Inredningsfunderingar minsann

Det där förhatliga mellanrummet (ja, ytterligare skitdålig Göteborgsordvits) som inte går att göra något med driver mig till vansinne. Det är fortfarande ett icke-rum som fyller ingen funktion alls, förutom som walk through closet (jag hade hellre sett en walk in closet) om ni frågar mig.

Frågar ni däremot jyckarna, särskilt Liten, så är det ett svinbra rum. En jättestor hundlekstuga dit man släpar alla sina byten. Allt från tillåtna leksaker till tofflor, skor och allt som ivrigt tjuvas ur tvättkorgen.

IMG_5167

Som sagt. En walk through closet/lekstuga.

Det är alltså inte en staty med boll som sitter i hörnet, det är såklart Liten som blickar ut över sina domäner.

Nu när jag kikar på bilden kommer jag att tänka på när jag kom gående med Liten under båtsemestern och vi mötte en rar farbror som slog sig för knäna och sa “men stackars lilla hunden som har fått gips på benet nu när det är sommar och allt”.

Det där benet med långstrumpa är onekligen en synvilla. Farbrorn blev glad när han såg hur det egentligen låg till och att det var byrackans lite originella teckning. En lång, en kort = en halv morsesignal, men inte gipsat ben.

Igår mätte maken avståndet mellan garderoberna och kom fram till att vår bäddsoffa får plats där, även om det kommer hänga på hittefåret. Sjukt praktiskt om det funkar. Då tänker jag att soffan får stå där, med ett litet bord framför. Inte den myshörna jag hade tänkt från början, mer en mysvägg, med lite belysning på endera garderobskortsida. Och i smutten står katträdet så Mini kan sitta högt uppe och gäcka jyckarna samtidigt som hon får finfin utsikt genom fönstret. Det skall även inhandlas en leksakskorg till samma smutt så man slipper vada genom ett hav av hundleksaker och så är planen att lära dem att ta en sak i taget och sedan lägga tillbaka det de inte använder (man kan väl drömma?). Eller så har man åtminstone ett ställe att plocka undan alla spridda skurar av leksaker.

Det här måste vara hundmänniskors motsvarighet till barnmänniskors spridda legobitar?

Men då kommer samvetet. De älskar ju det rummet och framför allt mattan. Att greja med ben eller bara använda mattan som sovplats har blivit enormt poppis.

IMG_5170

Har jag hjärta att göra så här mot jyckarnas favoritrum?

Och vad skall jag göra med resten av rummet?

Jag är inte bra på det här med inredning alls. Men att kasta bort all yta i ett skitstort rum känns ju lagom korkat.

Några synpunkter eller andra idéer?

Det här rummet går till historien som det mest korkat ogenomtänkta jag någonsin haft att göra med.

(Nej, det blev ingen båttur, vädret gick från klarblått till chockgrått)

0 thoughts on “Inredningsfunderingar minsann

 • Även om stor & liten gärna hade behållt rummet som lekstuga, vore det ju synd för myshörna/mysvägg låter faktiskt mysigare

  Men hur du ska göra med resten av rummet e jag lika usel som du på inredning för allt med inredningsgener som mina systrar har fanns inte över till mig, fast o andra sidan så kanske ena brodern inte skojat alls när vi var yngre o sa att jag var adopterad, vilket kanske hade förklarat varför jag e så totalt olik resten av familjen 😉

 • Men om du flyttar lite på mattan så borde väl hundarna också få plats även om dom inte ligger mitt i rummet? Ska soffan stå där dörren till hallen är? Då har du alltså två väggar med dörrar och väggbitar kvar… Vad har ni mer för möbler/behov? Bokhyllor? Jag funderar på om det kan vara ett bibliotek med bokhyllor på dom väggar som är kvar. Eller är allt sådant bortstädat och utbytt mot läsplattor? 😉
  Eller en byrå med något på väggen ovanför på ena sidan och kanske ett skåp/vitrinskåp på andra, eller har ni en snygg helfigursspegel som ju ändå behövs när garderoberna används.
  Egentligen borde man väl ha något mer än en lekmatta mitt i rummet, men så att det ändå fungerar som ett genomgångsrum.
  Ni får ju se till att göra något åt dom där “halvgarderoberna” också, så att ni kan använda dom. Ska ni tömma ett helt hus i Gbg så behöver ni väl förvara!
  Nu ska jag gå och koka te och sedan försöka göra mig av med lite prylar här hemma. Här skulle behövas ett mellanrum, om inte annat som sorteringscentral en tid framöver! 🙂

  • Bra tänkt. Hade råkat glömma mina bokhyllor. Och min helspegel. Den enda spegeln vi har nu är den som sitter i locket på den inköpta badrumsmöbeln. Det är ju inte irriterande alls 😉

 • Den som byggde detta huset måste ha gått på ngt hög drog…lite knäppt o ha så som ni har det…
  Det finns vissa hus/lgh:er som e konstig osv o inte jag blir klok på..
  .

  • Japp och de flesta är gamla 🙂 På 20-talet hade man tydligen bara ett par skor och istället behov av extremt många dörrar. Lite fundersam över dörrbehovet.

   • Mmm.. det kan man verkligen fundera över varför så många dörrar…
    Men kom på en sak..förr i tiden va det fler familjer i samma lgh..så de kanske behövde stänga om sig o bara umgås med sin egen “lilla” familj…eller???
    För tänkte på hur min mormor o morfar levde i sin lilla hus tesammans med morfars farmor i ena rummet o de i andra rummet tesammans med min mor o hennes lillebror.. o vardagsrummet va ju en s.k. finrum som man inte fick vara i…
    Så de kanske tänkte så på detta sättet i din lgh…eller????

 • In med bäddsoffan, åk till IKEA och köp en stor mörk mjuk matta som tar upp mesta delen av golvet, skit i soffbord (man måste inte ha det överallt) , sätt hyllor efter väggarna, så har ni ett gästrum/hundrum.

  • BRA idé med stor matta. Vi behöver fler mattor ändå. Men…kan man skicka maken att köpa mattor? Så jag slipper åka med? Det känns lite otryggt.

   Vi har två små sidobord i tvåan, tänkte att de kunde få leka soffbord. Lätta att plocka undan.

   Men alltså, hyllor på väggarna. Det är planen, vi har ju inte så mycket vägg i det jäkla SKITRUMMET bara.

   Håll tummarna för att det funkar med bäddsoffan. För ögonmåttet kan inte förstå vad tumstocken har mätt upp.

   • Leta upp en matta på nätet o skicka sedan dit maken eftersom han inte e som normala karlar o älskar att gå på IKEA, medans du njuter av lugn o ro hemma i sällskap av 3st 4-benta varelser i några timmar 🙂

    • Sant. Bra tänkt, det är ju så jag brukar göra. Men just mattor inbillar jag mig att man måste klappa på och kontrollera dammsugningsbarhet?

  • HAHA. Man kan tycka det. Men han samlar bara på dem. Som frimärken ungefär. Gick just förbi två dammråttor stora som vildsvin och konstaterade att det var dags och han tittade undrande på mig.

   • Men ursäkta mig jag hade inte TID för “över en vecka sen” – då var jag i ROM och drack vin och spankulerade i trettigradig värme. *fnork* Orka leta, för nu ska jag ut och jaga älg. Mejla över den så ska jag lösa era problem. :p

    • Hahahaha jag har så svårt att se dig jaga älg. Kan bero på att den enda älgjägare jag sett in action är han den tecknade som jagar i Hälge.

     • In action? I en serie? Milda himmel, du behöver komma och se lite verklighet. *s*

      Men jo, idag har jag jagat älg. Tyvärr gömde de sig bakom träden och kom därför undan med livet i behåll. Men en kronhjort fick vi. (Fast det var inte jag som sköt den, några såna såg jag inte förrän den kom på släpet.)

     • Men jag vet hur en kronhjort ser ut. Det var ju med en sådan i volvoreklamen med Zlatan. Alla har vi våra olika referensramar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.