Jamen vad skall jag blogga om då?

Jag har inte gjort ett smack på en vecka. Nada. Nicht. Zero.

Vilket i och för sig har gjort underverk med köpstoppet för jag har inte köpt något alls och jag har inte ens ätit något som skulle kunna falla under kategorin “excesser”. Inget godis, inga onödigheter och det ätbara har mer eller mindre varit i passerad form. Yoghurt till exempel. Yoghurt är skitbra.

Man kan alltså summera första veckan på köpstoppet som en gigantisk plusvecka. Det hade man inte kunnat göra om man hade varit i Florida. Inget ont som inte har något gott med sig.

MEN…jag lovade ju att förklara vad jag eventuellt kommer trilla dit på att köpa om jag nu trillar dit.

Har ni noterat höstens alla mjukiströjor och koftor? De som antagligen enbart är gjorda av något slags plastgarn (som jag hatar för jag får lite svettbrytningar av akryl) men just nu struntar jag i det eftersom det ser ut som att det skulle kännas som att ha på sig en katt.

Är ni med på vilka tröjor jag menar?

Det är svårt att visa i 2D och enklare när man ser dem ute i affär och kan klappa på dem, men ungefär så här.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2011

Jag vill ha ett helt tröjhav med luddiga tröjor och koftor. Och så vill jag fortfarande ha en stickad guldlaméklänning (fråga inte ens, hittar inte inlägget nu, men jag har varit sugen på en sådan sen jag läste Friday Night Knitting Club). Och så snubblade jag över en som såg ut som den gjorde i huvudet på mig när jag läste boken!

Screen Shot 2014-11-07 at 11.31.58

Screen Shot 2014-11-07 at 11.32.15

Den fanns som tur var inte i min storlek. Om jag inte hade kapat min längd vid knäskålarna och gått ner cirka 60 kilo (vilket jag var beredd att göra just DÅ ända tills jag insåg att den inte var guldlame utan mer senapsgul och att jag ser magsjuk ut i senapsgult eftersom jag inte har modellens underbara hudton utan min egen bårhusblå).

Jag antar att jag bara har abstinens. Och lite lite restmigrän.

Men vad ÄR det med de här luddiga tröjorna?

Jag kan inte vara ensam om det behovet?

0 thoughts on “Jamen vad skall jag blogga om då?

 • Alltså de där lurviga och gosiga tröjorna är alla gjorda med olika sorters ullblandningar. För jag har hela hösten letat efter någon som inte har minsta ull I sig då jag inte kan ha ull……. Så där lär inte jag halka dit. 🙂

 • Jag är med i din akrylhatarklubb, har aldrig fattat vem som köper akryltröjorna?, de försvinner ju trots allt från klädstängerna i butikerna och nånstans är de väl innan de hamnar på klädstängerna ingen, denna gång hos Erikshjälpen och Myrorna, inte passerar de min klädkammare i alla fall. Jag kör till och med med yllestrumpor. Är så bra på att gå på i dem …

  • Jag tål inte fårull och då är man oftast hänvisad till akryl.
   Numera känns akryl många gånger som att ha på sig en plastpåse, klimakteriet kallas det visst, så då har det blivit ännu besvärligare.

   • Kan inte skylla på klimakteriet här, har alltid varit smått allergisk mot akryl, för det där var BÄSTA beskrivningen, att det känns som att ha på sig en plastpåse.

    Plast funkar enbart i fleecetröjor. Konstigt nog. Nu när jag tänker efter.

  • FNISS. Mmm…att gå i yllestrumpor är även min specialitet. Faktiskt.

   Och nej, förstår inte vem som köper. För jag kollar ALLTID material och dissar alla typer av plast om det inte är slit och släng-grejor.

 • Håller med helt om lurvtröjorna. De ser så underbara ut och kanske har det något att göra med att jag vill minnas att min mormor hade de allra mjukaste tröjor när jag var liten (angoratröjor?). Sådana som man inte ville sluta klappa på. Ja, så det är alltså mormors fel bestämmer jag. Men oavsett så vet även jag att jag aldrig skulle kunna ha en sådan på mig en längre stund och då spelar det ingen roll om det är akryl eller ull. Jag skulle dö av värmeslag… Men en svart jumpsuit…

   • Stickar med två trådar, den ena är nästan som ett mohairgarn, den andra som ett entrådigt ullgarn. Det är som att ha en katt eller hund i knät när man sitter och stickar, väldigt varmt (enligt dom kunniga så värmer alpacka mer än ull) så risken är att den blir för varm för att använda i stan där man går in och ut hela tiden. Jag får väl börja ta långpromenader i vinter. 🙂

 • Men beställ en stickad i angora garn för böveln! Finns säkert nån som kan greja en sån beställning 🙂 googla angora föreningen eller Valbo Rex och angora. Hon har om inte annars mycke fint 😀

  • Det var ju det där med köpstoppet. Humhum. Men jag tror inte suktandet kommer gå över, så jag skall spara idén om angora i minnesbalken. Önskar att jag kunde sticka själv, men handen sätter numera stopp för allt handarbete.

  • Tips. Köp på eBay. Dollarn är låg och där kan man fynda. Har ett gäng cashmeretröjor/koftor/tunikor som jag betalat skit och ingenting för, och de håller i en evighet.

    • Det är ju nästan omöjligt att förstöra cashmere om man inte har en liten och söt hund 😉

     Du skall få ett tips till, det finns ett märke som heter DTLM (Don’t Label Me), de gör ljuvliga saker i cashmere och går att fynda på eBay. Koftan som numera är maläten är från det märket, och så även en snorsnygg tunika/klänning som hänger i garderoben (och där skall den förbli) 🙂

 • De där tröjorna är ju bara sååå gosiga. Men vi får se om jag faller för någon. Det gäller att hitta någon som inte kliar.
  Jag måste säga att jag är väldigt glad att jag inte gick med u Köpstoppsgänget. Om du kan trösta dig med andras shopping så jag tala om att jag de senaste veckan har köpt/beställt (på nätet) en ny taklampa till vårt sovrum (bild när vi fått upp den), två nya behåar av nöden tvunget så de räknas kanske inte (en har kommit, den andra kommer i början av nästa vecka) samt alldeles nyss klickade jag hem ett par nya vinterstövletter. Upptäckte att de gamla jag hade var trasiga. Och när jag tänkte efter gick jag nog med trasiga skor förra vintern och tyckte att de fick duga tills i år då jag skulle köpa nya.
  http://www.zalando.se/gabor-snoerstoevletter-brun-ga111y009-o11.html

  • Åh de där stövletterna har jag sett i butiken här i stan, riktigt snygga! Men alltså resten räknas väl ändå inte som okynnesshopping, knappt ens skorna va? Jag VET däremot att jag har alldeles tillräckligt med skor. Så där är det bara att skärpa sig som köpstoppare.

   Jag har ju också investerat i underkläder, före köpstoppet, eftersom det var alldeles nödvändigt då jag bara ägde en svart och en vit BH. Så kära Behå-Helene fick ju utföra mirakel med nya sport-bh:ar och nya av den “gamla” sorten plus bikinikjolen. Som jag kunde haft i Florida just i detta nu när jag tänker efter.

   Jag är så JÄVLA nöjd med de bh:arna att du anar inte. Och när jag har slutat se ut som en sunkapa skall jag visa. Särskilt bikinikjolen. Som jag slipper se orimligt fet ut i. 🙂

   • Jag köpte mina behåar hos Helene också. Den jag hunnit få är bara så jäkla snygg OCH bekväm. Jag har ju ganska stor byst och har haft skitsvårt att hitta snygga behåar som håller saker och ting på plats. Och nej, sån gäller inte som okynnesköp. Det som skulle kunna räknas dit är kanske taklampan i sovrummet. Men nu sitter det en tjugo år gammal fläktlampa, du vet de där fruktansvärt fula från åttio-nittiotalet och jag har en arbetskamrat som hemskt gärna vill överta den. Och nu när jag hittade en, i mitt tycke, snygg lampa http://www.belysningsdesign.se/markslojd-history-taklampa-krom så kom maken och jag överens om att det bara var att slå till.

    • Näe det är verkligen inte okynnesköp. Eller jo, om man gör som min mamma som köper 57 bh:ar per år och bara köper billig skit för att slippa lägga 600 spänn på en bh som håller i en evighet. Nu är jag inte civilekonom, även om jag är hyfsat bra på siffror, men jag kan lova att hon totalt sett lägger mer pengar på BH än någon annan jag känner genom att köpa “billigt”.

     Alla har ju bröstproblem av ngn sort. Stor byst vet jag är ett problem. Kompis Karin var ju här när paketet från Helene kom och hon har stora bröst. Har upplyst henne om att jag skall släpa med henne i håret när jag åker till Helene, för hon kommer dö av lycka. Hon har nämligen inga problem att betala för att hyllan sitter där den skall, men hittar mest dyra bh:ar där brösten ser ut som en skogaholmslimpa. Det skall ju liksom inte heller hända. I mitt fall har jag ett normalstort bröst och ett…eh…mindre. Vilket blir helt vrickat. Jävla bröst. Bara till besvär.

     HAHAHAHA NEJ, att byta ut en gammal takfläktslampa mot den är inte heller okynne. På något sätt. Jag har en sån med i sovrummet i Gbg och varje gång tänker jag på att de få ggr jag råkar se Lyxfällan på TV så har alla lyxfälle”ekonomer” lamptakfläkt. Du gjorde helt enkelt sovrummet en tjänst och riskerar absolut aldrig att hamna i lyxfälla eftersom dylik lampa verkar vara kriterie för att få vara med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.