Hundarnas SAOL

Jag pysslade igårkväll igen. För att jag inte har haft något att pyssla med på evigheter då de flesta pyssel kräver tvåhandsfattning, som stickning, broderi, virkning etc etc. Att kladda med penna kräver bara en hand och jag har ju faktiskt den enorma turen att ha en uppfuckad vänsterhand när jag är högerhänt. Ja, just nu ser jag mörkret från den ljusa sidan eftersom jag inte har pysslat på tid och evighet.

För skitlängesen pratade jag med Birgit (visst var det vi som pratade ord som bara en hundmänniska kan förstå?) och idén om att göra en HOWL (hundarnas fonetiska motsvarighet till SAOL) var ett embryo i hjärnan på mig. Att dessutom kalla den HOWL gör det ju SÅ mycket roligare (japp, är man trött ordvitsare så är man – Oldsberg släng dig i väggen).

Igår fick Liten stå modell för det första ordet. Och jag ritade medan jag lyssnade på ljudbok vilket var rena terapin. Jag ritade mig trött och hjärnrensad helt enkelt, kan varmt rekommenderas.

Men snacka om att gamla vanor inte dör. Jag har ritat mycket i mitt liv, även om det nu var längesedan sist och jag bara är en glad amatör, men vissa saker gör man på instinkt. På ritplattan ritar man med ena ändan av pennan och suddar med andra ändan. Precis som med en vanlig stiftpenna.

Gissa hur många gånger jag borstade bort suddrester med utsidan handen och blåste på plattan?

Som jag fnissade åt mig själv varje gång jag gjorde det. DET kommer ta tid att jobba bort, för det finns liksom inga suddrester att borsta bort upptäckte jag förvånat varje gång.

I vilket fall som helst. Här kommer gårdagkvällens ord.

ostbage4

Är det något jag skall fortsätta med eller skall jag kasta hela idén på sophögen?

För det finns måååånga ord som platsar i HOWL, men som inte finns i SAOL.

0 thoughts on “Hundarnas SAOL

 • Tack för dagens Garv! Jodu, vissa saker sitter verkligen i ryggmärgen.

  Fortsätt gärna med detta! Jag hör nästan ljudet som medföljer denna hälsning när jag får fint hundbesök.

  • Mmm, och det är ju egentligen flera ljud. Ett som kommer från vickande bakdel och ett annat från munnen. Någon slags skrikmummel som är skitsvårt att rita.

  • Ibland undrar jag om du vet vad du har för kunder på jobbet. Fniss.

   SAOL är Svenska Akademiens Ordlista och uttalas som det låter när det är förkortat, rimmar därmed med HOWL. Som inte står för ngt utan bara är ljudet hundar och vargar gör. 😉

   • Jag tror I mitt huvud kan sälja in idén att ditt lexikon blir en gåva till bra kunder. Såna som har multipla zoon och sånt, kanske. Om man försäkrar hönsen också, kan man då få ett signerat ex?

     • Äsch då. Inte korkad och insnöad alls, man måste kanske bara vara supernördig hundmänniska för att “höra” likheten. Fniss.

      Vaddå, HAR ni gåvosaker? Jag har minsann aldrig fått något trots att jag i alla fall har ett halvt zoo?

     • Alltså, tre djur. Jag är tveksam.

      Här kör vi en hund, en kanin, tre katter och tretton höns. (Och smågrisarna Minior och Junior, men de räknas kanske inte? De är inte försäkrade på rätt ställe i alla fall. :p )

     • Du vinner. Sen borde det faktiskt gå att försäkra smågrisar hos Agria tills de slutar vara grisar. Vilket i många smågrisars fall aldrig händer, de blir bara storgrisar? 😉

  • Jag kommer fortsätta borsta av skärmen med utsidan av handen. Det går inte att sluta med. Inte än i alla fall. Är även lite försiktig så jag inte lägger handen i redan ritat så jag smetar ut det. Alltså? Bad habits die hard?

   • Då ska du se mig försöka bläddra i en bok på plattan…
    Tänk dig sen att jag läser en “riktig” bok….

    Markattan, snacka om ombytlig

    • Hahaha, jag kan relatera. Nu har jag läst e-böcker så himla länge att förvirringen blir störst om jag för omväxlings skull läser en vanlig. Det är så konstigt att det inte händer något när man trycker på pappersboksidan.

     Jag ser det lite som när man byter från automatväxlad bil till växelbil och tvärtom. Det är lika dumt att köra på ettan i 80 knyck (och bilen låter väldigt konstigt) som det är att trycka på “kopplingen” i en automat. Det kan bli så onödigt hastiga inbromsningar 😉

  • Otålighetsgäspning är solklar. Gruffskall kan däremot vara mer komplicerat? 😉 Just nu håller jag på med något inte alla hundar gör, men de som gör det gör det med besked.

 • Jaaaa, det var jag! Alla hundmänniskor saknar en HOWL i bokhyllan. Glada go-for-it-voff skickas med från mina kompisar i soffan 😀

   • Marknaden för HOWL måste vara enorm. Först alla hundmänniskor som köper bara för att. Sedan alla inte hundmänniskor som köper för att förstå.
    Soffkompisarna tog glatt emot pussarna 😀

    • Då får jag fortsätta då. Och hoppas att ingen snor min idé. För det är jättekul att rita, och extra kul med egna hittepåord för hund. Som är så självklara för hundmänniskor. Den jag ritade ikväll skall dock bli intressant att se vilka som känner igen. Liten och hans kennelfaster är den enda jag sett med dylikt beteende.

     • Carinaiuddevalla says:

      Min afghan kör med ostbågegalopp när hon är busig på promenad/vill fort hemåt. Då skruvas bakdelen&svansen åt vänster medans resten av hunden springer rakt

     • Hahaha jag känner igen den stilen. Kallas även krabbgalopp här, eftersom man de galopperar framåt sidledes. Typ?

      Jag vill ha bilder på din afghan. Afghaner är fascinerande, de ser så värdiga ut och skenet bedrar. Kan jag inte få se? Maila på vic@fitterbittan.se and I owe you forever and ever 🙂

 • Carinaiuddevalla says:

  Haha bor ju i stor villa på landet så om du ylar i min brevlåda så hör jag dig inte då den finns ca 150 m från huset hehe.. Men visst kan vi ses! Vi bor ju inte så långt ifrån varandra :). Vi bor ca 1 mil från Torp mot Lysekil till. En bit före Bokenäs (Hällebäck vid Gullmarn’). Afghanen är väldigt mammig o låter som värsta vakthunden när det kommer främmat men går över med lite fjäsk&gos

  • Om det är 150 meter från brevlådan är jag helt övertygad om att någon kommer höra. I alla fall pälsdjuret 😉 Och ja, nicknamet gav liksom en hint om din geografiska placering. Det är inte särskilt långt ju.

   Du menar att man kan få henne att bli lite mindre mammig om man stoppar fickorna fulla med leverpastej?

   • Carinaiuddevalla says:

    Hehe njae vet inte med leverpastej men kyckling,skinka,kattmat funkar finfint 🙂 Vi har 2 långhåriga katter (och 2 marsvin med). Katterna äter längst in på köksbänken meeen Afghanen blir ju 2,5 meter eller nåt’ i utsträckt läge så katterna måste äta FORT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.