Huvudet under armen – check

Det är pruttväder nu. Eller hundväder. Eftersom hundar från Portugal som är gjorda för att bada i medelhavet ogillar att bada, men istället råkar älska snöblask med lite skare på.

Jag vill härmed påpeka att jag inte har några som helst likheter med mina hundar. Jag är tämligen ointresserad av snöblask och älskar att bada i medelhavet. Hundarna är med andra ord puckon.

Eftersom man, när man nu har hund, faktiskt måste ut oavsett väder och årstid tänkte jag slå två flugor i en smäll idag. Jag behövde handla och hundarna behövde springa = då tar man hundarna och drar mooooot Sherwoodskogen och sedan stannar man och handlar på vägen hem. Då har de fått sin skog för dagen och jag kan med gott samvete sitta i soffan resten av kvällen och låta dem använda tomten som kiss- och bajsställe.

Finfin plan. Rentav genialisk om jag får säga det själv.

Vi drog till skogs och de fick se årets första snö.

 

 

Liten är “tuff i trynet” som det heter på norska. Det är han bara de första fem minuterna ungefär, sen morrar Stor en gång och då slutar Liten vara tuff. Man får leta länge om man skall hitta en mer ranglåg hanhund.

Sen råkade vi öva inkallning mitt i bajsande. Vilket gör mig till en taskig matte eftersom Liten väldigt gärna vill lyda, men i det här fallet betydde det att han inte hann bli klar riktigt. Man skulle kunna säga att han inte hann hundtorka sig där bak (dvs göra slutknipsen som alla med hund vet vad det betyder).

Då gav han mig en ganska rolig inkallning.

 

 

Vi kan kalla den inkallning med bajssladd?

Sen strävade (jag) och strövade (hundarna) omkring lite i skitvädret. De var lyckliga och jag var … mindre lycklig och så var det dags att åka hem, via affären.

Väl framme och parkerad vid affären hittade jag inte min korthållare. Så jävla ovanligt scenario. Det händer ju oftare att jag inte hittar den än att jag faktiskt hittar den och till slut gav jag upp letandet. Tänkte att jag kanske mindes fel trots allt som var stensäker på att jag hade lagt den i väskan det sista jag gjorde.

Hem, in i lägenheten, snabbkoll på bordet medan jag fortfarande hade lite geist kvar att åka och handla men näe, där låg den inte.

FÖR DEN LÅG I HANDVÄSKAN. Jag hade bara drabbats av ett ögonblick av akut blindhet utanför affären.

Då gick luften ur mig, jag hittade exakt noll ork att åka och handla och scannade kyl och frys för något slags tabberas till middag.

Det blev glass med frysta bär och vitamintabletter.

Det var antingen det eller hundarnas torrfoder att välja på.

Och visst får man äta sådana saker när man är vuxen, ensam och är dödens trött?

Glass med browniebitar ingår väl i kostcirkeln?

0 thoughts on “Huvudet under armen – check

 • En Annan Susanne says:

  Det fiffiga med att vara vuxen är att man faktiskt bestämmer själv vad som kvalar in på godkänd-kvällsmats-listan.
  Jag tycker om att laga mat på helger, men idag blev det köpesushi (för jag är oxå dödens svintrött) som väntar i kylen på att maken ska joina hemmet.

  Och med lite tur så hinner jag ta ett bad ackompanjerat av ett glas vin i all ensamhet och stillhet innan det händer.
  Men fuck liksom, vad hände med de fredagskvällarna efter jobbet när man kände: “jippppppppie – är det är här det är parttty, är det här det är parttttty”.

  Nu fick jag kramp i foten oxå.
  Äsch.

  • Och jag ligger i soffan och skäms över att jag inte ens orkar gå till reston och hämta färdig mat.

   De där dagarna är över. Tyvärr. Nu är fredag mer “åh herregud så skönt att få ligga på soffan HELA kvällen och inte ha larm imorgon bitti”. Gå ut och parta, herregud…ja det skulle möjligen vara afternoon tea party. Ja, jag är dödstrist. Särskilt så här års.

   • En Annan Susanne says:

    Idag har jag haft möten mest hela dagen (när ska man hinna jobba liksom). Jag brukar inte ha det, utan mera några gånger i veckan. Idag har det dessutom varit 95% på engelska, till slut så pratade jag svenska med engelsmannen och skrev på engelska till de svenska medarbetarna. Min hjärna slutade i princip att fungera till slut.

    Jag lovar dig, om jag inte hittat mitt kort så hade jag åkt hem utan att återvända och ätit chips och ostbågar till kvällsmat, det finns inget att skämmas för. Alls. Om inte din mage tjurar så finns det ju ingen anledning att ge sig ut om man absolut inte orkar. Eller hur?

    Jag vill inte ens gå på Afternoon Tea party, så trist är jag.

 • Tina Johansson says:

  Tycker jag låter som en förträfflig middag! Här blev det keldas skogssvampsoppa eftersom min tandläkare tyckte att en eländig visdomstand skulle ut idag och rekommenderade flytande föda. Ja alltså jag höll med, utan att komma ihåg att det faktiskt har lite obehag i släptåg… Själva tandutdragningen gick fort och enkelt, enda obehagen var bedövningen och ett liiitet knak, men när jag sedan skulle resa mig blev jag lite yrslig och ynklig. Och har fortsatt vara så hela dagen faktiskt.
  Vilka härliga filmer! Teo och jag hälsar och tackar för underhållningen! Han la huvudet på sned och lyssnade noga på vad Liten hade att berätta!

   • Tina Johansson says:

    Jo tack 🙂 det gick bra! Soffläge hela dagen igår, men idag är det bra, förrutom KÄNSLAN att det fattas nåt. Ingen värk idag alltså.
    Jag har inte gått till tandläkaren på några år, var inte nöjd med honom jag hade… kände igen mig i veckans debatt om illa bemötande hos tandläkaren. Han var rolig och trevlig ibland, men kunde också vara fruktansvärt sarkastisk. Inte vad man behöver om man kommer med en sönderbiten tand.
    Nu har jag alltså bytt, och oj vilken skillnad det är när man blir bemött med respekt. Så trevlig personal hos min nya tandläkare, jag kände mig trygg direkt!

 • Jag tänkte äta en burk gulashsoppa med créme fraische som blev lussebullar och julmust light so far.. Ska nämnas att jag försöker äta helt glutenfritt pga olika anledningar så det var väl inte ett så jättebra beslut.. Lussebullar är en av få saker jag inte kan motstå!

  Ha en trevligare helg fortsatt 🙂

  • Åh så skönt att inte vara ensam om det. Idag är jag bjuden till ömme fadern på middag så idag blir det riktig mat i alla fall. Men jag viskar lite tyst att jag åt lite glass till lunch 🙂

 • Klart det kvalar in på godkända-listan. Fördelen med att vara vara vuxen.
  Och jag kan inte hjälpa det men när jag ser dina vovvar vill jag busa med dem och borra in näsan i pälsen. De är så jäkla härliga.
  Du får handla i morgon i stället så du slipper torrfodret.
  Ha en skön kväll.

 • Jamen,det var väl hela kostcirkeln?glass&bär som hjälps upp med lite xtragott som vitaminer och hundhår,snacka om Fredagzmyyz..anyway hur går det med fyllepellen på båten sitter han fortf kvar e stormen?här hade vi dukat långbord & körde lucia lunch igår((15c&sol….)inte så dumt.Fina lydiga hundar du har,den arselkanan går inte av för hackor

 • Sorry, har inte hängt med på ett tag, men skulle inte Du vara i Florida nu? Eller är jag helt ute o cyklar (utan “Dina glasögon” givetvis)? Underbara filmer på odjuren, den känslan… Kommer än idag ihåg när vi, med första hunden, för 100 år sedan, fjällvandrade på sommaren. Gossen ifråga var född på vintern o DEN lyckan när han “hittade” snö. Ja hundar är knäppa, fast på ett bra sätt!

  Glass o bär är ju skitgott, torrfoder not so much. Låter som en underbar “fredagsmysmiddag”. Lyx med vitamintillskottet, är det i brusform = fest!

  • Hahaha nej det var inte brus dessvärre, men det fick gå ändå.

   Jo, jag skulle varit i Florida. Men av orsaker blir det framskjutet till förhoppningsvis januari, februari. Livet kom emellan. Det har en tendens att göra det ibland.

 • Film nr 1 när liten ropar HAHA åt Stor… (På 21-22 sekunder sådär). Underbart!
  Inte satt på nån sån där hitta-mina-grejer-bricka på korthållaren ännu? Jag anar ett behov av det… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.