugan i trädet nästan av omfattningen att det är ett bygglovsärende. Jag skulle kontakta kommunen.

 • Kojan ska bort! Om trädets grenar hänger över på er sida så får ni såga ner dem och jag kan inte tänka mig att det där är tillåtet heller. Fult som f-n är det också.
  Huset blir nog bra om skräpet försvinner på tomten och i trädet.

 • Nyfiken i en strut på vilken/vilka mecklare som ska få värdera huset, ska nån få ett förmedlingsuppdrag för att det inte blir närokäraffär med övernattningsklausul så förväntar jag mig att bli konsulterad 🙂

  • Du kan få bli konsulterad precis när som helst? Vi har inte valt våra mäklare än, det är bara köparmäklare som kommer på tisdag. Eller måndag.

 • Ojojoj jag har missat en del!

  Jag trodde d var jag som var nostalgisk och sentimental, inte du! Det är löjligt svårt att lägga ut huset till försäljning ju! På tisdag kommer fotografen och imon skall ut med basilika citroner och diverse annat lullull.

  Men så spännande att ni tillslut släpper taget om Götet. Huset verkar hur spännande som helst!

  Men som sagt det är mycketkänslor inblandade…

   • Ja det blir samma för oss båda tror jag.
    Min psykolog tycker jag är sentimental och det är väl sant om man tänker efter. Nu har jag haft huset i sex år, bara ångest och problem. Räknade på det och kom fram till att jag bara bott där i sex år oxå, så nu e vi kvitt huset och jag.
    Hoppas göra mig en liten hacka på det men skattmasen tar väl det mesta är jag rädd…
    Vem ed du tänker ev sälja till? Lite kul att det inte försvinner ut ur ditt liv, du har haft det länge!
    Men det nya du tittar på var ligger det?

 • Alltså jag ser ju inget annat än trädkojan! Huset smälter in i omgivningen och skräpet går att flytta, men kojan … Kan man skriva in i köpekontraktet att man köper luftrummet ovanför tomten också (en 10 meter upp räcker väl) och får bestämma själv vad som ska vistas i ens eget luftrum?

  Förstår fullkomligt din önskan om att ditt gamla hus ska gå till närstående! Jag vill ha större och inte så här nedslitet med en massa funktionsfel som jag har i min hyreslägenhet, men varje gång jag tänker att jag ska flytta härifrån så undrar jag om jag skiljas från det här stället.

 • ingen liten koja de har byggt, ser nästan ut som att den skulle kräva bygglov. är ju både stor och högt över mark. Något att kolla med kommunens byggnadsnämnd.

 • Pi och pi för kojan! Ner med skiten! Har för mig att man får såga ner grenar som hänger in på tomten men hur gör man då när det finns en koja i det?
  Huset blir nog bra, tomten också bara ni blir av med skiten o kojan. 🙂

 • ja, är ju ingen lite koja de byggt direkt

  Men antagligen har fått grannarnas tillåtelse att bygga över deras tomtgräns annars får man nog inte bygga en sådan koja

  Förhoppningsvis är de barnen stora nu o inte hänger i kojan längre

  Låter som en grannosämja om ni vill ha bort kojan eftersom de antagligen hade bygglov och om det är yngre barn så lär de bli besvikna och tycka ni är de sura grannarna och troligtvis kommer förpesta er tillvaro när de kan , även om jag förstår ni vill ha bort den

 • Om trädkojan tycker jag inte! Kan man tänka sig att de förra som bodde där oxå hade barn, så att den var gemensam? I så fall är de antagligen medvetna om att den kanske får riva när nya ägare flyttar in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.