Från kravatt till … hurfanserhanut?

Jag har fått fotona från Dammråttan! Och att inte så mycket min lagvigde gör förvånar eller chockerar mig längre har just fått en lite förändring. Jag vet vad han skall få i julklapp, ett kok stryk och en klädkod.

Men först!

1520816_786429078079265_212588222737776928_n

Dammråtta Maggan (den hala ålen) och Dammråttekonditor Terje (hur fan kan man vara smal och snygg när man bakar kakor till vardags?).

Det ser ut som om hemsidan hans inte är riktigt färdigbakad, men bloggen finns ju att ge honom stående ovationer i åtminstone. Och jag är så imponerad att jag kommer skriva det SKAMLÖST stort.

 

nettbakeren.no

 

Sen kommer dum och dummast. Och då menar jag INTE ömme svärfar faktiskt. En person kan ha två epitet, det går alldeles utmärkt.

(Internt meddelande till maken) Kim för helvete, man går inte på middag i Carlsbergtisha! Aldrig någonsin faktiskt! (Jo, här i stan går det bra)

Nej, han är inte hemma än.

Det här är alltså mannen som inte skulle få för sig att gå till jobbet i jeans och tisha för … tio år sen. Det var slacks och skjorta och finskor som gällde. Sen bytte han slacksen mot jeans. Och sen bytte han allt.

Från att ha svept runt som någon jäkla Carl-Jan i kravatt på krogarna i Gbg på 90-talet till det HÄR?

10868074_786430128079160_3195705783428568678_n

Eller kan man åberopa tillfällig sinnesförvirring efter att ha delat hytt med ömme fadern i elva dygn? *muttrar*

I alla fall, proudly presenting i ordning uppifrån vänster:

Dammråttan: Margareta Strand (fan, hon var ju snygg hon med)
Konditor: Terje Skaar
Konditorlärling: Glenn Ludvig Pedersen
Illa Klädd Make
Bättre klädd svärfar (och nybliven 85-åring på fotot)

Och fotografen är: Ingvild Katrine H. Lines

Maggan, jag vet att jag inte känner dig men jag tvingar dig ändå. Du måste skriva ett gästinlägg här på bloggen om hur det gick till bakom kulisserna. Du bara måste.

*applåderar ALLA*

0 thoughts on “Från kravatt till … hurfanserhanut?

 • Ha ha underbaaaaaaaaaaaart, eller hur säger man. Tack för alla glada skratt M el P,K eller PK (nä där drog jag förhastade slutsatser, sorry). Än en gång, Du är den galnaste, roligaste bloggen, ever. Punkt.

  Åh i den världen bestämmer faktiskt jag, love you and your blog, may your force be with you som man säger. Alltid kul att titta in här! Love you!!!!!!!!

 • Underbart på alla sätt ju!

  Håller helt och hållet med om tishan. Vad hände där liksom? Kan du inte “straffa” honom du delar bostad och båt med och lägga ut hans “dagens outfit” säg varje dag under januari? Nu när du vet att han läser bloggen (och kommentarerna) kanske han kan få lite tips.

  • Humhum…risken finns ju att han kapar bloggen och lägger ut min. 😉 Men det tror jag iofs inte att han kan, så JA…bra idé. För nu undrar man vad han skall ha för tisha med tryck på julafton liksom. Vådan av att tro att män är vuxna och kan packa själv?

 • Tack än en gång till alla Dammråttorna!
  Ja Maggan, Du Måste Berätta!!!

  Maken ser faktiskt ut som om han inser att han är avslöjad … fattar väl förmodligen vad du kommer att säga om klädseln. 🙂

 • underbart!! Ang. makens outfit ……. han har iaf färg på sin tischa min sambo kör svarta tischor med hårdrockstryck på ALLA tischor!! Vissa av dom är minst 15 år gamla men du ska ju inte tro att jag får slänga dom, han har en hel hylla full i garderoben med BARA svarta hårdrockstischor. Tack o lov att IBM är så konservativa att de inte tillåter den klädseln på jobbet så jag får iaf se honom i skjorta ca en halvtimme/dag (när han är på väg till eller från jobbet alltså)

 • Fanns det inte en tshirt med sloganen”öl byggde denna vackra kropp”?kanske dags att trycka en nyupplaga….?med maken som fotomodell,haha.Jag tror hårt att på julaftonstshirten kommer det att stå”Skagen 2014″eller nä det vågar han nog fan INTE,stämmningen kanske blir lite tryckt då?anyway tack för goa skratt…

  • Den har han redan. Samt “Riktiga män väger över 90 kilo” och sen en miljon tishor till (varav en med Ron Jeremy på som jag är JÄVLIGT glad att han inte hade på middagen) och många av dem kommer från mig dessvärre. Jag hade dille på att trycka tishor ett tag inför Skagen med tanke på krig mellan segel/motor. Den bästa hittills är framsida “riktiga män luktar diesel”, baksida “tyg använder man att trycka t-shirts på” och bild på segelbåt 😉

  • Ja! Faktiskt. Flera gånger. Dock hade modekungen även glömt att packa med någon av mina kameror och heller inte gått snabbkurs i hanterande innan. Så det finns tyvärr inga kort på det. Återigen, vådan av män som packar själva.

 • En liten offtopic fråga så här på kvällstunden nu när dammsugarmysteriet är löst 😀

  Om nu Mona kan sexa med sin diskbänk kan jag då sexa med min nya Mobil (trots att jag fegade ur o skippade plusmodellen o nöjde mig med en enkel sexa) för tror nog fan jag e lite kär i den, ännu mer kär lär jag nog bli när jag fått över alla nummer, sms o sånt till den från Samsungen ( ska bara klura ut hur först) och få lite mer ordning o reda bland apparna

  • Jag är faktiskt kär i min med, men även om du tyckte den var stor så älskar jag min stora. Å andra sidan har jag jävligt stora händer så det funkar 🙂

   • Hade knappt fått plats med plusmodellen i byxfickan, då jag till 95% har mobilen antingen i byxfickan lr jackfickan då jag sällan har väska, förutom ryggsäcken jag har till o från jobbet 😀

 • Hihihihahaha det här har varit riktigt skojigt att följa, många härliga skratt och beundran av påhittigheten!! Bra jobbat av alla inblandade, inklusive berätterskan Vic 🙂

  Instämmer att det vore roligt att läsa ett gästinlägg av Dammråttan Maggan.

 • "Dammråttan Maggan" says:

  Dammråttan och hennes små möss har fullt upp just nu på Ms/Finnmarken 😉
  Många passagerare som skall tas hand om, och mycket som ska fixas och donas med….

  Jag jobbar fram t.o.m den 1e januari 2015, men efter det lovar jag att jag ska försöka beskriva med ord och handling vad som hände bakom kulisserna här på Hurtigruten.

  Det var fantastiskt roligt att få det här uppdraget från fru M, samt att det blev så lyckat och att ingen lyckades avslöja oss.
  Glad för att vi lyckades underhålla er 🙂
  Jag återkommer i början av januari! Önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!!!
  “Dammråttan Maggan”

  • SÅ JÄKLA KLOCKRENT GJORT!

   Maken hälsar han med. Du och Fru M får prata ihop er och åstadkomma inlägg i januari, det skulle vara SÅ roligt att läsa. Tack för enorm underhållning och ett antal hjärnbrinningar 🙂

   Kram, God Jul och Gott Nytt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.