Håll nu tummarna

För här sitter jag.

IMG_5416.JPG

Och känner mig inte särskilt cool bakom mina glasögon. Eftersom jag är här, mer specifikt.

IMG_5415.JPG

Och väntar på att få komma in akut efter att ha bitit av en halv kindtand. Sist det hände blev det operation.

Känns inte som läge för det 24 timmar före avresa.

Sen är jag ju dessutom fullkomligt skräckslagen för tandläkaren rent generellt.

// Victoria 3 år

0 thoughts on “Håll nu tummarna

 • Jag kan bara hålla med dig om tandläkaren. Jag är mer än totalt skräckslagen när det gäller både tandläkare och sjukvården i allmänhet. Och nålar är värst av allt, sånt går inte alls utan vissa trevliga mediciner. Det jag tycker är jobbigast är när man inte får någon förståelse för sin rädsla,Träffade en läkare i våras som inte alls förstod HUR livrädd jag verkligen är utan tyckte att jag skulle klara av att operera ögonen med endast supersvaga lugnande fast jag bad om att bli sövd…. Slutade med att jag hyperventilerande rusade ut från mottagningen

  • Hur svårt kan det vara att fatta? Det gör mig så arg. På äldre dar har jag bara träffat på tandläkare som faktiskt har förståelse, men var hjälper det när Pomperipossan jag hade som tandläkare som yngre satte spår som aldrig går över. Men jag påminner så fort jag beställer tid, “hej, livrädd, behöver komma”.

   Och du, det finns bra läkare. Däremot är de mer sällsynta bland kirurger just. Jag vet inte hur många operationer jag har gått igenom och jag lär mig ALDRIG. Har tom gett upp, för att be om lugnande är meningslöst. Mina senaste operationer har skett utan lugnande och i vaket tillstånd, då är man inte kaxig och jag önskar faktiskt att jag hade haft modet att rusa ut och hyperventilera. Annars lär de ju sig inte.

   Nu har jag en halv tand, antibiotika utskrivet och skall vänta och se hur tanden reagerar under dagen på att inte…må så bra…sen skall den dras i januari. Suck. Nu är det verkligen “what a difference a day makes”.

   • Jag skulle aldrig klara mig utan lugnande…. Fick till sist min ögonoperation under narkos, men det höll oxå på att sluta med att jag gick därifrån och då hade jag aldrig mer sattmin fot där….. Tandläkaren undviker jag som fan trots trasiga tänder så länge dom inte värker, för där blir jag definitivt 3 år gammal… Skulle behöva rejält med lugnande och nån som höll mig i handen för att ens gå dit. Men varför ska dom inte dra tanden förrän i januari?

 • Aj! Tur det inte är jag. Å andra sidan fick jag vänta en vecka innan jag fick komma när jag bet av min ena tand….. Fast jag har sedan de 10 sista åren en helt underbar tandläkare. Hon har tom assistant som håller mig I handen när hon behöver göra mer än att titta. Skrev jag att jag är lika rädd som du?

 • Du vet tandläkaren i samma hus som Swedbank? Runt hörnet. Finns en kvinna där som jag självfallet inte minns namnet på… Petra?
  Dom är i alla fall fantastiska där. Och skitpedagogiska. Om du skulle behöva byta. Eller gå akut när folktandvården inte har tid!

  Ha en riktigt fin resa nu!

 • Usch käftis e nog det värsta jag vet att gå till, e väl därför jag inte vart där på flera år

  Fast det beror väl lite på att de inte kallat mig heller på flera år, ett litet tag hade jag en bra tandläkare som jag hamnade hos vid ett akuttillfälle, som jag sen var hos ett par ggr hon var väldigt lugn fast hon slutade tyvärr när den tandläkarmottagningen lades ner, sen gick jag ett par ggr hos en annan som inte var riktigt lika bra o lugn tills de slutade skicka kallelser

  Fast när jag fick tid så ändrade jag tid flera ggr innan jag tillslut vågade gå dit

  Vanliga läkarmottagning o op har jag inga problem att gå till mer än att jag oftast inte får tummen ur att gå dit vid behov

 • Hoppas det släpper nu! Själv tycker jag det är superjobbigt att gå till tandläkaren men jag är mer rädd för att INTE gå dit. Tänk om det skulle bli värsta raset bland bissarna och jag måste komma tillbaka för helrenovering. Går slaviskt en gång om året på kontroll. Vågar inget annat.

 • Tycker uppriktigt väldigt synd om dig. Hoppas att du får den absolut bästa hjälpen nu. Lever själv under Murphys lag just nu och du har min fulla sympati. Kram!

 • Usch och fy! Både för tandläkare och för att det ska hända just nu! Vem är inte 3 år när man ska till tandläkaren!
  Hoppas det blir så bra att du klarar av resan utan att tanden bråkar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.