Om man skulle ta och sänka ribban lite?

Och då skall man komma ihåg att ribban är rätt låg. Jag är inte särskilt high maintanance. Tycker jag åtminstone.

Men jag börjar med ett HIPP HIPP HURRA för mig själv (eftersom ingen annan i hushållet hurrar).

Jag ÄLSKAR födelsedagar, men jag hatar att bli äldre. Jag älskar andras födelsedagar lika mycket som mina egna, eller ännu mer. Älskar att ha hittat den perfekta presenten, hemlighetsmakeriet och överraskningsmomentet. Dessvärre har jag en lagvigd som är min raka motsats, han avskyr det och han avskyr att stå i centrum på egna födelsedagar och hjärncellerna jobbar inte ihjäl sig när vi går mot annans födelsedag. I det här fallet min.

Av den enkla anledningen är uppvaktningen en aning … ojämn (för att uttrycka sig MILT). Han har briljerat med frukost på sängen och diamantring i paket (ett antal år sedan). Men han har även icke-briljerat när det kommer till presentavdelningen. Dock är det inte presenten som är viktigast, det viktigaste för mig är frukosten på sängen, jag blir lika glad för ett glas O’boy och en torr bulle som jag blir för en tårta med en manlig strippa inuti (det sistnämnda har jag dock aldrig fått – tack och lov?!) och ett “grattis”. Blomma och kort är en bonus. Och DET brukar jag alltid få. Frukost på sängen i någon form alltså, inte strippor eller nödvändigtvis blommor (det är ju ändå i januari och brukar vara kallt och svårt att gömma).

Varje år inbillar jag mig mer och mer att jag inte bryr mig, så till den milda grad att jag tror på det själv innan det är dags för födelsedag. Just för att det inte är speciellt kul att bli äldre, men varje år på min födelsedag inser jag att jag visst bryr mig och att jag blir skitjävlaglad över sänguppvaktning. För det skall vara så, det har alltid varit så och i vår familj har födelsedagar alltid varit en big deal. Det har varit smusslande med paket, tårta och skönsång (nåja) och man behöver inte gå längre än till pappa för att inse att det här med big deal födelsedagar aldrig kommer gå över. Han är fortfarande lika barnslig som jag och ÄLSKAR det. Både sina och andras.

Häromdagen när vi var och käkade med Halvkusin mumlade den lagvigde något om att det skulle komma en bra present. Och dyr. Men mest bra och jag hade tydligen nämnt någon gång att jag ville ha en sådan (vad det nu var) och att den kunde vinklas som elak i bloggen. Då blev jag lite fundersam. I år hade jag ju ändå en önskelista liksom, ritplatta eller symaskin (hur länge skall jag behöva önska mig den förbaskade symaskinen?).

Man kan nog säga att den här födelsedagen, hittills, ligger på topp tre-listan över SÄMSTA födelsedagar. Och att jag sjunger “Får man inte va gla på sin födelsedaaaa” oavbrutet.

Maken sa grattis tio minuter över midnatt innan han somnade. Imorse gick han upp först (och väldigt tidigt för att vara han) medan jag låg kvar och sov räv lite, i spänd förväntan. Ända tills jag hörde att han gick ut i vardagsrummet och satte sig i farbrorfåtöljen för att kolla på morgon-tv. Och där satt han. Tills han gick förbi sovrummet, såg att jag var vaken och då sade han “godmorgon”. GODMORGON?

Då blev jag fem år och skitbesviken. Inte. Ens. Frulle. På. Sängen? Det får jag ju alltid?

När man är fem år och skitbesviken gråter man Lille Skutt-tårar och plutar med underläppen. Det gjorde även jag och då gick jag upp och talade om precis hur femårigt besviken jag var. Och fick svaret:

– Men jag trodde verkligen inte att du brydde dig i år?

Alltså! Var skall jag börja? Min enda fråga var bara “KÄNNER DU MIG ELLER?”, sen satte jag mig i soffan och fortsatte pluta och tjura.

Då kommer kommentaren “men jag har en fin present, men den verkar ha suttit fast i Uddevalla i ett par dagar så jag vet fortfarande inte om den kommer idag” och så visar han beställningen han gjort.

Håll i er nu.

Verkligen håll i er.

Om man trodde att en våg i julklapp var lite … oromantiskt så var det intet mot vad som komma skulle tydligen.

Genom mina femårigt tåriga ögon ser jag en bild på en snordyr MOTIONSCYKEL.

*paus för mordiska tankar*

Ja, jag har nämnt att jag skulle vilja ha en eftersom jag suger på att ta mig till gymmet. Ja, jag har sagt att jag verkligen skulle vilja ha något att träna på här hemma. Det är inget jag har tjatat om (som jag har gjort om ritplatta och symaskin), men det har varit uppe på tapeten ett antal gånger det senaste året, det erkänner jag.

MEN ATT FÅ EN VÅG I JULKLAPP OCH EN MOTIONSCYKEL I FÖDELSEDAGSPRESENT?

Förlåt. En bild på en motionscykel. Och ingen frukost på sängen.

Jag vet att det är ett ilandsproblem, men det är mitt ilandsproblem. Herregud så avundsjuk jag är på kvinnor som har män som förstår sig på viktighetsgraden av något slags födelsedagsfirande.

Ikväll skall jag fira med tillresande öm moder och man, och pappa med styvmor.

Jag är osugen. Minst sagt.

En motionscykel alltså.

Men okay, när den väl kommer skall jag cykla skiten ur mig, bli orimligt snygg och smal, åka och träffa Robbie Williams, gifta mig med honom istället och fira alla kommande födelsedagar med honom sjungande Angels i örat på mig.

*suckar dramatiskt*

0 thoughts on “Om man skulle ta och sänka ribban lite?

 • Grattis på födelsedagen i massor!!
  Och till muppen kan du ju hälsa att det fan handlar om lite uppskattning och omtanke- något man aldrig slutar bry sig om! Till det kvalar blommor och frukost på sängen in. Våg och motionscykel gördel inte.

 • Ett stort mega grattis på DIN DAG idag

  En stor spark där bak (lr fram känns ifs liiiite mer där så gör kanske större nytta) på maken som kom med dumma presenter, tycker nog allt Gör OM Gör Rätt skulle passa in här med

  Alla som stalkar dig här har fattat att du vill ha symaskin o ritplatta ifs nåt med en stor sten på som utrikes släktingen har hade nog funkat med 🙂

  Fast tyvärr måste jag nog säg att chansen att du vinner x-antal mille på lotto är större än att RB skiljer sig o gifter sig med dig

 • Ditt inlägg gjorde precis min dag såå mycket lättare!
  Jag har av olika anledningar världens sämsta dag o tårarna vill inte sluta rinna, men nu skrattar jag gott o har ett leende på läpparna (och rödgråtna ögon, röd näsa o allmänt gråtsvullet ansikte ..)!
  Jag har aldrig kommenterat tidigare men läser alltid.
  Tack för att du finns och GRATTIS

  • Åh tack själv. Det är verkligen jag som skall tacka, både för att ni är här och för grattiset. Och så beklagar jag att du har en dag som är sämst faktiskt. Kan vi kanske lägga den här dagen bakom oss båda två, sooner rather than later. Kram på dig (och sluta inte kommentera, spektaklen bland kommentarerna är ju halva nöjet) 🙂

 • Först : GRATTIS!!!

  Hmm min man är mycket bättre då. Ingen frukost på sängen (för det vill jag INTE ha), ett dussin röda rosor (jag älskar gladioler och fyller dessutom när de är som vackrast), och alltid något som jag inte visste att jag ville ha (ritplatta, assistant, smycken osv). Dock hander det att han glömmer det viktigaste för mig. G-R-A-T-T-I-S…….

  Tänker fortsätta att vara liten varje födelsedag för jag gillar “gratis” och glada människor 🙂

 • Grattis på födelsedagen! *överlämnar en jättebukett med virtuella tulpaner i regnbågens all färger*

  En motionscykel i present? Förlåt att jag skrattar, men det är nästan i klass med toaborsten Mona fick i present av sin man. 😀

 • Frukost på sängen har jag nog egentligen velat ha, men maken avskyr smulor i sängen, så jag har intalat mig att det är tråkigt.
  Men MOTIONSCYKEL! Sämsta presenten faktiskt, låt den stanna i Uddevalla, tänker jag.
  Hoppas att din pappa lever upp till födelsedag nu!!! Ribban ligger ju rätt lågt – Hoppas du får en jättejättebra rest av dagen! Med sång och presenter som är presenter!

 • Gratulerar! Hoppas resten av dagen blir bättre! Det är inte mycket man behöver alltså.. för min del så vill jag bara ha ett kort var han skriver något personligt.. resten skiter jag i ärligt talat, gärna frukost på sängen och välvald present alltså, men det kan jag fixa själv. Min man är urusel på kommunikation, och därför är det ena kortet en gång i året den komplimangen jag hoppeligen får.. Men en gång fick jag inte det, och då grät jag faktiskt krokodiltårar i den grad att han faktiskt förstod det. Konstigt nog är han inte tankeläsare han heller… kompensationspresenterna var dock fantastiska det året. Du måste nog hinta om frukost på sängen på förhand tyvärr, men det glömmer man fort när man väl får det ;-).

 • Stort grattis på födelsedagen!!!
  Typiskt karlar… Min sambo är likadan och det firas väldigt lite här när jag fyller år. När de andra fyller så ser ju jag till att det firas ordentligt 😉
  När jag fyllde år i höstas så sa hanv”köp något du vill ha så betalar jag det”… Alltså han orkar inte ens engagera sig i att köpa en present!!
  Skitbra såklart att kunna köpa det jag ville ha, men det är inte SAMMA SAK.
  Jag vill ju för sjutton ha ett paket och bli lite överraskad. Ska det va så svårt? 😮
  Hoppas att resten av din födelsedag blir helt fabulous!

 • Stort grattis på födelsedagen!! Hoppas att du får en extra bra dag resten av dagen och att du blir ordentligt firad ikväll. En motionscykel är jättebra att ha men jag förstår verkligen att det inte var så kul att få när det ju finns grejer som du önskar och behöver mycket mer 🙂

 • Grattis!
  Och du, min man är lika oromantisk som din om det kan vara till någon tröst. Jag har ibland fått köpa presenter till mig själv……alltså jag må vara 43 år, men när det kommer till födelsedagar blir jag som en 5åring. Jag vill verkligen bli uppmärksammad. Och nej, det behöver inte vara en dyr grej, det är inte det som är grejjen. Jag vill att personen i fråga ska ha lagt mer än 5 minuter i tankeversamhet på hur jag ska uppmärksammas. Grattis än en gång. Hoppas du blir rejält firad av mor och far.

 • Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Victorias födelsedag – Hurra hurra hurra!
  Tycker uppriktigt synd om dig men undrar om du inte redan börjat gruva på din hämnd. Och då inte den som involverar RW 🙂 Och om du har börjat smida hämndplaner kan jag nog tänka mig att det är mest synd om han den där maken…

 • HURRA HURRA HURRA HURRA! Jättegrattis!
  Får jag förslå att du drar till han-du-delar-med med något hårt. En motionscykel är INTE okej som födelsedagspresent. Och att han missade frukosten på sängen är oförlåtligt. Som kompensation ska du ha minst en ritplatta, en symaskin samt en svindyr diamantring!

  I min familj har alltid födelsedagar och julafton varit big deal medan han som jag är gift med inte är uppväxt på samma sätt. Detta har lett till att jag varje julafton och (nästan) varje födelsedag har blivit besviken. Jag vet fortfarande inte hur jag ska få honom att fatta att de dagarna är BIG DEAL. Han fattar ju inte trots att jag sagt det rent ut hur många gånger som helst. Karlar alltså. Suck…
  Hoppas du blir ordentligt firad i kväll åtminstone.
  Kramar och ännu mer grattis.

 • Tina Johansson says:

  Alltså. Motionscykel.
  Det kan man inte ens skratta åt..

  Här skickar jag en vacker födelsedagssång och massor med blöta valppussar från lille Teo. Nisse skickar en liten sträv puss på näsan han med!
  (NU garvar jag…)
  Stort grattis på din dag! Den kan näppeligen sluta sämre ön vad den började..

 • Grattis igen, min vän!
  Nästa år tar jag på mig att purra maken i tid, så han sköter sig lite bättre. Annars vet du vad du gör: bokar en biljett till SFO – jag hämtar! Så kan du gå loss på Vuitton, Gucci, Cartier och Tiffany’s med ert gemensamma kreditkort

 • Jau mo hoon leva…jau mo hoon leva *sjunger lite falskt på skaunska* Hurra hurra hurraaauuu!!

  Stort grattis på din dag! Hoppas du fick ritplattan el symaskinen av någon annan, annars hoppas jag maken läser ditt inlägg och beställer något utav det (eller gärna båda) fortare än kvickt! Usling! Att det ska vara så svårt att snappa upp rätt signaler, vi som e så tydliga när vi sänder ut dem 😉

 • Grattis bästa du på DIN dag! Fyller obehagligt jämt om en vecka, o karln jag delar möbler sen många år tillbaka med måste fråga vad jag önskar mig, för alla andra frågar mig, sa han. Känner vi inte varandra, känner jag!? Suck. Skrotar födelsedagar från o med nu!

 • Grattis grattis!
  Och du vet ju att om dina små herrar varit kapabla att handla present så hade de kommit med något superbra! Som ett grisöra eller en “tjurmuskel”, eller så… =)

 • Alltså jag är man,jag lever singel och brukar väl för det mesta att heja på maken och försvara honom.Men på senaste tiden har han gjort det väldigt svårt för en att heja på honom.Det började med resan ensam i somras och sen fortsatte det med vågen i julklapp.En våg skulle jag inte tordas ge till NÅN i present/julklapp.En motionscykel köper man definitivt inte som present till någon,eventuellt som en gemensam produkt under icke presenttid till bägge.Din make gör alla av manssläkte en stor björntjänst på detta vis,vi är inte alla idioter 😉

 • Ett stort och varmt Grattis till dig! Jag har läst inlägget flera gånger…….. ehhh…… ja du. Hoppas du fått en riktigt god middag i alla fall.
  Jag fullkomligt älskar alla tillfällen att fira så jag är naturligtvis inne på din linje i allt. Kram på dig!

 • Ett riktigt stort Grattis!!!
  På födelsedagen är jag också 5 år och jag vet inte hur många födelsedagar som jag nu har tillbringat ensam, utan en enda present men med några telefonsamtal där man förväntas vara glad! Nä, jag vill ha julklappar och födelsedagspresenter, sedan får folk tycka att jag är hur barnslig som helst!
  Och det ska inte vara en present som givaren redan innan förstår att man nog mest blir ledsen eller arg över!!
  Jag hoppas att fortsättningen av dagen blev bra och att maken verkligen fattar hur ledsen han gjorde dig!

 • Grattis på din dag!! Men nu får han du delar tapeter med ta och skärpa sig tycker jag.. Jag har fått en och annan oigenomtänkt present av min man genom åren men hade han kommit med en våg och en motionscykel då hade han nog fått finkamma hemnet efter nytt boende

  • Dumt! Hela kommentaren kom inte med… Hoppas att din pappa lyckas väga upp det hela och att du blir firad med paket, tårta och massa kärlek!! 😉

 • Oh, nu är jag några minuter sen här, men jag har tänkt på dig! Jag tycker att du är värd en extra dags födelsedag så fira ordentligt vetja!

  Jag slog i huvudet hårt på jobbet tors kväll så jag har några sår, värk och yrsel som fortsatt nu till fredag natt. Till råga på allt fick jag med mig en tröja med larm hem från stan idag, samma hände sist jag shoppade. Ringde butiken och de ska ge mig en present imorgon som förlåt. Goodie!

 • Grattis i efterskott! En klen tröst kan vara att DU förgyller min dag varje dag och ibland skrattar jag så tårarna rinner:) hoppas att du får något fint för det är du värd!

  • Det är inte alls en klen tröst, det är ju det som uppväger just sugiga födelsedagar – TACK 🙂 (En klen tröst är väl däremot en stor kuk i ett fattigt hem, eller hur är det nu ordspråket lyder hahaha).

 • Men jag missade den stora händelsen att du fyllde år! Grattis i efterskott!

  Appropå sugiga födelsedagar, i somras när jag fyllde år så fick jag EN ros dagen efter jag fyllde… Även om jag födde vår son i december så var det allt jag fick…
  Och på första morsdagen så fick jag ingenting.. Jag gjorde ordning små smulpajer på kvällen och serverade & mannen satt som ett frågetecken och frågade varför dessert idag… Så uppskattad blir jag.. Tur att jag älskar han ändå.

  • Men ALLTSÅ?! Vad är det för FEL på karlar? Och det värsta är väl att de inte fattar att det är tanken som räknas, inget annat. En bulle på sängen med ett kort och jag är rörd till tårar. Så enkelt men så oöverstigligt i deras värld. Då hjälper det nästan inte att man älskar dem.

   Köpte du möjligen kompensation till dig själv? 🙂

   • Karlar man kan inte leva med de och inte utan de…
    Inte än har jag köpt något, tyvärr så när man går på låg föräldrapenning så har man inte råd.. Men har precis börjat jobba så ska nog lyckas hitta något som kompensation

 • Äsch det hade ju bara varit att komma till Lidköping, vi har fasen kalas hela helgen eftersom mannen fyllde år i torsdags och sonen igår! Du kunde fått vara med på hans minecraft tårta 🙂 annars har vi vitchoklad cheesecake med jordgubbssås och browniemuffins med körsbärsmousse oxå 🙂 Så stort GRATTIS och välkommen 😉

  • Åh! Ja! Varför visste jag inte det? 🙂 Min jättegamla kärlek från just Lidköping ringde ju tom och gratulerade mig i år. Vilket inte gjorde maken så happy (han dolde sin fundersamhet och svartsjuka väldigt väl dock). OJ så roligt jag har haft i den stan, det hade jag gärna kört en repeat på i helgen.

   • Kom bara du är välkommen när som, jag har dessutom både hund och katt. 😉 Dessutom är jag ju fortfarande orimligt nyfiken på vem den jättegamla kärleken är 😀

 • Grattis i efterskott! Hoppas du återhämtat dig från presenttraumat vid det här laget! Om inte kan jag försöka trösta dig med att du inte är ensam. För ett par år sedan fick jag en roddmaskin i födelsedagspresent av min man. Den står som ett ständigt dåligt samvete bakom den ena soffan. 🙂

  • Suck. Och vad hade din man för ursäkt? Min påstår att han hade hört mig önska mig en. Vad jag sa i verkligheten var “vi borde ha någon slags träningsmaskin eftersom vi är feta” när vi gick förbi en i en affär. För skitlängesen. Nyckelordet var VI. Inte JAG önskar mig en. Men tanken var tydligen god eller nåt.

   Men nu har jag hämtat mig 🙂

   • Ja, haha, jag KAN ha nämnt att jag hatar att gå på gym och hellre hade velat ha en roddmaskin hemma. 🙂 jag är dock SÄKER på att jag aldrig önskat mig nån i födelsedagspresent. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.