Jag är fäschon part deux (maken är inte det)

Skor sviker inte. Skor är villkorslös kärlek. Skor blir aldrig för små för att man kanske har ätit för mycket Ben & Jerrys. Skor behöver med andra ord aldrig hamna i en egen garderob som man suckar när man går förbi bara för att man har vuxit ur dem på både längden eller bredden och man behöver ingen ingenjörssnickrad töjningsanordning till dem.

Skor är det enda som är roligt att köpa just nu. För näe, det går inte så himla bra med varken träning eller dieter, men jag har åtminstone inte blivit fetare. Inte smalare heller.

Men nu kör vi ett ordentligt hopp från gårdagens fotriktiga pjucks med eventuella hålfotsinlägg i. Vi går rakt på det tunga artelleriet.

Minns ni kilklackarna hos Plain Vanilla som jag skrev att jag skulle köpa så fort köpstoppet var över? Jag köpte dem såklart och sedan var det lite väntetid innan leveransen kom till butiken. De kom i veckan och igår kom de till mig och de är My Precious nummer ett. Jösses så snygga de är. Dessutom är det bara att inse, kilklack är det enda som funkar med klack när man skuttar på båt. Det funkar sjukt dåligt att skutta med stilettos. Det blir som med ekorren, man stöter sitt lilla lilla ben.

IMG_6320

Jag får nästan andnöd av snygghet, men jag föreslår att ni kollar på produktbilden istället. Så här års kan mina ben och framför allt fötter kan göra karriär som stand in för bårhusblått dödsfall i vilken skräckfilm som helst. De här till ett par bootcutjeans under våren, sommaren och hösten gör mig het. Eller ja, åtminstone lite mindre lik Anders Borg. Och man får faktiskt snyggare spiror med klack.

Fascinerande nog var det inte bara klacken som gjorde dem bekväma. Kolla remmarna.

IMG_6322

Det är resår överallt. Inget som klämmer någonstans. Halleluja. Herregud som jag vill att det skall bli väder för sommarskor NU.

Under tiden kommer jag använda My Precious nummer två som kom i samma paket.

IMG_6324

Ursäkta mig medan jag går och dör snygghetsdöden litegrand eftersom jag har en förkärlek för fransar. De är SINNESSJUKT snygga di häringa stövlarna (och nu retar det mig ännu mer att jag inte hittar min fransiga 80-talsjacka som jag har letat efter i flera år).

Jag hade faktiskt inte planerat det här inköpet. Inte alls. Men när jag råkade surfa runt i webshopen och fick syn på de här visste jag att jag var rökt. De ser ut som ett kärleksbarn mellan Prime och Minnetonka. En drömbäbis som jag inte visste fanns. Framför allt visste jag inte om mitt enorma behov av just dessa, men dessa kommer jag ha resten av livet på riktigt. Har jag haft fransjackan i 35 år så … ja … ni hajar.

Det bästa av allt. Jag som numera bara alternerar mellan mina två par bootcutjeans och har lagt sisådär femtioelva par jeans på hyllan (bokstavligt talat) för att de är smala nedtill och jag är LESS på smala jeans, kan sluta vara less. Till fransbootsen VILL man ju ha smalvadsbyxor. Det näst bästa är att jag kan använda dem redan idag eftersom vädret är ovidkommande (om det inte hällregnar).

Idag skall jag gå på stan med fransar och hår svischande och jag får julaftonspirr i magen bara av att tänka på det.

I sommar kommer jag alltså spatsera i kilklackar, fransstövlar och Birkenstock. Och kanske en seglarsko eller två.

Nu har ni fått hela kostcirkeln av skor på bara två dagar och jag är extatisk på riktigt.

Köpstoppet är nu officiellt över och jag har fått det jag försakade under hösten/vintern. Så jäkla värt!

Jag tror till och med att jag skall dra en medelålders outfittabild sen och visa mig som en riktig bloggare som … jamen gör sånt?

Maken har för övrigt också handlat lite. Inköp som jag är lite mer tveksamt inställd till. När han var och hämtade paketet igår (och fnös när han såg att det innehåll skor, men karlar förstår sig bara inte på skor) kom han hem och såg ut så här.

IMG_6317

Alltså?

Jag förstod inte ens vad det var, mer än att det var något som fick honom att se ut som Robocock och gissade på mansdiadem eller filmglasögon. Det var ingetdera, det var tydligen helt vanliga solglajjor som han hade beställt på nätet.

Vad han än säger så passar de bättre som precis vad som helst förutom just solglasögon.

IMG_6318

Som diadem till exempel. Eller gloria på sniskan?

Jag kommer INTE gå bredvid om han skall ha på sig den där skapelsen.

Och så undrar han varför han inte är betrodd att handla själv?

Hur får man för sig att beställa ett par sådana glajjor när man inte ens klarar att köpa och klä på sig ett par hela och rena byxor och därtill använder Crocs? Då är ändå min glasögontolerans ganska hög.

Så. Nu kan ni dregla över mina skor. Det skall jag fortsätta göra, jag skall bara hämta en haklapp först. Det är faktiskt mocka.

*gör små skoglädjeskutt så här på en vanlig sketen lördag*

PS: Jag har beställt en sak till. Den kommer på tisdag tror jag. Men nu skall jag vara sådär taskig igen och inte tala om vad det är i förtid. Ni kommer avlida och undra om jag har blivit tappad på huvudet som barn och så kommer ni skratta. Fast inte förrän på tisdag.

0 thoughts on “Jag är fäschon part deux (maken är inte det)

 • Tina Johansson says:

  Jag tror jag dog lite nu faktiskt. Av andnöd efter gapskratt!
  Anders undrade vad jag skrattade åt, men jag kände att det var ingen mening att försöka förklara! Han är ju också man.

  Men du sandalerna! Såå snygga! Jag lider av bred fot och högt fotvalv, så ibland är det liiite svårt att hitta snygga skor! Men dessa borde funka!

 • Åååh nu kippade jag lite efter andan …. Åt sandalerna, stövlarna är jag liiite mer tveksam till modellen är snygg men jag har lite hatkärlek till fransar. Jag kan tycka det är snyggt… på andra inte på mig 🙂
  Men precis som ovanstående har jag otroligt breda fötter, snudd på Kalle anka modell faktiskt och har svinsvårt med skor en hallux gör inte saken bättre “suck” men fina var skorna iaf.

  • Sandalerna har jag kippat efter i två månader, de är VANSINNIGT snygga. Och ja, det tänkte jag inte ens på, de borde ju vara perfekta för alla sorters fötter med tanke på enbart resår?

 • Nu har jag precis svarat på ett svar till en kommentar i förra inlägget, och där låter det som jag bara vill ha fotriktiga sandaler/tofflor … men när jag ser dessa med kilklack så är det bara att inse att det går att ha något snyggt som är bekvämt också, för de ser ut att vara hur bekväma som helst. Och snygga, såå snygga!!
  Jag tror inte att jag ska ha alla fransarna, men själva stöveln var skitsnygg! Men det där med fransarna är nog åldern, när jag var så ung som du så hade jag nog haft det! 😉

  En saknad sedan jag slutade med linser är att jag inte kan ha vanliga solglasögon som ju är det bästa diademet som finns, sitter inte åt så att det irriterar, men håller håret på plats. Makens glasögon måste vara gjorda av något som har insett att många solisar ändå används som diadem.
  När jag såg första bilden på maken så trodde jag att det var någon ny datorskärm, de pratar ju så mycket om att man ska ha skärmen inbyggd i glasögonen och jag hänger inte längre med i utvecklingen så jag tänkta att nu har det kommit på marknaden och “nu ska ni vara först igen”.

  Hoppas vädret blir perfekt för att gå på stan med nya fina stövlar!
  Trevlig helg

 • Jag trodde som Humlan, att maken hade nån ny slags dator i ansiktet! Fniss!
  Och jag har tråkiga nyheter… Man kan växa ur skor. Det beror bara på antalet kilon man går upp. Är de tillräckligt många så blir även fötterna större och bredare.

  • Jamen det trodde ju jag med när han kom in med dem. Men nä. Det hade ju åtminstone varit coolt?

   Och tyst med dig. Det där ville jag inte veta.

   *springer och rensar bort all glass i frysen*

  • Hjälp! Du skrämmer mig. Och nu skrämmer han den där jag delar möbler med ännu mer. Jag visade din bild, han skrockade (ja, skrockade) och så listig ut. Sen sa han, “ja, Datas kompis”. Alltså? Hur kan man ha koll på sånt men inte på….NÅGOT ANNAT?

  • Jamen JA. De är så snygga att jag sitter här med lådorna bredvid mig och bara njuter. Det var sjukt längesen ett par skor var SÅ jäkla rätt.

   Men du, även om du inte kan gå i kilklackarna så måste det ju vara sjukt praktiskt med resår sen när foten skärpt sig lite till. Du får ha dem som “stå och vara snygg-skor” bara? 😉

 • De där kilklacksskorna har jag sneglar på. De är ju bara sååååå snygga! Blir nog ett litet inköp om ett tag. Stövlarna är ju också så läckra att man dör. Tyvärr lider jag av enorma vader, och jag menar enorma, så jag kan inte ha sådana stövlar. “tår i ögat” Jag får nöja mig med att beundra dem på avstånd.
  Det är riktigt skrämmande att han med berått mod köpte dem. INTE coola! Så fruktansvärda att jag hade förbjudit honom att ha dem om jag hade varit i ditt ställe. Kanske Liten “råkar” hitta dem? 😉

  • Köp! Innan de tar helt slut, jag kollade idag och det var inte många storlekar kvar – OJ så glad jag är att jag förbokade. 🙂

   BRA idé. Han är ute med dem nu, kanske läste han tipset, annars hade jag smetat in dem med leverpastej och lagt dem lite strategiskt på golvet. Fniss.

   • Du menar inte att han har GÅTT UT med dem på sig???? Bara det är ju skäl för skillsmässa. Du har ju stått ut med mycket från honom, uppräkning behövs inte, men nu undrar jag om han inte klev över gränsen? 😉
    Chansen för leverpastej och Liten/Stor finns ju alltid efter hemkomsten. 😀

 • Snygga klackar! Jag har smala fötter med lång stortå och får skavsår av allt. Beställde nya Nike men såklart fick jag mail att de inte godkänts i kvaliteten, sista paret. Idag har jag städat med föreningen och grillat korv. Mina gamla Nike är dränkta i linolja…

  Blev tydligen med i styrelsen med betalt med. Inte lätt när vi bara är 25 lgh i en bostadsrättsförening.

  Nu har jag varit ute sen 09, ska dör lite i soffan. Musklerna skakar 😛

  • Men alltså, det är ju först nu i alla kommentarer som jag inser att det här måste vara den mest fotvänliga skon av alla trots sin snygghet. Resåren gör alltså att det inte spelar någon som helst roll vilken form på foten man än har och det är ju skitcoolt. 🙂

 • Hmmm hade jag valt den bruna varianten hade jag kunnat skicka matchande ryggsäck. Till stövlarna då. Men jag valde den svarta. Skitsnygg och ligger bara i garderoben för jag kan inte med att slänga den när den är så snygg….. Sugen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.