Kärt barn har många namn

Och givetvis kunde jag inte hålla mig ifrån ritandet igår heller. Inte heller kunde jag hålla mig från att blåsa på plattan och “borsta av” med utsidan handen. Väldigt reflexmässigt, särskilt när man tecknar med blyerts först. Hjärnan kopplar verkligen inte att det är digital blyerts och inte analog.

Undrar hur många sådana reflexer man har utan att veta det. Dessutom undrar jag hur jäkla lång tid det skall ta att bli av med dem, för varje gång jag gjorde det fnissade jag skamset åt mig själv och sedan gick det en stund och så gjorde jag det igen. Och igen och igen och igen. Man suddar så väldigt mycket när man pysslar med mjuk blyerts.

Idag blir det ytterligare en Liten. Eftersom han inte bajsar som normala hundar, men det är trösterikt att hans faster bajsar på precis samma sätt. De två borde inte vara ensamma om det?

gabajs

OM han står still balanserar han alltid på två ben. Går balansbajsandet åt skogen börjar han promenera och korsa ännu fler ben och blir därmed en gåbajsare. Det är ett smärre mirakel att han inte har trillat omkull i sina egna fekalier. Stor står på alla fyra med finfin balans (men trycker däremot upp arslet mot träd/stolpe/buske) medan Liten ser ut som en lindansare, så mycket vickar han fram och tillbaka. Ju hårdare mage desto mer obalans. Det ser lite ut som att han promenerar ut skiten.

Ja. Det var gårdagens HOWL.

Med tanke på att Majabella faktiskt önskade sig specifika hundexter som platsar i HOWL så lämnar jag det öppet för alla. Ni kan till och med få önska hundras. Portugister är ju egentligen inte särskilt lättritade, medan spaniels av varierande slag är extremt ritvänliga.

Jag råkar ju bara vara väldigt partisk till portugister och det är ju Stor och Liten som gett upphov till min HOWL. Ihop med sina föregångare (som var två tibetanska terrierflickor) och alla andra älsklingshundar som har passerat och gjort både avtryck och intryck.

Det här med ljudbok och blyerts har gett mig två fantastiska kvällar i form av rensad hjärna.

Det är liksom HELT omöjligt att tänka på eventuella sorger och bedrövelser när man skissar på balansbajsande jycke.

Verkligen helt omöjligt.

0 thoughts on “Kärt barn har många namn

 • Dante kör gårdspumpsbajsning när han är hård i magen.
  Sitter och krummar och pumpar svansen upp och ned tills det till slut kommer nåt ur hålet. Precis som en gammal handpump man hade på gårdsbrunnen förr. Glad att han inte gåbajsar, räcker med att han inte har tid att stå still när han kissar och alltid trampar i fläcken.

  • Jamen gårdspumpandet gör de ju när de “torkar sig”, dvs klipper av korvarna. Det brukar vara ett jäkla pumpande involverat också 🙂 Och ja, var glad över att slippa gåbajsandet. Plockytan blir så himla stor.

  • Jag har faktiskt fått insidertips om den sidan, men bestämde mig för att inte kolla för att inte bli påverkad så att jag plagierar. Det är lätt gjort att sluta tänka själv när man redan sett något i bild 🙂

 • Hahaha – Sintra backar medan hon bajsar men det är bara vid undantagsfall som hon trampar i det. Den äckelminen som hon tittar på mig med då är bara sååå….

  Ett spanielord för HOWL: Kanelbulla. Det gör Sintra när hon ska lägga sig ner och bara går runt runt runt innan hon till slut kringlar ihop sig som en kanelbulle.

  • Hon har åtminstone vett på att tycka att det är äckligt. Det bekommer inte unge herrn här, äldre herrn är bättre på att åtminstone tala om det. Det är så mysigt när man upptäcker det för sent och redan har bajstassen i sängen/soffan.

 • Pepsi gåbajsar på äldre dar (tant är ju faktiskt 13 år och 2 dagar). Bajsklumparna ligger nu i en rad på ca 4-5 meter med ca 50 cm emellan. Blir mest vi andra som trampar i det. Hon börjar lika fint som tidigare ute i diket/högt gräs och gåbajsar sedan och sprider klumparna på vår infart där vi glatt hoppar ur bilen i kvällarnas beckmörker. Dock kör hon inte balansgåbajs 🙂

  • Heja Pepsi (och grattis i efterskott). Man får faktiskt göra vad som helst när man är 13 år och två dagar. Men jag gissar att hon fortfarande inte har tagit Yazza i nacken?

   • Kan väl hålla med om att man har rätt att vara lite mer egen när man är 13 år och två dagar 🙂 För någon dag sedan gick hon fram till matbordet där barnen kvällsmackor stod och norpade bara en rakt av. Har hon inte kommit på tidigare under 13 år för att hon vet att det är förbjudet. Det är ändå lite charmigt när hon bestämmer att hon står över sådana regler nu. Men bita Yazza i nacken gör hon inte. Däremot blir hon biten i nacken trettio gånger per dag av vårt monster. Hon skulle lätt tycka det var ok att ta över hela flocken. Det krävs både bit i nacken och dovt morr av Per och mig med jämna mellanrum. Då är hon foglig någon timma.

    Nu blev jag sådär hundigt långrandig som bara hundmänniskor blir mot andra likasinnade.

    Trevlig kväll och klia dina pälsbollar i öronen.

    Öronknorr är ett HOWL ord!

    • Heja Pepsi, man FÅR även sno mackor. Och sängar. Och allt man vill när man är pensionär. Det är verkligen bara rart med påhittiga pensionärer.

     Jag känner igen det där. Man har ständigt munnen full med hår. Här är ju Liten extremt ranglåg, men har inte riktigt lärt sig (vårt fel såklart) att han inte kan leka på samma sätt med oss som med den store för det gör ONT. Stor är bra på att säga till och har även lärt sig kommandot “hjälp mig” när Liten blir FÖR besvärlig och hänger i mina armar med tänderna och kommer till undsättning. Men det funkar ju inte i längden även om det är praktiskt, så då får man hysta ner honom och göra samma sak som den store. Det är bara så jävla synd att han har så fruktansvärt kort minne.

     Och JA. Öronknorr är ett HOWL-ord! Åh så gott det låter, men så himla svårt att rita ljud. Men jag måste försöka såklart. Undrar om det finns någon hund som inte öronknorrar?

     (Jag lyckades med konstycket att bli långrandigare…ehum)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.