Synvilla och ögonmått

Nu har jag letat stora mattor på Ikeas hemsida. Det är bara att glömma. Det existerar inga tillräckligt stora mattor som är … vad hette det … långluggade? Bara av typen strävhåriga eller inte håriga alls. Jo det fanns en, skitsnygg, som var stor och luggig men den var mestadels benvit. Här är inga ben vita nästan någonsin, så det verkar oerhört opraktiskt. Hundarnas ben är mest smutsgrå och mina ben drar åt det bårhuslila hållet. Fördelaktigast färg hade varit gråkamoflage, om det nu är en färg.

Och det måste ju såklart vara matta med just lång lugg. Annars blir det inget hundrum. Hundbarnen tycker inte det är kul med platta mattor och det hundbarnen vill ha det får hundbarnen. Såklart.

Vi får helt enkelt slå på stort och åka till Happy Price i Tanumshede (jag kan nästan inte skriva det utan att fnissa lite). Men de har mattor och det var ju norra bohusläns variant av GeKås.

Men alltså kolla här, maken måste ha varit påverkad av något när han mätte och kontrollmätte.

Visst ter det sig helt jäkla osannolikt att det skall få plats en tvåsitsig bäddsoffa mellan garderoberna?

IMG_5192

Dörren är normalbred. Något stämmer inte.

Att soffan är 157 cm bred tvivlar jag inte på eftersom den bäddar framåt och vecklar ut en säng på 120 cm, då låter ju totalbredden på soffan helt rimlig. Vad som däremot låter allt annat än rimligt är att utrymmet mellan garderoberna är 158 cm. Det kan det bara inte vara? Och ja, i så fall hänger det på det berömda hittefåret som sagt. Men det kan bara INTE vara det? Det är mer troligt att det är fel på tumstocken?

Jyckarna har även fått en leksaks- och benhörna i smutten.

IMG_5191

De hade en del prylar kan man säga. Återstår att se hur länge det kommer se ut så.

Sedan konstaterade jag vad vi verkligen behöver.

Halkskydd för mattor. Kilometervis. Eller superlim.

För jag är skitless på att lägga rätt mattorna, som inte ens är överdrivet många, varje gång jyckarna så mycket som andats på dem.

Jamen Happy Price idag då?

(Och en kopp förebyggande sprit)

0 thoughts on “Synvilla och ögonmått

 • Har du kollat på Rusta? De har många olika mattor och även i stora modeller!!! De mattorna är godkända av Karlstadtraktens mest bortskämda hund 🙂
  Ha en fin dag!!

  • Åh nej! Nu hoppas jag att maken absolut inte läser. Han älskar Rusta och jag älskar att hata att gå på Rusta med honom 😉

   Menar du att det finns mer bortskämda jyckar än de här två alltså? Som just nu ligger och fiser tjurmuskel nedanför fötterna på mig.

 • Hehe, lukten av tjurmuskelfisar luktar inte hallon direkt 😉 Luktar vidrigt!
  Då får vi väl se om det blir Rusta eller Happy Price! Men ni kan ju säkert komma överens om det, eller hur 🙂 🙂

  • Jag kommer inte nämna Rusta. Däremot gå in på hemsidan och snoka. Han den där jag sällan kommer överens med sover förmiddagslur (och så undrar han varför han är så kvällspigg…IDIOT). 😉

 • Rusta är ju fantastiskt! 😉
  ÖoB har inte något antar jag?!
  Nu skall i alla fall jag och Talibanen upp till Nordby och leta vinterskor! Yay! Det lär vara skitmycket folk där nu! Have fun 🙂

   • Modig. Ja du.
    Kontentan blev: Leta parkering. In. Panduro. Köpa nålar. Sladda in på skopunkten. Svära sig lite över barn och dumma folk. Ut. Svära sig lite till.
    Dra fort som fan därifrån.
    jag.pallar.inte!
    Får bli en eftermiddag i veckan för Talibanen måste verkligen ha skor! Och just skor är skitsvårt att köpa på nätet. : /

 • Köp en måttanpassad heltäckningsmatta, då slipper du dammråttor i hörnen och mattan ligger på plats. Min Trassel älskar den mattan i tv rummet och nu ska vi lägga in en i sovrummet också, det blir bara så skönt och mysigt 🙂

  • Tanken är god. Men vi har två lortloppor. Tre om man räknar maken. De skulle älska det, men hur fasen gör ni rent den? Heltäckningsmattor för mig är rena smitthärdar.

   (Bodde på hotell med heltäckningsmatta, snubblade och fick en glidtackling på knät av mattan. Det såret var så fullt med skit och blev så infekterat att det ungefär aldrig läkte. Har extrema fobier mot heltäckningsmatta efter det) 🙂

   • På hotell går det ju folk in o ut i kvadrat, hemma är det ju lite annat, men jag förstår vad du menar. Faktum är att mattan i tv-rummet är skitsmutsig efter fem år och vin-kaffe-hund-fläckar så den ska bytas ut. Vi köpte en billig modell som kostade under 5 tusen, så den kan vi faktisk byta ut ibland, kanske vi köper en annan färg än den ljusbeiga 😉

 • Tina Johansson says:

  Leksakskorgen fick mig att tänka på min älskade chowchow, min första egna hund, som jag fick när jag var 15.
  När han kom i lekartagen tog han tag om kanten på korgen (eehh den var mycket mindre än den ni har) och välte ut allt på golvet, sen gick han lös och lekte med allt på en gång. När han var klar, la han tillbaka allt igen! Sötisen!
  En gång när min mamma stolt skulle visa dagens iköp av nya snygga röda pumps, gick de inte att hitta någonstans…till vi slängde en blick i vovvens leksakskorg. Där låg de snyggt och prydligt! Han hade inte smakat på dem, bara lagt dem där han tyckte de hörde hemma!
  Lycka till med mattinköpet! Rusta har faktiskt massor med snygga mattor 😉

  • Hahahaha vilken praktvovve. Då återstår bara att lära de här lopphögarna att bära tillbaka. Vilket nog inte är så “bara” 🙂

 • Det där måttet mellan garderoberna KAN stämma. Om dörren är 90 cm (normalbredd på en dörr) så behöver du 68 cm till och när man tittar på bilden så kan det vara det.
  Angående halkskydd under mattorna så vet jag att jag såg något slags gumminät som man lägger under mattan som verkade skitsmart. Och om jag kommer ihåg var det var jag såg det återkommer jag. Ber om ursäkt för mitt otroliga minne.
  Ska bli kul att se om ni hittar en bra matta till rummet.

 • I varuhusen har de ett stort sortiment med mattor, 2×3 m, med lång tät lugg, mjuka och sköna. Hemsidan har bara en bråkdelar sortimentet

 • Ledsen att behöva hålla med Bibbi i det här fallet, men det skulle faktiskt kunna vara så att maken har rätt om soffan :o(

  Finns en inte helt ny metod att avgöra sånt, man måste dock ha ett verktyg typ tumstock, måttband el dyl. Fråga maken om du är osäker, han har säkert nåt han kan låna ut. ;P

  • Hahahha…men jag skrev ju att han hade mätt. Flera gånger. Både soffa och mellanrum i mellanrummet, det är bara jag som inte tror honom för det ser så orimligt ut.

 • Var i Strömstad i lördags och misstänker att det var din gula båt som jag såg i hamnen 😉 försökte hålla ögonen öppna om man skulle sett dig men inget wacko…. Hade troligtvis blivit alldeles för starstuck för att våga komma fram i allafall 🙂

  • Var du HÄR och talade inte om det???? Det är banne mig spöstraff på sådant. Hur många tror du kommer och hälsar på i den här lilla hålan? EN hittills, Enlisailivet och jagärskitglad för att hon gjorde det. Och ja, om båten låg vid första bryggan vid strandpromenaden så har du helt rätt i att det var Gula Faran 🙂

   Om du så mycket som funderar på att knata runt i Strömstad utan att tala om det någon mer gång så blir det offentlig förödmjukelse 🙂

   Vad förde dig hit?

   • cecilia larsson says:

    Vete tusan om jag vågar mig tillbaka 😉 men kommer till vintern igen då sambons farmor med tillhörande gubbe bjöd på söndagsmiddag (annars vet fanken varför man kör sträckan ullared-strömstad tur och retur om det inte vore för mat) jaja jag vikade till gula faran denna gången och nästa gång så förvanar jag om att jag kommer men bara om jag slipper spöstraff 😉 haha

    • Förvarnar du så slipper du spöstraff 🙂 Då blir jag bara glad. Men nu blir jag ju nyfiken på vem sambons farmor med gubbe är, såklart.

     Skönt i alla fall att du åtminstone vinkade till Gula Faran 🙂

     • Farmodern bor i lägenhet en bit ovanför optikern där även taxen centa bor 😉 brukar bli lite turer då och då till Strömstad av den anledningen så nästa gång hojtar jag! 🙂 har tidigare blivit mer båtturer till den staden då jag från början har tillbringat alla somrar i lilla mollösund 🙂

     • Inte långt från oss med andra ord 🙂 Vi bor vid biblioteket. Och ja, jag vill inte ens höra talas om att du går omkring här och vinkar till random gula båtar utan att tjoa hehe.

 • Men hallå!! Hört talas det där internätet, ang att shoppa, alltså det gäller även mattor. Leverans till Strömstad utan mellanlandning. Du verkar vilja ha en grå lurvmatta, min rekommendation i detta fall är Matts Mattor, sök o Du finner dem i alla nyanser o storlekar (=sorry kan inte länka, tekniknörd=not). Tvivlar, som Du, ang ögonmåttet men har å andra sidan ingen snickarutbildning (där detta ingår vad jag vet). Annars måste jag nog vara lite otrogen o hålla på makens matsalsplaner. Men har man inte behovet, som Du säger så ja, kan Ni inte ta ner väggen mellan hundrummet o v-rummet? Annars tycker jag att Du gott kan annonsera ut 2an till oss bloggläsare, (eller helst mig) för fy för fan vad jag avundas Er, ( på ett snällt sätt givetvis) . Ni bor i paradiset, var där på typ konferens hos en stor fiskgrossist förra sommaren, så vackert så det finns inte, Jag blev helt tagen. Var i början på juni så fattar att det kan vara jobbigt under högsäsong (bott i Åre i 5 år). Ja ha va de nå mer jag ville säja, nä, gonatt

  • Och du talade inte om att du var här heller? Det här är banne mig oförlåtligt.

   Det är SVINJOBBIGT i fyra veckor. Sen är det inte så jobbigt mer. Under de fyra veckorna ser man till att vara annorstädes, sen överlever man resten av året.

   Bara för att ni verkar komma hit stup i kvarten skall vi banne mig ha bloggträff HÄR. Inte i Gbg eller någon annanstans, ni får komma hit. *tjurar*

   🙂

 • Åh darlng, jag kommmmmmmmmmmmmmmer direkt. Älskar Strömstad älskkkkkkkkkkar Dig. Ordna nagel träff el what ever trätt jag kommer. Allarligt jag kommer, å DET vill väl ingen missa. Men seriöst vi kan alla bo bär jag bodde, hur fint som helst. Plats för många. Å så tar vi en tur ut till vad den nu hette ön. underbart. Im serious. Vi skulle älska det,!

  • Åh vad jag älskar din positiva inställning till träff i Strömstad. Alla andra piper ju bara och vill ha det i Sthlm, precis som om inte allt annat händer där 😉

   Var bodde du? Vi lär dessutom inte bli fler än att vi kan ha bloggträffen på båten eftersom det är så JÅBBIT att åka hit hehe.

     • Ha ha…. ‘kejrå vi skickar väl Busarna till Sthlm och låter bussarna gå till strömstad med 🙂

      Ska nog inte sitta o fippla med dator/ipad/mobil läsa bloggar samtidigt som jag Tvättar och packar borde ta tag i städet jag aldrig fick gjort igår eftersom jag drog bort till en kompis istället 😀

     • Och svär mig förbannad över samsung mobilen som inte vill som jag vill

      Köper aldrig mer en mobil med enbart 16GB minne trots att man kan ha minneskort i när tillverkaren fyllt mobilen med massa appar man inte vill ha och som inte går o radera så man inte ens kan ladda ner nya appar =/

      Eller ja, det går om man rootar o allt vad det heter som jag aldrig förstått mig på

      Så det får bli en ny mobil snart känner jag innan denna åker i väggen lr ner från balkongen 😀

     • Det är PRECIS det jag inte gillar med Samsung. Och då tycker jag ändå att det är en bra telefon. Men det är inte lika enkelt som med Apple när resten av hemmet är äpplefierat.

  • ALLA bestämde det. Men jag var inte med när det hände.

   Jag håller med om att det är lite marigt. Om man inte bor på västkusten. Och jag lär inte kunna få ett samarbete med Swebus liksom. Fniss.

   • Stockholm som träffpunkt har fördelen att det är ganska många som finns här eller i närheten, och det är lätt för dom flesta att ta sig hit. (Det tråkiga är att det är så stor del av befolkningen som är här, synd att vi inte kan sprida ut oss lite jämnare över ladet … men det var ju det här med jobben och så!)

    Jag skulle inte ha något emot att ta mig någon annanstans om bara hälsan och ekonomin tillåter! Och Strömstad verkar ju trevligt, frågan är väl bara hur man tar sig dit!

    • Jag vet. Men vem bestämde att jobben skulle finnas just där? Va va VA? 😉

     Strömstad är väldigt trevligt, men nu surar jag på smygande bloggläsare som är här utan att tala om det. Fatta hur sällsynt det är att nån faktiskt ÄR här 🙂

     Jag hoppas att du kan komma hit någon gång. På riktigt. Annars hälsar jag på nästa gång jag är i kungliga hufvudstaden.

     • Ja, bara jag slipper lifta så! 😉
      Du brukar ju åka tåg hit, då borde väl tågen gå åt andra hållet också… annars får jag gå ner och möta dig på perrongen nästa gång du kommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.