Och så trillade jag dit med RÅGE

Förlåt. Jag skulle bara gå in i en enda affär och köpa en julklapp och det var JÄKLIGT korkat med tanke på shoppingnöden. Man kan säga att det inte blev någon julklapp, men det blev hoppsansa några saker till mig *skäms som hund*

Men jag återkommer om det. Jag ville bara skynda mig att skriva det så jag inte hann mörka det för det var DÅLIGT av mig. Först dagen i kronologisk ordning. Shoppingen kom sist.

I förmiddags skulle jag vara i Gbg och visst, jag hade läst de braskade löpsedlarna om OVÄDRET på västkusten som var på ingång.

954835_731987193543981_1616312932405236645_n
(Ursäkta, men jag kommer alltid och för evigt tycka att de här löpen är kissibyxanroliga, amen)

Men jag tänkte “Hah, västkusten och E6:an har aldrig oväder och halka och jag skall till Blöteborg, den där bajskylan kommer inte vara hos MIG”.

Gick upp 06:00, som den duktiga och ansvarsfulla kvinna jag är kollade jag vädret. Först på nätet och sedan ut genom fönstret. Nätet och fönstret var väldigt oeniga eftersom nätet envisades med att fortsätta braska på om bajskyla medan fönstret sa regn och åska. Jo åska. I december. Det åskade hela kvällen igår med. Regn och plusgrader sa fönstret och då sa jag “vad var det jag sa, då behöver jag inte ta god tid på mig” till mig själv.

Jag kom hela vägen till påfarten på motorvägen innan jag fick äta upp de orden. Ut på motorvägen medan termometern sjönk flera grader och det började snöslaskregna. Med tanke på att exakt noll saltbilar hade hunnit ut ännu var det SNORHALT. Halka kommer ju liksom alltid lite förvånande här. Jag har stor bil, jag har vinterdäck och jag har fyrhjulsdrift med antispinn. Efter tre småsladdar på motorvägen insåg jag att normal fart inte var att tänka på, då skulle jag hamna i diket ihop med andra bilar som antagligen hade gett sig ut med samma “tjoande” inställning som jag. Underkylt snöblaskregn är inte att föredra om man vill hålla sig på vägen istället för vid sidan om den.

(Sen mötte jag/blev omkörd av minst tio saltbilar – jag var bara ute lite tidigare än de var)

Efter många svordomar kom jag slutligen till ett helt torrlagt Göteborg. Där det dessutom var sex plusgrader istället för runt nollan.

Snabbt ärende, skutt in i bilen igen för att åka tillbaka till väntande hundar i tron att vädret nu hade förflyttat sig annorstädes. Eller åtminstone haft vett på att lugna sig lite eftersom det inte var så okristligt tidigt, det var varmare och saltbilarna hade hunnit göra sin grej.

Och det gick finemang. I tio mil.

Men jag hann stanna här först, för att gå in på macken och köpa snus och dricka och som bonus stå still i rondell för att ta kort på det jag funderar över VARJE gång jag åker här.

IMG_5637

VEM exakt tyckte att det var ett bra namn på en golfbana och hur sugen blir man på att vara med i golfklubb med det namnet?

<insert hysteriskt tröttfniss här>

Bonuspoäng till den som vet exakt var jag är.

Efter att ha tagit kort på den ståndsmässiga skylten (ännu mer tröttfniss) kom jag inte långt förrän temperaturen gick ner på nollan igen och det blev lika bajshalkigt igen. Extrahalkigt i omkörningsfilen kan man säga. För det var inte blask, det var krispig is med fruset regn under.

Kom en bit, fick syn på blåljus framför mig (blåljus framför är så mycket mer fördelaktigt än bakom då det oftast inte betyder att man har gjort något dumt) och fick upp kameran.

 

 

När bil med problem faktiskt får poliseskort inser man att det faktiskt är skithalt på riktigt. De körde ju inte bakom bilen för att den hade gjort något dumt, den körde högst troligt där för att verkligen visa att att här var ett fordon som krävde duktig inbromsning. Det ser ju inte ens ut som om jag befinner mig på västkusten, snarare som att jag KÖR Hurtigruten med bil.

Nåja, jag kom helskinnad tillbaka till den lilla staden, där det för övrigt fortfarande åskade och tänkte vara smart och rusa in i onämnbar butik för att köpa en julklapp (japp, nu skäms jag igen) lite kvickt när jag för en gång skull inte hade hundarna med mig. Och det gick totalt överstyr. Jag kom inte ut med en enda julklapp, men däremot en polotröja, en kofta, en blus och ett par tofflor. Där och då var jag genuint jätteglad och nöjd och nu sitter jag i eftertankens kranka blekhet och mår pyton. Sex veckor utan att köpa ens en endaste liten onödig penna förstördes idag och känslan är exakt den samma som när man går på diet, men ändå trycker i sig en påse chips och en 200 grams chokladkaka.

Verkligen exakt samma känsla. Läxa lärd och jag ber om ursäkt från botten av mitt svarta hjärta. Jag skall sitta här och må pyton och göra avbön resten av kvällen. Jag är talanglös.

Sen kom jag hem och det här låg i brevlådan.

IMG_5629

Och det här gills INTE vill jag bara säga. Beviset finns HÄR.

Behå-Helene var inte särdeles imponerad av mina gubbkalsonger och jag gav henne fria händer. Nåja, nästan fria händer i alla fall, jag sa att jag gillade sömlöst. Eftersom jag är skitdålig på att köpa just underkläder så börjar vi med babysteps, sexigheten tar vi senare. Tre par svinsköna trosor utan sömmar.

Så nu sitter jag här i underkläder …

IMG_5641

… och zombieapokalypstisha och mår lite dåligt över min attack i klädbutiken.

Ja, det var ett tvättäkta återfall. Abstinensen tog över och jag missbrukade igen.

Där fick jag för att jag har tyckt att de här sex veckorna inte har varit ett större problem förrän de senaste dagarna.

Det betyder med andra ord att jag inte är en vardagsmissbrukare utan snarare periodare.

På’t igen.

Förlåt och allt det där, men jag mörkade i alla fall inte och ljög om det.

Om man nu nödvändigtvis skall se mörkret från den ljusa sidan (och så stod det rea överallt).

Nu skall inte jag gå ut mer förrän i april och jag måste fila på en plan på hur jag skall lösa julklappsköpandet eftersom jag tydligen är OPÅLITLIG.

0 thoughts on “Och så trillade jag dit med RÅGE

  • Jo jag vet att det är en möjlighet, men … jag vill ju inte egentligen? Jag fryser jämt, det här var ofryskläder som inte ser ut som gåutiskogenmedhundarna-kläder. Men jag har inte tagit bort lapparna, ifall. *djup suck*

 • Nu var jag inte ute o körde imorse.
  Men maken sa att det var snorhalt även här :/
  Och åska o regnat har det gjort både igår kväll o imorse. Jisses!

  • Mmm…men då kommer rädslan av att de inte finns kvar till jul. Jag har nästan bestämt mig för att lämna tillbaka allt. Utom polotröjan, den vägrar jag lämna tillbaka. Det är sjukt svårt att hitta polotröja som är vettig och Ludde har bitit lite i min andra. Den här var perfekt. *hatar att frysa

 • Apropå nåt helt annat – Humlan kommenterade för några inlägg sedan att det inte är lätt att ta sig till Bromma Blocks (för att sniffa på doftljus) utan bil och det trodde jag också tills jag upptäckte hur lätt det är att ta sig dit med tåg/spårvagn/buss. BB ligger nära hållplatsen Karlsbodavägen där både spårvagn och buss stannar, eller så kan man ta en promenad från Sundbybergs station om man kommer med pendeltåget…

  • Tack för tipset!
   Jag vet inte hur långt det är från Karlbodavägen, men som jag har fått det beskrivet så är det ganska långt, jag ska kolla på en karta om jag hittar någon med hållplatsen utmärkt. Jag har lite svårt att gå och varje steg gör ont, så därför är det långt att gå 1 km som en person tyckte när jag ringde SL och frågade hur jag skulle ta mig dit. (Han föreslog då en buss som bara går på morgonen till kl 09 och BB öppnar kl 10…) Senaste tipset är att åka buss till Bromma flygplats. KANSKE finns hållplatsen kvar vid backen ner till BB, annars måste jag gå från flygplatsen.
   Jag vill ju kunna gå i affärerna också när jag väl kommer dit.

   • Hur du än tar dig till BB med kollektivtrafik, så ligger hållplatserna på andra sidan Ulvsundavägen. Bussarna har en hållplats som ligger något närmare entré A, än tvärbanans hållplats. Men det blir väl ett hundratal meter att gå ändå. (Men jag tror att det är den entré som det finns en fin pop up-butik placerad vid.)
    http://www.brommablocks.se/hitta-hit/

 • nä men va fan, sluta med den där ångesten.

  gå vidare, gå rak i ryggen och inse hur många köp du INTE GJORT, jämfört med vad du skulle gjort.

  Och är det okynnes om du faktiskt fryser och nu inte gör det? Blir det kanske nödvändigt?
  Du var medveten när du handlade och well well.

  Man kan inte stänga in sig men man kan se livet på den ljusa sidan att du faktiskt är jätteduktig som inte handlat på 6 veckor.
  Det ska inte bli nedmsutsat bara för att du handlade lite idag.

  Förstå min okynnesshopping i mån-tisdag!
  Ska ta kort å lägga u på bloggen i helgen.
  Men vägrar dåligt samvete för det kunde vart värre!

 • Säg åtminstone att något av det du köpte var fluffigt 🙂 Jag funderar allvarligt på att ge upp. Tycker det är jättesvårt just nu. Kan i och för sig ha att göra med att jag hittills har hållit mig hemma men nu när det är dags för julklappar rör mig affärer som verkar ha skyltat för att locka mig. Har gett mig själv ett undantag att hitta något lite finare att ha på mig på typ julafton/nyårsafton. Kanske kan det du köpte kvala in under den kategorin också?

  • Koftan var fluffig *ler rart* Men nej, lägg inte av. Bara för att jag föll. Jag tar mig upp igen. Och returnerar eventuellt allt utom polotröjan.

 • Nämen sluta ha ångest och gläd dig åt att du faktiskt har låtit bli att handla i flera veckor! Jag tänker inte vara med i något köpstopp som ger mig ångest och dåligt samvete! Jag är bara med på detta om jag får vara stolt och glad när jag har låtit bli att handla när det är bara-för-att-det-är-kul-att-få-något-nytt-köp. Vad jag har bestämt mig för är att VERKLIGEN tänka efter innan jag handlar; Behöver jag detta? Du tänkte kanske inte efter ordentligt, men det här blir verkligen inte bättre av att du sitter med ångest!
  Dessutom skulle jag inte ha ett dugg dåligt samvete om jag köpte något som värmde mig när jag bara går omkring och fryser. (Om du nu inte har hela garderoben full med liknande kläder och dessa inte är urtvättade och bara kan användas hemma och på torpet…)

 • Nej du får inte vara så hård mot dig! Du har varit jätteduktig tycker jag. Vad lustigt på filmen ovan hur lika olika motorvägasavsnitt kan likna varandra. Ser precis ut som E18 norrut vid Kallhäll ungefär. Den vägen jag åker för att besöka min mamma.

 • Vilken jäkla mening jag fick till avseende motorvägen. Skulle min gamla svenskalärare se det skulle hon dött på fläcken. Hoppas du fattar hur jag menar! 🙂

   • Bor antagligen på fel sida i Sverige för jag förstår inte varför ordet Bången är rolig. Det enda jag kommer på är Robert Gustavssons figur i skinnkläder som säger något i stil med “hoppa upp på kassaapparaten så får jag bonga in den”. Är någon snäll och upplyser denna tant vad det betyder. 🙂

    • Nääää hihi nu kom jag på vad det betyder alldeles själv men det var längesedan jag hörde det uttrycket. Visst betyder det samma som “ståfräs”?!

     • Hahahah erkänn att du sa det högt för dig själv och faktiskt kom på vad det betydde? För visst betyder det ståfräs 😉

     • Hahahaa! Det var EXAKT det jag gjorde! Bånga mig hit och bånga mig dit liksom. När jag sagt det några gånger (naturligtvis högt) så bara slog det mig som en blixt och jag kände mig något förlägen.

 • Jag håller med de som sagt att du got kan behålla dessa kläder. (Men för att du inte ska ha syndat förgäves behöver du använda dem regelbundet.) Samt tank på allt du inte har köpt. Vi ska väl iaf utgå från hur vi gjorde innan förbudet trade I kraft? Så all förbättring är faktiskt en förbättring 😉

 • Huvudsaken är att du är medveten vad du har gjort, och vad du ska göra för att det inte ska upprepas. Håller med ovan kommentar att om du nu behövde något för att o-frysa, är det verkligen okynne då?
  Föreslår att du beställer alla nödvändiga julklappar på nätet. Det blir mindre frestande bra-att-ha i korgar vid kassan som frestar då.

 • Den platsen har hetat Bången låååångt innan en golfbana var påtänkt där. Och eftersom jag är uppvuxen inte så långt därifrån har jag inte ens reagerat på det namnet 🙂
  Ha det så gott!

 • Så det kan gå. Gissa varför jag inte klev inte i den här utmaningen? Jag vet att om jag hittar något jag vill ha och har pengar till det så köper jag det. Ja, jag är en svag människa och det sitter jag för. (orkar inte ställa mig upp)
  Tur att resan fram och tillbaka till Gbg gick bra till slut men håll dig hemma till det där ovädret har dragit i väg nu. Skyltarna ör ju klart underhållande. Finns många suspekta namn i det här landet om man ser sig omkring när man är ute och far.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.