Sabotören med SKITSTORT S

Det är maken det. Jävla karlslok.

I godan ro satt jag och kamrat optiker på stadens bästa etablissemang och vid 23:00 kändes det som att det var dags att tjuvkika på honom och hundarna.

Problemet med tjoandet var löst genom att vi hittade en gammal oanvänd högtalare, däremot går det inte att prata tillbaka förrän en liten mikrofon är inköpt (lite senare idag enligt plan, på Kjell & Co).

Leende i mjugg och under lugg loggade jag in på appen i spänd förväntan över vad jag skulle få se. Eller ja, snarare ATT jag skulle få se en bekräftelse på att han satt i gubbfåtöljen och kollade på TV, precis som vanligt.

Förvåningens finger i häpnadens mun när jag upptäcker att kameran inte är tillgänglig för att den är avstängd!?

Fanns ju inte en janne att jag trodde att han skulle komma ihåg att den ens existerade, än mindre att han skulle stänga av den.

Snopet fick jag ringa honom från krogen och skälla på honom telefonledes istället och fick svaret “kan du ju fetglömma att du skall sitta där och kolla på mig en hel kväll”.

Det där doftade lite hybris va? Om han nu trodde att jag gick ut med kompis och sedan satt och tittade på honom en hel kväll i appen istället för att umgås. Vill jag se honom i fåtöljen är det ju liksom bara att gå hem.

Så jag tvingade honom att sätta på den, bara för att åtminstone få testa att leka Adam Alsing.

Det här var synen som mötte mig (dock rörlig bild, inte stillbild).

IMG_5396

Vilken sötnos han är.

Sen visade han i och för sig även en av de finaste jag har.

IMG_5398

Och så fick jag prata en stund med Liten och fråga om han var söt.

Den stackars hunden såg mer än lovligt förvirrad ut när han letade efter mamma som hördes men inte syntes.

Jag är faktiskt impad. Det är sjukt bra bild och streamingen hängde sig inte alls trots att det är rätt sunkigt nät på etablissemanget.

Och jag VET att han kommer glömma att den är på så småningom.

Glömmer de i Big Brother-huset så kan jag garantera att han kommer glömma det.

Men igår var jag bara sur över att han sabbade det.

Lite senare idag skall vi ha genomgång av kvällen i form av glasögonbildkavalkad.

Och kanske lite live streaming om jag har tur.

Det var åtminstone en väldigt trevlig kväll och jag rapar mynta.

0 thoughts on “Sabotören med SKITSTORT S

 • Tina Johansson says:

  Hahaha, det var alltså hans lömska plan. Inge dig i hopp om att kunna snoka, för att sedan stänga av kameran när du gått hemifrån!
  Du kanske har underskattat honom?
  Jag tycker nästan synd om Liten som hörde men inte såg sin mamma <3

 • Glädjedödare! Han visste ju hur mycket du hade sett fram emot det där.
  Men roligt att den funkar, även om jag tycker att man skulle ha levererat den med alla tillbehör till. Eller skrivit ut ordentligt att ni behöver dessutom två kablar, mikrofon och högtalare … och kanske mer som du inte har skrivit här.

  I dag ska jag åka och vara tavelhängar-råd. Vi blir 3 stycken där, förutom pappa som bor där, så då ska vi väl kunna hålla upp några tavlor medan någon tittar på avstånd för att se hur tätt, hur lågt och i vilka grupperingar han ska ha dom tavlor som han tog med.

  • Det stod att man behövde, jag slarvläste bara manualen lite 😉 Huvudsaken var ju att man kunde se. De andra prylarna är sådant man egentligen har hemma om man är nörd, men inte om man är en nörd i flyttagen.

   Glöm inte vattenpasset. Brukar vara viktigt verktyg för tavelhängning med pappor just.

 • Stackars liten!! Både vovve o man,
  Sambon ber om länk till var du hittade kameran? Just nu är han sjukt sugen 🙂
  Jag hittar inte den på Apple-butiken på nätet *suck* och just nu plåååågar han mej med att tjata om länkar.
  Dags att kasta sig i duschen för att få lite lugn o ro ett tag innan jobbet (japp jobbhelg *kräks lite*)
  Hata jobbhelger! Enda fördelen är att man får lite lugn o ro från tjatig sambo å andra sidan riskerar man att få kinkiga besökare på museét istället :-/

  • Näe. Eller så fattar han och gjorde det på jävelstyg och inte bara mot mig? Man vet ju inte med honom. Hämnden är ljuv när den kommer.

 • Ha ha ha, han gjorde nästan som dottern i somras. Jäkla människor att förstöra det roliga för oss.
  Du måste nog ställa den så man inte ser den hela tiden och inte tänker på att den finns.

  • Med tanke på att jag glömde av den i samma sekund som jag klev in genom dörren igår och faktiskt såg att den var på igen så kommer han glömma den. Imorse när jag och kamrat satt och käkade frulle i vardagsrummet medan han låg i sovrummet hade jag inte en tanke på kameran. Förrän jag hör hans tjoande i högtalaren att JAG minsann syntes och hade glömt den. Så han fick det höga nöjet att stirra på mig iställlet 😉

 • Vilket antiklimax det blev för dig! Fast jag tror nog att han kommer glömma att ni har den snart, dom brukar det. Börja poppa popcorn du. En uppfödare jag känner till hade kamera på i valplådan så att alla kunde se de små. Smart idé det där.

 • Vi har kameror i stort sett i hela huset, samt på utsidan av ytterdörren, vårt villaområde är inbrottsdrabbat om man säger så. En server spelar in på en disk som det ligger på i några veckor innan det raderas och spelas över. Jag kan också som du gå in och titta när jag vill. Ganska skönt att se att Trassel inte står med bena i kors o ylar men ligger skönt o sover med kulorna i vädret som sig bör 😉

  • Hahaha…jag vill se Trasselsovning nu bara för det. För det är ju praktiskt av två skäl, inbrott och om man har husdjur och deras välmående. Sen är det roligt av ett tredje, och det är om maken/makan glömmer att den är på 🙂

   Nu minns jag inte, men har för mig att vi kunde spara sju dagar själva. Jag skall sätta upp någon slags server som det automatsparas på, för funkar det så här bra blir det ju fler strategiskt placerade kameror.

   • Du får nog masa dig upp till Mona om du vill se Trasselsovning, vet inte hur jag delar från D-linken. Det är iaf väldigt skönt när man sitter tolv timmar bort med flyg och larmet går hemma, att kolla på alla kameror för att se att de inte lyckats ta sig in. Väldigt skönt måste jag säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.