En tegelsten igen alltså

Jag hävdar med bestämdhet att det är knark i Apple-produkter. Och jag är en Applepundare. Varje gång det är ett nytt telefonsläpp chockeras jag av BEHOVET som uppstår. Trots att jag alltid har den senaste modellen och är nöjd och inte kan tänka mig att jag någonsin skulle känna längtan efter något nyare och bättre.

Sen kommer Apples årliga presskonferens där de presenterar alla nyheter och jag sitter som fastnaglad, med ögon stora som tennisbollar, i fascination över de nyaste tillskotten i äpplefamiljen. Och så börjar det krypa i mig av habegär.

En abstinens över något jag inte ens visste att jag ville ha, som om det vore metaamfetamin i prylarna.

Den här gången var det givetvis iPhone 6 Plus som lockade.

VARJE år samma sak. Jag var sjukt nöjd med min storpadda, ända tills de presenterade minipaddan. I år var jag lika nöjd (nåja nästan i alla fall) med min iPhone 5s (inte lika nöjd med den sunkiga batteritiden och att den blir så varm att det går att steka ägg på den när den sitter på laddning eller när processorn i den går på högvarv). Jag bokade såklart på släppdatum den 19 september och har sedan dess blängt på femman och tyckt att den kändes ungefär lika modern som en Nokia 3510.

I förrgår kom avin på posten.

Den är stor. Den är faktiskt så stor att jag knappt behöver läsglasögon för att kunna använda den.

IMG_0672

Skillnaden mellan den och min Nokia 3510, eller förlåt, jag menar givetvis min 5s.

Den är lika stor som en halv minipadda.

IMG_5157

Och den är till och med så här mycket större än min Samsung Galaxy.

IMG_5158

Och jag älskar den. Abstinensen är stillad. Åtminstone ett år framöver.

När jag berättade för PGW om telefonens ankomst kom den absolut roligaste kommentaren någonsin. En bekanting till henne hade uttalat sig om telefonen.

“Jag gillar den verkligen men man ser fånig ut när man pratar i den, man ser ut som man står och lutar sig mot en dörr”

Det skulle kunna vara det roligaste jag hört på länge.

Min kommentar, som inte alls spelar i samma liga som ovanstående, var:

“Vi har alltså gått från våra första tegelstenstelefoner, till minitelefoner och är numera tillbaka i tegelstensträsket, det är bara sjukt mycket mer sofistikerade tegelstenar numera”

Och ja, maken är orimligt avundsjuk. Eftersom jag beställde den i smyg i tron att han hade gjort samma sak, som alltid i dessa äpplefamiljtävlingar. Det hade han inte.

Det är lite dålig stämning här hemma nu.

Men jag är verkligen skitnöjd över att ha fått min Applefix för i år.

0 thoughts on “En tegelsten igen alltså

 • E med sugen på en i6:a men får se m det kan bli en i julklapp till mig själv från mig själv 😉

  Sen är ju valet o kvalet stor tegelsten lr mindre tegelsten 😉

  Fast lutar nog åt den lite mindre isf eftersom jag oftast har luren i byxfickan lr jackfickan

  • Sant, det brukar vara två stora keynotes…men VAD de släpper vet ju ingen. Det ryktas om iPad Mini med retinaskärm ungefär lika mycket som det ryktas om att den inte kommer. Den klarar jag mig utan. Herregud, jag klarade ju mig till och med utan iPad Air (och gör fortfarande – storartat) 🙂

   • Hi hi…. Jag kunde inte låta bli o köpa iPad Air men så andra sidan hade jag ju en gammal samsung platta som Toker. Blev lycklig över att ärva… Fast jag lyckades installera nån säkerhetsgrej via Telia på den och har inget lösenord till den säkerhetsgrejen så kan inte avinstallera och ändra mina uppgifter på den plattan han fick, men tack o lov är det kortet som e kopplat till den plattan för gammalt nu och han råkade inte heller köpa någonting heller innan kortets datum gick ut

    Var inne på Telia en gång o bad om hjälp men de kunde inte fixa det där trots att supporten säger att man ska gå till en Telia butik

  • Hittills, inga minus alls. Eftersom jag numera kan använda telefonen till mer än jag kunnat innan trots att de har funkat på precis samma sätt. Om det nu är ett minus så är det att jag sällan använder storpaddan, för nu är telefonen så stor att jag bara använder den och minipaddan.

   När det gäller plus är listan SKITLÅNG. Men det bästa är batteritiden. Jag har gått från att mer eller mindre ha telefonen i laddaren konstant till att ladda var tredje dag och nästan bli förvånad över att det är dags att ladda. Och då använder jag ju telefonen SVINMYCKET som sagt. Har alltid blåtand på och allt annat sånt som annars suger batteri. Näe, jag är glatt överraskad och bara nöjd. Ett plus till då, det är ju safirglas numera. Så det behövs inte skärmskydd. Jag som alltid varit livrädd för att repa i handväskan behöver inte vara det längre, nu har jag bara ett litet läderfodral som jag köpte till den på applesidan. Maken köpte sig en plånbok med telefonfodral och tycker även att det funkar skitbra, trots att han faktiskt har plånkan i framfickan. Så nej, inget ont ord. Och det är första gången sen 4:an kom som jag verkligen älskar min telefon. 5 och 5s har jag ju varit riktigt skitsur på.

   • Bra, då får det bli en sådan i julklapp lr förtidsjulklapp till mig själv från mig själv, får se om jag hinner ner till stan nån dag o kolla på den

    Jag som nästan aldrig har väska o plånbok med mig måste ju ha ett fodral jag kan ha de viktigaste korten med mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.