Ni som har koll på det mesta

Jag är ingen sjuksköterska, långt ifrån, klarar ju inte ens av att ta hand om mig själv och mina egna åkommor.

Kör mer stuket “jag vilar lite så blir det bra”. Och det funkar. Ofta.

Men här är jag lite tveksam till vila och alvedon?

Om det kliar akut i ögat och man kliar tillbaka, precis som man gör när det kliar någonstans. Även i ögonen. Sen ser det ut så här, och det ser fortfarande ut så 24 timmar senare.

IMG_5582-0.JPG

Men det kliar inte och gör inte ont. Det ser bara lite monsteraktigt ut.

Vad gör man då?

Vilar lite eller?

0 thoughts on “Ni som har koll på det mesta

 • Tina Johansson says:

  Jag är inte heller någon sjuksköterska, bara en utbränd undersköterska…
  Det KAN vara så att du kliat lite våldsamt så det gått sönder ett kärl i ögat, då kan det se lite läskigt ut. Du skulle kunna ringa 1177 och höra vad de säger, så det inte även kan vara något som inte blir så bra av att vila sig lite.
  Du har inte ont i huvudet eller så?

 • Jag gissar på att det är något som går över av sig själv efter nåndag, det du skulle kunna om det kliar är att skölja med koksalt le ljummet vatten som fått koka upp först o sen svalnat

  Men det är som sagt bara en gissning från min sida, är inte heller någon sjuksyrra bara en trött undersköterska

 • Skulle spontant säga att det läker av sig själv. Det har funnits i min omgivning vid olika tillfällen och fixat sig på ett par dagar, fast man ser lite gul ut när det ger sig. Men om du har bra 1177, så ring dom. Min äldsta dotter har utmärkt 1177 där man kan fråga och få bra svar, här har jag rejält taskiga erfarenheter och tyvärr inte bara jag. Man kunde lika gärna prata med en utländsk vägg, som man säger.

 • Ingen sjukutbildning här helker men det ser ut som om ett litet blodkärl spruckit när du kliat dig. Om du inte känner av det eller har ont i huvudetså skulle jag avvakta ett par dagar. Håll koll på det bara så det inte ökar eller börjar göra ont. Ser nog läskigare ut än vad det är.

 • Har du inte inte ont i huvud eller öga skulle jag avvakta. När kärl i ögat brister ser man lite skum ut och det brukar inte vara någon fara på taket. Men ring 1177 och kolla just in case

  • Jamen såklart. Du vet ju. Sen att jag inte har en aning om vad just conjunctival blödning betyder är en annan femma. Ganska spännande att klia sig till ngt som gör att man ser ut som värsta slagskämpen faktiskt 😉

 • Tror samma som ovan, ingen fara. En lärare till mig såg ut sådär en gång, det höll i sig i kanske..två månader! Hoppas att det går över snabbt för dig.

 • Är inte heller sjukvårdskunnig. Vill bara lämna en hälsning om god bättring och att det snart går över. Har, som fler andra skrivit, också fått god hjälp av 1177.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.