Tack och LOV för alla medkännande kommentarer

Först och främst har jag skrattat SÅ mycket åt kommentarerna och sen har jag konstaterat att män verkar vara sådär generellt skithopplösa. Även om just mitt exemplar är extremt modig (dumdristig?) som först ger bort en våg och sen en motionscykel. Och så gläder det mig att Micke faktiskt inte höll med maken, trots att män har en tendens att hålla ihop mot dumma fruar. Det måste ju verkligen betyda att den lagvigde är ute och cyklar (pun very much intended).

Nåja. Jag surade mest hela dagen igår. Verkligen surade ordentligt och tyckte att födelsedagar och män kunde ta sig i arslet. Och så grät jag några skvättar till för att jag kände mig väldigt dramatisk och arg och så smidde jag ondskefulla planer som involverade inköp av egen present samt en hel del tankar på att ställa in hela födelsedagen. Bara skippa den, ringa till mamma och säga att de kunde stanna hemma, göra samma sak med pappa och så avboka bordet och sitta hemma och fortsätta surtjura iklädd OnePiece HELA kvällen. Det var precis det enda jag ville.

Då ringde det på dörren. Mitt i surandet. Utanför stod Halvkusin med en presentpåse och en Budapestlängd. Vips gick surningen över. För vi satte oss i soffan och pratade skit om saker i allmänhet och vissa män i synnerhet och sen var det för sent att avboka kvällens begivenheter. Man skulle kunna säga att hon inte bara räddade mig från ett långt straff på Hinseberg utan även min relation med föräldrarna pga icke inställd familjemiddag.

Sen duschade jag. Vilket var välbehövligt. Och så kom mamma med man med tåget från Göteborg.

Efter att ha fastnat i en hårblogg häromdagen och nästan köpt alla produkter i hela världen som det stod kunde göra håret både tjockare, längre och bättre (jag är extremt lättpåverkad när det kommer till hårreklam eftersom jag har tunt och fånigt hår), men hejdat mig från inköp (köpstoppet för guds skull) så blev jag sugen på att gå au natural i håret. Det vill säga låta det självtorka, acceptera de förhatliga krullarna och göra någon slags uppsättning. Något som ALDRIG händer. Tydligen blev jag mer påverkad än jag trodde i alla fall.

Så. För er som undrar hur det ser ut när man faktiskt försöker styra upp hatkrullarna och leva med dem under en hel kväll, here it is:

IMG_5756

De lever sitt eget liv trots fruktlösa försök att styra upp dem. Kommer ni ihåg saltvattenbadkortet från i somras? Den frillan skapades genom att sova på saltvattenblött hår. Med facit i hand blir det ingen större skillnad när jag kämpar med att försöka styra krullarna åt något slags håll?

Men, jag hade åtminstone Frost-spännen i håret igår kväll. Present från fyraårig systerdotter och oerhört tjusiga.

IMG_5759

Nu kan vi väl, en gång för alla, bara avsluta den där diskussionen om att självfall/krullar är en POSITIV sak? Än slank de hit och än slank de dit och oftast slinker de ner i diket.

Ja. Kvällen spenderades på restaurang med föräldraparen. Humöret var aningens bättre som sagt. Jag fick finkrämer (med chakra water … fniss) av syrran, pengar av mormor att köpa vad jag vill (de ingår numera i ondskefull presentplan för att kompensera sugig födelsedag), presentkort av mamma och av pappa fick jag ett skräddarsytt skrivbord i en av smuttarna enligt mina önskemål.

Det sistnämnda har jag av förklarliga skäl inte fått än. Men jag planerar att sätta honom i arbete snarast och det kommer bli skitbra.

Och slutligen, när jag faktiskt hade slutat sura sådär jättemycket så läste jag lite mer noggrant vad det var för jäkla motionscykel jag skulle få. Man kan tydligen koppla iPaden till den och cykla med någon app mot Google Maps. Det vill säga välja vilket ställe man vill. Det tyckte nörden i mig var en lite förlåtande och underhållande egenskap.

Nu planerar jag att börja cykla i Danmark. För att det är platt och inte har särskilt många uppförsbackar (smart). Sen kommer jag vidga mina vyer och cykla i New York, Paris, London och gudvetvar mer.

Jag skall definitivt cykla hem till Robbie.

Det här kan nog (och det här säger jag motvilligt) kanske bli lite intressant ändå.

Men man ger fan inte någon en våg och sen en motionscykel i alla fall. Punkt.

Ett stort, hjärtligt och kärleksfullt tack för alla grattis. Det värmde mer än ni anar. Nu skall jag smida vidare på mina ondskefulla planer (som involverar ritplatta), vad skall ni göra?

0 thoughts on “Tack och LOV för alla medkännande kommentarer

  • Mmm men du har ju, otroligt nog, nått acceptans. Jag har inte det. 😉 Men den där hårbloggen fick mig att tänka mig både lila hår och hårförlängningar och gudvetvad mer. Tydligen “stajlade” krullar för första gången sen tonåren. Och jag fick random komplimang på krogen igår av kamrat som var där. Att det lös om mig för att jag var fin i håret. Då svimmade jag lite och nästan lade mig under bordet.

 • Eftersom jag befann mig i motorcyklarnas förlovade land igår mc-mässan i Stockholm (läs följde med sambon gör husfridens skull) så missade jag totalt din dag så därmed utbrister jag i ett glatt megagrattis på din dag lite i efterskott. Sen håller jag med dig i att karlar har inte mycket tankeverksamhet på den fronten fast jag måste medge att liiiite tanke med iPad o cykel fanns det ju men INTE i julklapp eller födelsedagspresent ! Det är sånt som man får ändå nån gång ibland. Precis som att jag fick ny fin handgjord sidoväska till min hoj igår samt en innerjacka med inbyggda skydd till min skinnjacka, nåt ska man väl ha för att man offrar en semesterdag på att knata runt på en mc-mässa som är måttligt roande 🙂 än en gång ett megagrattis till dig! Hade jag befunnit mig i närheten hade jag genast ilat över med lite chokela med salta mandlar o en blomsterkvast men nu får du nöja dig med en tanke och jag med att vara hundvakt som inbegriper en långprommis under dagen sen lite soffgos med vovvisen.

  • Den jävla husfriden är överskattad 🙂 Men jag är impad av att du följde med. Här var husfriden inte särskilt fridsam igår pga mordiska tankar.

   Och ja, nu när jag har lugnat mig lite så tycker jag cykeln verkar lite kul, men inte som födelsedagspresent. För den är ju till oss båda. Dessutom har jag varit VÄLDIGT tydlig med att jag önskar mig just symaskin och ritplatta eftersom det är så mycket pyssel jag inte kan göra längre eftersom jag har en icke-funkande vänsterhand. Men sy och rita kan jag. Och DET fick jag ju inte som vi vet.

 • Tina Johansson says:

  Jättefina krullar!!
  Jag ska nog ligga och dra mig en stund till tror jag, det har varit alldeles för många tidiga mornar för min smak denna veckan…
  Inatt var jag dessutom ute och rände i nattlinne och luddiga sockar… ja man kan ju tro att det skulle vara en dröm, men icke.
  Jag hör plötsligt hur lille Teo helt olycklig ylar nere i källaren där han bor med sin matte och husse. Jag springer ner och ser att sonens bil är borta och förstår då att han åkt för att hämta flickvännen, så jag ropar upp Teo och vi gosar lite. Då hör både Teo och jag att bilen kommer, jag öppnar dörren på glänt för att kunna släppa ut Teo när de kommer ut från bilen. Nisse ser sin chans och drar som en avlöning. Teo tänker då WOW! Jag ska visa honom alla roliga ställen och springer efter…jag rusar ut för att hejda dem… gick inte så bra. Teo lyckades matten och hussen ropa till sig efter en stund, men min lille Nisse hade bestämt sig för ett nattligt äventyr. Jag fick tag i honom tillslut i alla fall.
  Tur det bara var mina ungdomar som såg mig i alla fall…

  • Hahaha…välkommen i Klubben av Konstiga Kläder Man är Ute och Går I. Förra vintern sprang jag ju här på gatan barfota i snön i tisha och trosor för att jaga hundar. Man flyttar lätt gränser mer och mer.

   • Tina Johansson says:

    Haha, tack 🙂 Jag trodde äventyr ute i nattlinne skulle upphöra när mina söner slutade skolan… för då hände det ofta att jag vaknade till denna mistluren “MAMMA DU MÅSTE KÖRA MIG NUUU, JAG MISSAR BUSSEN ANNARS…” I sådana lägen är man glad att man åtminstone har nattsärk på sig, för någon ytterligare påklädning hinns inte med då! (…och så ber man en stilla bön att inte bilen pajar…)
    Men icke! Nu rastas det hundar, och jagas katter i den utstyrseln. Min lott i livet tydligen 😉

 • Ett lite sent men ändå hjärtligt GRATTIS!

  Hm tror han menar väl, bara att inse att män tänker liiiiite annorlunda. Mer praktisk.
  Eftersom min man vägrar ge mig födelsedagspresent (efter en insiden med första och enda presenten han gav mig, första året) så har vi inte det problemet, julklappar har vi avskaffat men på barnens (stora sådana) köper vi något ändå och det brukar oftast bli något användbart och praktiskt, typ en brödkniv med specialskaft för slöhandade personer eller batterier. Behöver jag nämna att påsen från Clas Olsson fungerade som inslagspapper.

  I nyårspresent, nytt för i år, fick jag en fritös. Har länge velat ha en och han fick den till superduperpris. Att vi sen ska sluta äta skräpmat och bli lite nyttigare rimmar illa med presenten men det är fantastiskt gott så jag klagar inte.

  • Annorlunda ja. Mer praktiskt? Hm, där är jag fundersam faktiskt 😉

   Och du, friterad broccoli är ju SKITGOTT, det måste ju vara nyttigt (nu saknar jag min gamla 90-talsfritös, misstänker att de är lite bättre och enklare nu?).

 • Av detta kan man dra slutsaten att du och Halvkusin borde bo nära varandra, vilken tur att hon kom och räddade dagen och familjefriden (=föräldrarfriden).

  Julklappen och födelsedagspresenten må vara praktiska och bra, men det är inga saker man ger i present, utan sådant som man (tillsammans) bestämmer att man ska köpa en vanlig tråkig tisdag när man inte gör något speciellt.

  Jag tycker att ditt hår är fint sådär, men jag förstår dig när du är trött på det när det gör som det vill. Mitt hår är ofta rätt skrynkligt där bak (vilken tur att jag slipper se det…) men annars är det mest lite krokigt, inte lockigt.

  • Ja vi borde. Men har man oskicket att flytta till andra sidan jorden så har man. Jag har åtminstone väldigt nära till hennes mamma och dit skall vi på middag om en liten stund. Ihop med pappa och pappas kusin. Vi skall inte rota för mycket i våra familjeförhållanden tror jag, eftersom makens familj och min har varit insyltade med varandra sedan långt innan vi blev ett par.

   DÄR slog du huvudet på spiken. Du är inte ensam om krokigt och skrynkligt hår, det är ju precis det mitt är med. Ser du inte det?

   • Skillnaden på ditt och mitt hår är att när jag oftast bara har en krok så har du en hel spiralfjäder! Mina korkskruvar är sällsynta numera.
    Men jag har betalat dyra pengar för att få lockar. Det var länge sedan, men det har jag! 😀

 • JAG VILL OCKSÅ CYKLA TILL ROBBIE!!! Tänk vilken roadtrip det skulle bli! Wow alltså.
  Visste du att jag faktiskt har träffat honom? Jodå jag var typ 14 och störtkär i honom. Jag, min urrungning och en kompis fick vip-pass på en konsert (japp värsta groupien). Det minnet lyser fortfarande upp mina gråa sur-stunder.
  (och du, det är okej att sura över sin födelsedag. Tycker faktiskt det är tur att de bara är en gång om året..)

  • ALLTSÅ NU DOG JAG AVUNDSJUKHETSDÖDEN! Är det möjligt???? Min dröm är att vara en av dem han tar upp på scen och dansar med och sedan stoppar ner tungan i halsen på. Han får gärna göra mer än så med. Senaste konserten (tror jag det var iaf) var en tjej uppe och fick hans autograf på arslet som hon senare tatuerade in. Det hade jag med velat göra. Även om det hade tagit emot att dra ner byxorna och låta celluliterna rinna ut på scen. Åhhhhh!

   Men att cykla till honom i “realtid” medelst app skall faktiskt bli extremt underhållande. Och motiverande.

   HUR fick ni VIP-pass????

   Och nu har jag slutat sura. Eftersom födelsedagen är över. Men jag har TALAT med maken om hur han skall överleva nästa år och hur jag skall slippa bli svinsur.

 • Det får bli ett stort lurvigt grattis en dag försent då. Dante och jag ger bort en övernattning i samband med Robbies Bråvallaspelning. Fast vi har inget täcke med tio kilo bollar i, men det är en dubbelsäng så om du tar med dig Robbie hem hit (det är samma spårvagnslinje hela vägen) så kanske han kan tynga ner dig? Han är väl ditt frikort? Särskilt nu efter motionscykeln.

  • HAHAHAHA vilken kanonidé! Tänk att ha RW som tyngd istället för bolltäcke. Eventuellt skulle det inte bli så mycket sömn 😉

   Men jatack och stort tack, jag tar gärna en övernattning med Dante i samband med Bråvalla. Bästa presenten! 🙂

 • Alltså, t.o.m. jag vet ju att du vill ha en symaskin! Eller en ritplatta. Nästa år får du tvinga maken att lösa din blogg hela månaden innan din födelsedag!

  Jag tycker faktiskt att du är fin i håret med lockarna svallande!

  • Han visste ju. Men sa rakt ut att “det blir definitivt ingen ritplatta eller symaskin”. Båda delarna ingår i mina ondskefulla inköpsplaner tack vare pengapresenten från mormor. Så jag räknar med att det blir ritade blogginlägg from måndag med lite tur 😉

 • Jag tycker att frisyren var snygg i alla fall.

  Jag ska testa brandvarnaren samt byta batteri i den pga något kontrakt jag måste fylla i för vår bostadsrättsförening, bra saker det där. Självklart har jag även pulversläckare på mina 38 kvm 🙂

  Sen ska jag åka till lindex och få larmet på min tröja borttaget med medföljande utlovad present och köpa linsvätska och fodral. Har köpt dygnet runt-linser så det är bra att ha OM de skulle trilla ut eller behöva tvättas

   • Det skall bli intressant att se vad du får för present som kompensation 🙂 Mår du bättre?

    Och NEEEEJ, jag behövde verkligen inte höra det om chokladkakan. Jag skall ju åka och handla sen, herregud som jag kommer få cykla. 😉

    • Jag fick en mascara (Miss Manga Punk?) och ett blekrosa Essie-lack!!!

     :O

     Jag har lite ont i pannan men jag lever absolut!

     Äh, skvallra sedan om den är något att ha 😉

    • Inköpt men väntar karln som kommer imorn! Blir först svampsoppa med grädde och Alsace-vin och sedan räkfrossa med aioli.

     Eller.. Who am I kidding? Han lär slita upp förpackningen dirre. Lät som så när jag skickade bild på chokladen som present 😉

 • När vi åt här passade jag på att berätta om din födelsedag och maken var chockad – faktiskt – och sonen nästan dog, han har greppat att man håller koll på önskemål som uttalas det närmaste halvåret före f-dagen, hans flickvän kommer att få en rolig och genomtänkt present. Är glad att jag lyckats med nåt, för VÅG är banne mig en totalt värdelös present.
  Och du lyckades med håret – fint!

  • Hahaha…du kan använda min blogg som en manual för hur man INTE GER PRESENTER annars. Då borde alla vara safe. Det gläder mig att du har lyckats med sonen faktiskt, och att maken reagerade är väl ytterligare ett tecken på hur sugig present det faktiskt var.

 • Jag har tröttnat på mitt störiga hår och har det i en fläta hela tiden nu.
  Och den där motionscykeln borde ni väl kunnat köpa utan att kalla den för födelsedagspresent?

 • Tom min make tyckte att det var väl bra. Först en våg och innan det har gått en månad så ger man en motionscykel. Han tycker synd om dig! (Fast han avslöjade att han hade hittat min ritplatta till ett väldans bra pris samt konstaterade att han ev skulle ta och skicka den till dig för jag har ju inte använt den på länge nu…..)

  Själv har jag idag varit och klippt mig samt fått just sådana krullor. Fast mina lär vara borta innan morgondagen är över. Har ett sånt där hår som var mdernt på70-talet dvs spikrakt och stripigt….. Vill ju ha långt, tjockt med filmstjärnelockar a la 40 talet…..

 • En Annan Susanne says:

  Jag har inte kommenterat, men jag har skrattat så jag har gråtit åt dina inlägg och bara säga herrejävlar, vilken dålig känsla för presenter maken har.

  På tal om lockar. Dina lockar är jättefina, men jag förstår vad du menar. Mitt är oxå självlockigt, men mitt är ju så jäkla långt så det orkar inte husera fritt just nu, men om jag klipper av det (senast 2003) så ser det ut som ditt ungefär och det är skitirriterande. Men ditt ser fint ut, det gör inte mitt. 😉

 • Är barnvakt åt Toker o Dumbo fast var smart o håller mig hos mamma med de, fast vi insåg rätt snabbt att Toker måste varit praktexemplaret när det gäller att passa för han var hur lätt som helst medans Dumbo e mer den skrikiga varianten 😉

  Återstår att se hur natten blir, vet han brukar vakna femhundrafemtioelva ggr hemma fast skillnaden här är att mig kan han inte använda som snutte för finns ingen mjölk att hämta hos mig 😉

 • Stort grattis i efterskott på trettifemtonårsdagen!Krullarna är skitsnygga(ser att dom 2 sönerna har ärvt sin mammas självfall)Ang dom sk presenterna…Det är fan spöstraff på torget om man ger bort sådana?Och kan meddela husbocken att bli firad den 7 mars det kan han fetglömma!!!(man ska inte kasta sten i glashus heter det va?)vad blir hämnd aktionen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.