Oslo tur och retur före tuppfan har vaknat

Och så MÅSTE jag påpeka att det här är det första jag skriver på min lagade dator. Vilket betyder att humöret antingen kommer bibehållas på lagom arg nivå eller så kommer jag bli fullkomligt galen och gå bärsärk.

Nåja.

I somras lovade jag svärfar att maken skulle få åka på guttetur med honom i december samt att jag skulle vara chaufför och köra dem till Halden.

Det var ju jävligt lätt att lova i somras när själva spektaklet inte skulle infalla förrän den sjunde december. Idag alltså.

Avdelningen saker jag inte visste förrän i förrgår. Jag visste inte att jag skulle köra till Oslos nedrans Centralstation som är ungefär 15 mil bort och i centrala Oslo har de hållit på med samma vägarbete så länge jag kan minnas men blir tydligen aldrig klara. Jag misstänker någon slags norsk Fas 3. Jag trodde att jag skulle köra till Halden som tar max en halvtimma, om ens det.

Jag trodde vi skulle åka halvsex på eftermiddagen ända tills igår. Det skulle vi inte, vi skulle åka halvsex på morgonen.

Det är verkligen svintidigt.

IMG_5610

Kommunikationen har verkligen varit på TOPP.

Så, medan ni har legat och söndagstrynat har jag varit på Oslo S och tagit kort på orimligt underhållande skylt.

IMG_5611

Norrmän är verkligen sjukt bra på underhållande reklamfilmer och på att inte ta sig själv på så vansinnigt stort allvar. Jag skulle vilja se motsvarande skylt från Stockholms polisdistrikt. Finns inte en janne.

Och så är de bra på tunnlar. Låååååhååååånga tunnlar. Så långa att ni inte ens kommer orka kolla igenom hela videon som jag började filma någonstans i mitten på eftersom jag inte fick fipplat klart med kameran förrän då och dessutom går det inte att höra vad jag säger.

 

 

Så ni får helt enkelt bara inse på längden av filmen som då är en halv tunnel hur lång den faktiskt är. Tunneln alltså. Inte filmen.

Sen skall jag berätta vad det är för guttetur svärfar och han jag är ankdammsgift med skall göra. Först måste jag bara sluta fnissa åt resan. Vilket ni med kommer göra gissar jag.

Och så skall jag läsa alla era romantiska möten och kolla om min ankdammsteori stämmer.

Kanske skall jag ta en liten lur på locket också, för jag är en smula opigg.

Och så skall jag fundera över om jag kanske skall åka till outlet på norska sidan någon dag i veckan och börja kolla efter julklappar, men jag vet inte om jag vågar. När till och med pappa lovsjunger den här outleten rent klädmässigt så vet man att det är minerad mark. Pappa har rätt bra koll. Ett köpstopp på lovsjungen outlet är kanske inte det smartaste draget när abstinensen för tillfället sliter i mig och jag har fått nattliga svettningar.

Avslutningsvis.

Kors i taket.

Datorn höll genom hela blogginlägget.

*peppar peppar kastar saltkaret över axeln och spottar på katten

0 thoughts on “Oslo tur och retur före tuppfan har vaknat

 • Tackar för dagens fnitteranfall när jag läste skylten 🙂 Den skylten skulle jag vilja se lite överallt tror jag. Jäääkla lång tunnel förresten.
  Själv ska jag bege mig till jobbet om en stund och medan du ligger o trynar på sofflocket ska jag blänga ilsket på alla miniorer och tanter som vill pilla på konsten (hm njäe jag är nog inte fullt så ilsk men ibland blir jag lite trött på folk som tror att de är på Tom Tit)

 • Vilken underbar skylt! Sådana skulle jag vilja ha här i Stockholm också, tänk om man kunde framkalla några leenden på stan, det kanske skulle bli lite trevligare då!

  Håller tummarna att datorlagningen håller mer än ett blogginlägg!

  • Den håller FORTFARANDE *peppar peppar* den här gången bytte de delen som JAG trodde var felet från början. Men varför lyssna på en medelålders kärring när det handlar om modääääärna saker som IT?

 • Håller tummarna för att dataskrället håller nu.

  Har de nått roligt att handla i Norge? Som annorlunda godis jämfört med oss?

  • Åh. Ja! När det gäller kläder är norrmännen föregångare tycker jag. De ligger snäppet före oss modemässigt och kvalitetsmässigt. Herregud, det var ju de som uppfann OnePiecen, need I say more? 😉

 • Hmm 5,30 då höll jag på att bestämmamig för om jag skulle renbädda sängen och tvätta lakanen eller ej… Fast heslt hade jag velat ligga oh sova då. I morgon lär det inte vara några problem om vi bortser från det lilla aberet att chefen vill att jag kommer till jobbet….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.