Skillnaden på katter och hundar

Har ni hört den där radioreklamen där någon säger “vet du att en katt kan sova 16 timmar per dygn?” och så svarar någon annan typ “oj, som jag när jag var tonåring” eller något i den stilen?

Varje gång jag hör den tänker jag, bara 16 timmar? Fast sen inser jag att de är nattdjur och att hon är uppe och lattjar när vi andra sover och sen när vi är vakna sover hon. Ungefär så. Och så får Mini ett lekryck per dag när hon fullkomligt massakrerar den lilla fjäderbollen som hänger under hennes favoritsovplats i klätterträdet.

Så, ungefär såhär ser det ut när man filmar en katt. Till skillnad från hund. En sjuårig väldigt söt katt visserligen och lite nyvaken.

 

 

Det är inte så himla mycket action om man jämför med luddmonstren.

Sen kommer hon i och för sig alltid en sväng för att inkassera kvällens klapp och kel. Men då funkar det inte att fota med en iPhonekamera för då blir det oftast så här.

IMG_5579

Eller så här.

IMG_5577

För katter stryyyyyyker sig mot händerna och om händerna håller i en kamera eller telefon eller något annat så ger de blanka fan i det och fortsätter stryka sig. Länge.

I bästa fall kan de lägga sig ner och bli kliad på magen.

IMG_5581

Men då går det knappt att se vad som är bak eller fram.

Näe, skall man ta kort på en katt så behöver man en proffsfotograf som Gunilla Persson och någon av hennes fantastiska kameror. För det vet ju alla vid det här laget att det hänger på hur bra kamera man har och inte på fotografen? Det har GP sagt så det måste vara sant.

Personligen hade jag nöjt mig om jag bara hade kunnat styra slutartiden på telefonen.

Men nästa gång jag fotar kelande katt skall jag ta fram kameran.

Och kanske skriva på GP:s facebooksida och fråga om hon har några tips på hur man plåtar katter. Jag menar, hon borde ju ha vanan inne med tanke på Tusse?

(Precis DÄR fick jag en högst ovälkommen vision av vad hon kan tänkas ha tagit för kort på sig själv ihop med just Tusse … åh nej … vision försvinn … inget förvånar mig när det gäller henne längre men just den bilden ville jag inte ha på näthinnan)

Jag som bara skulle visa skillnad på kattfilmer och hundfilmer och så blev det så dumt.

Det måste vara fel i min hjärna som får ihop det här till någon slags röd tråd.

Förlåt.

0 thoughts on “Skillnaden på katter och hundar

 • Fina Mini! Å idag är det kattens dag. Jag ska mysa extra mycket med mina två, om den lilla vill ha nåt mys dvs. Hon kommer från ett katthem o är ofta misstänksam när man närmar sig. Vill bara gosa när hon själv kommer fram, typ.

 • Å tack så mycket för
  den traumatiska bilden
  som ploppade upp som
  en ovälkommen finne
  vid näsroten blärk…….
  ryser och hurvvas…….

 • Nä,det var inte fullt ös,om man jämför med Tudde&Mudde….Men .nu är vi tbaks i Swe med hela den rullande cirkusen..,bara 2 “små”incidenter1,rymma f hissen dra järnet t frukost och sno en baguette,2liiite bekymmer med glashissen alla fick svimningskänslor och vägrade åka….Idag är det köpstoppets dag och imorrn kattdagen,kåldolmensdag,hur firar vi detta?

 • Jag fick först se Nostalgivalpen ännu en gång men efter omladdning av sidan fick jag se en väääldigt söt och lite nyvaken katt, en sån fin liten pälskling! Dina stora pälsklingar är oxå fina förstås men man hinner inte se lika mycket av dem på film eftersom det är lite mer action då 🙂

 • Rackarns fin hon är Mini! Påminner om vår kvarterskatt. Precis sådär är det med katter och allt runtikring dom. Har nyligen varit jourhem åt en kattunge som jag ska köpa ut nu i dagarna. Han och min ADHD-katt Sally (hon som sitter på huvudet)vaknar kl 00.00 och rejsar fram till 03.00 eller vilka tider som jag nu bestämt mig för att sova på. Inatt hade Sune (namnsdag idag) ner hela vardagsrumsgardinen med adventsstjärna och allt. Går inte att vara arga på dom heller, dom funkar ju inte riktigt så.

  • Det är HELT omöjligt att vara arg på en katt. Mycket enklare att vara arg på en hund. I alla fall i cirka en sekund och skälla på dem tills de ger en de oemotståndliga hundögonen.

   Har en bildserie någonstans där Mini dödade vår rosa (??!!) plastjulgran ett år. Den gick inte att klättra i, men hon ville hemskt gärna. Det gick som det gick med dina gardiner. Jag bara fnissar åt tanken på det.

 • Tack för den bilden som poppade upp i skallen. Hur ska jag nu kunna sova utan mardrömmar?
  OM det bara hade hängt på kameran, som GP säger, så måste jag ju kunna försörja mig som fotograf ju. Att jag inte tänkte på det… 😉
  Jäkligt söt liten pälsboll det där också.

  • Förlååååt. Jag vet. Men jag kom att tänka på Tusse och så…ja…det gick bara vidare?

   Haha jag med. Fast skillnaden mellan oss och GP är att vi har fattat att det inte hänger på dyrast kamera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.