Jag bor i en LANDSORT och jag är lite sur…

…fast ändå lite glad.

För det första.

Jag rusade ut genom dörren efter att ha skrivit föregående inlägg eftersom jag vet att polisstationen här inte direkt har generösa öppettider. Här får man bara göra hyss före 15:00, då går Farbror Blå hem. Lite som “vad gör de på banken efter tre” fast banken numera har bättre öppettider. Här kan man istället fundera över vad polisen gör efter klockan tre. De fångar i alla fall inte bovar, gör pass eller ens är särskilt trevliga när man råkar ringa mitt i natten för att diverse dårar pysslar med störande av oordning. Ja, jag menar oordning, det är ju liksom ingen ordning i hamnen sommartid vanligtvis och det krävs en del för att störa den oordningen.

Nu vet jag även vad de gör före 15:00. Inget alls. Det fanns inte en polis så långt ögat nådde, men det fanns en väldigt trevlig passperson och det tog cirka en minut att fixa passet. Återigen kom funderingen, varför i hela friden envisas de med vit bakgrund till alla? Jag är nästan vithårig, på passbilder ser det ut som att jag är en skallig sur bedragare för håret försvinner in i bakgrunden. Särskilt på den här passbilden, för jag vågade inte ens fråga om jag fick ta om.

Nu kan jag i alla fall andas. Nu är det gjort. Det var fördel landsort – första gången jag inte köat i en miljon miljarders timmar för att skaffa pass.

För det andra (och det här är nackdel landsort).

Innan jag lade benen på ryggen och rusade till polisen kollade jag leveransstatus på spionkameran. Så den inte skulle komma när jag inte var hemma. Och i ALLA bekräftelser jag fått från Apple har det stått leverans 20 oktober. Expressleverans. DÖM om min förvåning när jag går in på transportörens sida och ser att det står leverans den 21 oktober. Vad faen?

Så jag ringde, frågade varför Apple säger 20 oktober och transportören säger 21 oktober.

Mycket sympatisk dam i andra änden förklarade att det var för att jag bodde i landsort och landsort är en dag extra. VAFALLS? Det svaret var svårsmält. Jag är numera medelålders och bor på landet.

Jag som var hej och du med killlen som körde äppleproduktrundan hos mig i Göteborg, han ringde alltid för att kolla var jag befann mig och om jag ville ha grejorna lite tidigare när han ändå skulle passera på väg hem. Jag har alltså gått från specialbehandlad till…degraderad?

Landsort? *skakar ledsamt på huvudet och försöker greppa konceptet*

Kameran har alltså inte kommit. Gråt och tandagnisslan över att inte få leka Big Brother idag utan få vänta tills imorgon.

För det tredje.

Det var dags för nagelfix. Och inte vilket nagelfix som helst. Det nagelfixet som jag har planerat ihop med Jessica sen i somras. Ni som fattar det här kommer få skitstora guldstjärnor i boken, jag säger bara legen … wait for it … daryyyyy ….

barney

En sneak peek på min tumnagel. Resten får ni se imorgon. Om ni visar att ni har koll på läget så jag inte kastar pärlor för svin hehe.

Jag är i alla fall skitnöjd. Samtidigt som jag tycker att det är synd på så rara ärtor att Neil Patrick Harris är gay och så tänker jag ägna höstdeppen åt hans rollfigur Barney Stinsons motto.

IMG_3383

Det här är vad jag kallar sjukt snygg och motiverande mindfulness.

Och med honom som dagens tema skall ni även få ett bokips. Han släppte en biografi förra veckan. Skriven i du-form och med en lite annorlunda tvist, man får välja i vilken ordning man vill läsa om “sitt” eget liv.

FullSizeRender(5)

Sjukt underhållande format att läsa.

Antingen skyndar ni er att köpa innan köpstoppet börjar eller så lånar ni på bibblan.

Choose your own auto biography av Neil Patrick Harris.

0 thoughts on “Jag bor i en LANDSORT och jag är lite sur…

 • Tina Johansson says:

  Ska bli spännande att se resten av naglarna!
  Suit up!

  För övrigt så bor jag inte bara i en landsort, utan i en håla, där vi förvisso har en polisstation som har öppet åtminstone några timmar i veckan, men de utfärdar inga pass!
  Men jag har aldrig varit med om en extra leveransdag. Trodde bara det gällde typ Norrland…

  • GULDSTJÄRNA! För att du skrev “suit up”. Har även matchande tisha på mig idag som det står “challenge accepted” på hehehehe.

   Här var det håla på riktigt med extra leveransdagar och allt.

 • Jasså var det dina naglar jag såg på bilden! 😀 Tänkte på dig när jag såg den!

  Var du glad att du bor på landet även om du får vänta en dag till på paketen. (Jag är trött på stan just nu.) Här i stan måste man beställa tid för att få beställa pass, tror det tar några veckor att först få tiden och att sedan få passet …

 • Alltså: jag tror inte jag fattat det här med köpstoppet? Ska du först shoppa allt du kan komma på (kepsar, spionkameror, naglar …) o sen när du inte kan komma på nåt mer; då inträder köpstoppet?

  • Haha nääää…kepsen var okynnesshopping, naglarna var planerade (och ingår inte i okynne), däremot var väl spionkameran lite svajig. Men den behövs, dock kommer inga sådana köp vara godkända under köpstopp. Jag handlar inte överdrivet mycket, men nu ser det ut som om jag har handlat skitmycket sen jag bestämde mig för köpstoppet. Man skulle kunna se det som att man skyndar sig att handla inför köpstopp med, men det känns inte så 😉

 • Jag tycker att ni som bor i en landsort ska va jäkligt happy….Prova att bo i en jäkla g l e s b y g d dårå….Jag har 6 mil enkel väg sa jag e n k e l väg???!!….om jag ska till banken, tandläkaren, handla, hämta ut paket från posten fast det är på ICA, gå ut å äta eller fika…. Sug på den ni…. Ska jag handla kläder eller annat än mat har jag 12 mil enkel väg till närmsta stad, fixa pass 10 mil dit 10 mil hem…. Hämta föregående pass 10 mil dit och 10 mil hem summa summarum 40 jäkla mil bara för å få ett pass i handen som dessutom har tidernas sämsta bild på undertecknad. Kan säga att det var lite svettigt i hårfästet i maj när jag skulle till Mallorca och upptäckte att passets bäst före datum passerat. Ska jag sen flyga till Stockholm har jag en nätt liten resa på 15 mil innan jag ens är på flygplatsen i Luleå, jag är snabbare i huvudstaden än den som skjutsat mig är hemma igen. Så bröder och systrar härinne om jag bodde i en landsort istället för glesbygd skulle jag inte klaga, fast å andra sidan då skulle jag nog klaga på nåt annat. Btw naglarna är skitläckra 😉
  Sa jag att jag bor uppe i norr….

  • Ojdå. Helt plötsligt känns landsort väldigt centralt. Jag har biblioteket tvärsöver gatan och allt annat inom en radie av ungefär 500 meter. Jag klagar härmed bara på postgången då, vilket känns lite futtigt i jämförelse 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.