Här sitter jag och är utmattad (HÖHÖHÖ)

Vi åkte till helvetet på jorden, aka norrmännens PARADIS. På en söndag eftermiddag. Det är så orutinerat att man vill skalla en vägg. Man åker inte till Nordby på en helg, faktum är att man helst inte åker dit alls, men vi beslutade oss för Rusta tack vare er (PÅ GRUND AV menar jag egentligen faktiskt).

Först letade vi parkering i tio minuter medan det svavelosade rent allmänt ur truten på oss båda. Sen skulle vi ha kundvagn. På Nordby är det norska regler, vilket betyder att de där fejkfemmorna vi (maken) alltid har bara är att glömma. Norrmännen kör med tior. Det hade vi inte, så vi svavelosade lite till medan vi växlade.

Det betyder att utmattningen var total redan innan vi kom igenom entrén.

In på Rusta.

IMG_5198

Där maken glatt noterade att det var kampanj, enligt skylten mitt i bild.

Då började det mola bakom vänsterögat på mig och så fick jag lite armsvett.

Kollade snabbt igenom alla mattor, konstaterade att det antingen var fel på material, färg eller storlek. Däremot var det bra priser. Även om det nu inte hjälper så mycket när man inte hittar något.

Så vi drog tiokronorskundvagnen hela vägen till andra sidan köpcentrat för att gå in på ÖoB. Där började det mola bakom högerögat. Och de hade just inget alls av intresse, förutom halkskydd.

Där bestämde jag mig för att sänka kraven en aning och dra tillbaka till Rusta. Har man ändå gjort sig omaket att åka skall man inte komma hem tomhänt tänkte jag och hade en plan. Om jag nu inte kunde hitta en vettig stor matta kunde jag köpa två halvstora och lägga bredvid varandra.

På väg tillbaka igen passerade vi bokhandeln.

IMG_5201

Jag vill bara påpeka att vi faktiskt befinner oss i Sverige. Inte i Norge. Även om det är tämligen svårt att tro.

Men den här skylten retade livet ur mig.

IMG_5202

Hur tolkar ni den? Jag tolkar den väldigt bokstavligt, vilket känns som en passande tolkning i just en bokhandel. Att man får köpa allt på bordet för 149 spänn. Varenda liten bok får man med sig till det facila totalpriset av 149 kronor. Eller ja, “alt” på bordet åtminstone?

Väl tillbaka på Rusta upptäckte jag att jag kanske inte hade kollat så noggrant vid första besöket, jag var så fokuserad på att gå runt och pipa över att det var fel på alla mattor att jag inte såg skylten som talade om vilka mattor som kom i stora storlekar, vilket visade sig vara ganska många.

Valet stod slutligen mellan tre mattor som kom i storleken 200 cm x 300 cm och det blev en som var hundfotsmutsfärgad. Äggskalsvitt eller creméfärgat göre sig icke besvär i ett hundhem.

Nu ligger den på plats.

IMG_5207

Och är provgådd, provlegad och fått stamp of approval av båda jyckarna.

Själv är jag synnerligen icke-positivt inställd till dagens upplevelse och planerar att kasta mig i bingen.

Men först skall jag ge mig själv en klapp på axeln för väl utfört värv och ni skall ha tack (hrmf…typ?) för att ni tipsade om Rusta.

Imorgon skall jag försöka ha en mer välvillig inställning till livet, trots att det är måndag, för på tisdag är det ju fortsättningen av frumiddagen.

Herregudihimmelen så trött jag är.

Och gnällig.

0 thoughts on “Här sitter jag och är utmattad (HÖHÖHÖ)

  • Mmm…och värre kommer det bli. I Charlottenberg alltså 😉 Minns när nån av Harry Potter-böckerna släpptes och jag hade väntat och väntat. Bokhandeln i stan hade den inte så jag drog till Nordby (skulle ha den på engelska). Den hade kommit dit. På norska. Men inte på svenska och inte på engelska. Då osade det lite med.

 • Tina Johansson says:

  Var inte orolig. Har du tur kan du säkert hitta nåt fel på den, så du kan säga VADVARDETJAGSAAA till oss. 😉
  Fast just nu ser det bra ut måste jag säga!
  Sov så gott och dröm söta drömmar!

 • Du har bra smak…
  Jag ser att du/ni gjort ett bra val för de där mattorna kommer hundarna att gilla!! Vi köpte
  desamma för en månad sedan och Whiskey låter hälsa till lurvisarna att de är väldigt bra att ligga, tugga ben, leka eller bara vara på 🙂 Jag själv tycker som du, de är praktiska i färgen (och snygga förstås) för lortiga tassar och blöt hund som vill torka sig efter regniga promenader!!

 • En liten undran, har de möjligtvis norskt godis på det där stället? Kan bli lite småsugen på barndomsgodis och det verkar vara en av de få saker man inte kan beställa på nätet av någon mystiskt anledning.

  • Det utgår jag ifrån med tanke på att all försäljning av godis riktar sig till norrmän. Vad saknar du? Jag kan kolla nästa gång jag åker dit. Elgiganten ligger ju alldeles bredvid och dit åker jag ju dessvärre stup i kvarten pga dålig hantering av datorer 😉

   • Inte får att jag önskar dig fler dator problem, men om, du nu av annan anledning skulle vara i närheten, så kasta gärna ett öga åt godishållet. Finns det något med Nidar eller Freia kan jag överväga exakt hur godissugen jag är;) En liten utflykt kanske man skulle ta och föreslå för familjen? J tycker redan jag är tillräckligt knäpp som helst vill ha godis från 4-gott och därmed måste åka från kranskommunen till stan för att få det. Å andra sidan tycker jag det är helt märkligt att han efter sådär 22 år tillsammans, fortfarande inte har en susning om vilket godis jag gillar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.