Har ni ställt om klockorna?

Eller är det bara jag som är så satans omodern att jag fortfarande använder armbandsur som är det enda som inte ställer om sig själv?

Jag vet att vi har diskuterat det förut, men snälla säg att ni använder armbandsur?

Igår gjorde jag inget alls. Verkligen och på riktigt inget alls. För tyget kom inte förrän det var sovdags och då var det inte läge att börja knåpa med det.

Vad jag däremot gjorde var att kolla hur bra kameran såg i mörker, för jag kollade vardagsrummet när hela huset var nedsläckt.

IMG_5403

Det är ju nästan läskigt? Man ser till och med rutorna på min handväska.

För givetvis står den så att jag kan ha koll på om någon snor just handväskan nattetid. Eller datorn, som man ser halvt uppfälld på det ENORMT stökiga soffbordet.

Man har väl sina prioriteringar.

0 thoughts on “Har ni ställt om klockorna?

 • Tina Johansson says:

  Nix inte ställt om klockan. Vare sig den på armen, micron eller väggklockan i köket.
  Däremot var jag vaken inatt när mobilen gick över till vintertid.
  Maken, jag, bästa kompisen och gravida bonusdottern var på lokal igår kväll. Gravida bonusdottern kände sig ensam och ville ha sällskap, så det var därför hon var med. Dessutom är det ju vansinnigt praktiskt att ha chaufför med sig!
  Vår och höst har vi ett event i vår lilla håla som kallas Ronneby Svänger. Då är det långlördagsöppet i butikerna, musikanter lite varstans, och coverband i varenda pub och restaurang. Vi har väl eeehh typ 6 stycken, men det räcker ju till ronnebyfolket.
  Min yngste son har fått jobb i baren på nyöppnade restaurangen, och då var vi ju såklart där 🙂
  Jag är en stolt mamma alltid, men extra stolt när jag ser på mina numera vuxna söner i deras yrkesroller. Jag kan gå in på fastighetsbyrån Malmös hemsida där min förstfödde jobbar, för att titta under fliken “vi som jobbar här”…
  Igår såg jag ju då min yngste bakom bardisken, och log och tänkte att hans pappa ler i sin himmel. Barnens pappa lämnade jordelivet för 13 år sedan. En av våra vänner från förr berättade att han förra veckan när restaurangen hade sin premiär, såg Robin och sa till honom “Du måste vara Dannes son, ni är så lika..”. Rörande för oss alla.
  Oj nu blev det djupt!
  Skönt att höra att det inte blev nån livesändning igår tycker jag, det var det enda jag grämde mig över att missa igår kväll 😉

  • Man får vara djup. Jag fick lite gåshud när jag läste det där faktiskt. Och så GLÄDER det mig att läsa stoltheten över sina barn, så skall det vara.

   Någon gång skulle det vara intressant att ha livesändning på riktigt, alltså med inloggning för alla som läser. Men jag misstänker att a) ni skulle dö av tristess och b) ni skulle DÖ av tristess 🙂

   • Tina Johansson says:

    Men du får ju kasta in ett wildcard i huset så det blir lite spänning och intriger! Lite uppdrag! 😉
    Grannkatten eller Gunilla Persson. Eller varför inte mrs Montazami och hennes fyrfotingar. Och så får hon inte ta med sig nåt läppstift!

 • Jag har armbandsur. Två stycken använder jag just nu, så det är dom, köksklockan och mikron som ställts om manuellt. Resten borde klara sig själva. Men när jag vaknade så försökte väckarklockan få mig att tro an den var jag 06.03, men det var den inte, klockan var 05.03 … och inte kunde jag somna om. Min väckarklocka är inte så bra på att lyssna på radion. Jag fick ta ut batteriet ur klockan, sätta i det igen och ställa den på en blomampel i fönstret. NU har den fått en radiosignal och lärt sig vad klockan är. Tror att klockan ska bli utbytt snart.

  Igår var vi hjälpredor i pappas nya hem och rensare i det gamla. Bror åker hem i dag och jag vilar. Tror faktiskt att jag ska ta någon av alla mina olästa böckerna, lägga upp fötterna och ha en läsdag.

  • Låter som att du gjort dig förtjänt av en läsdag faktiskt. Med råge.

   Och tackochlovochprisadvaregudihöjden för att även du använder armbandsur. Jag misstänker att det är något fel på de som enbart klarar sig med telefonen som klockan 🙂

   • Jag har 2 st lr 3 t om klockor fast den 3:e är mer typ sjuksköterska kl som man sätter fast på bröstet och sen 2 armbandur fast armbandsuren behöver lagas så därför har jag inte andrat tiden på de och den 3:e får jag ändra imorgon när jag börjar jobba igen

 • Men kära söta – här ställde mobilen och datorn om sig själv. Men jag ställde om mikron, klockan på köksfläktkanten, lilla klockan som står bredvid tv:n, mitt armbandsur (jomenvisst), stora golvklockan, klockan i nedre badrummet, klockan i övre badrummet, klockan vid tjockt:n, klockan som visar tid i taket (den har två displayer) och min lilla väckarklocka. I morse ställde jag om bilklockan också – brukar aldrig bli av förrän efter ett par dar minst. Så nu väntar jag bara på att den där som tar signaler från Braunschweig ska bli klar nån gång också. Sen så.

  • Heja dig som har armbandsur. Tror inte jag har något mer som behöver manuell omställning, förutom bilen. Och den brukar ta en halv evighet innan den bli omställd, i värsta fall ända tills det blir sommartid igen 😉

  • Precis. Har klarat mig utmärkt med diverse offentliga klockor i många år och så mobilen såklart. Klär hellre armlederna med andra sorts smycken 😀

   • Men ni har ju TVÅ armar? Jag har klocka på en och armband på en. Herregud, jag känner mig naken utan klocka, för man tittar ju utan att vara medveten om det. Duschar ju tom med klocka, och det händer once in a blue moon att jag går in i duschen utan klocka och även där inser jag hur ofta jag kollar på klockan.

 • Japp,alla 10-12 ARMBANDS klockorna,köket,bilen,trädgårdsdatorerna,utebelysningen,så nu är jag trött…och ska ägna resten av dagen åt att ligga i en solstol med fötterna i högläge innan en tidig söndagmiddag med goda vänner.OCH var ser man det stökiga?

 • Har ett armbandsur men ser inte hur mycket klockan är utan mina läsglasögon så jag måste förlita mig på mobilen. Jag är i det där jobbiga stadiet innan jag måste skaffa glasögon “på riktigt”.

  • CYKELGLASÖGON! Klart som korvspad att du skall ha cykelglajjor?

   (Själv har jag löst problemet genom att ha enorm klocka – herrur – inga småvisare för mig inte)

 • Jag har också klocka på armen. Känner mig helt lost utan.
  Just nu kan jag inte ha den då jag fått nått eksemaktigt skit där. :/
  Jodå jag tål klockan. Har haft den flera år.

  • Jag brukar också få eksemaktiga saker under klockan trots att jag tål den (och alla mina andra klockor), men jag tror det är ngn typ av svamp, eftersom jag aldrig någonsin tar av mig den. Kan det vara något sådant?

  • Nämen okay, du har alltså inte EN armbandsklocka. Du har flera? 😉 (det har jag med eftersom jag gillar klockor…har visst glömt nämna det som “last”).

   En klocka är ju ett smycke. Dessutom ett praktiskt och skitsnyggt sådant. Klockan jag har nu och har haft ett tag tycker jag är hyfsat ordinär, men den verkar vara en show stopper. Vet inte hur många gånger jag blivit stannad på stan för att bli tillfrågad vad den kommer ifrån och flera stycken har bett att få ta kort på den för att visa “den eller den” som ääääälskar den typen av klockor.

   Skall visa den sen. Är fascinerad.

 • Armbandskkocka har jag, en 30 år gammal Ronson inköpt på flyget till Cypern i min glada ungdom, men den ligger hemma i lådan för batteriet tar ju slut heeela tiden (en gång om året…) Använder min ill-lila Garmin pulsklocka på daglig basis istället. Oerhört diskret (not) med stora siffror så tant kan se. I övrigt är vi i familjen lika totalt appleifierade som frun själv, så det där med omställning sker ju automagiskt. Här i USA får vi dock vänta till 2 november för att rätta till tiden.

 • ingen klocka men det är mest för att handlederna inte orkar med tyngden.
  Och nej, lättaare klocka går inte, även med det tunnaste armband gör att handlederna får träningsvärk.
  Vilket suuuger eftersom jag är en armband med berlock tjej!! Men de åker på i korta och viktiga sammanhang.. =)

  Livesänding. Hit us!
  Å SJUKT hur bra den ser i mörkret.. Läskigt deluxe..

  • Handledsproblem? Eller bara extremt otränade handleder?

   Livesändning kommer. Skulle vara intressant att köra en halvtimma i veckan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.