Fitterbittan Proudly Presents: Svansjön

Nåja. Utan dans i alla fall.

Vid nio plingade det i min telefon, mina nya glasögon var klara. Jomen då var det lite dans faktiskt, för jag dansade ut ur lägenheten och upp till optikern. Dock ej så himla svanlik, om inte svanar helt plötsligt blivit lika ogracila som kassaskåp. Men jag dansade upp för trapporna genom parken ungefär 80 sekunder efter att meddelandet hade kommit.

Jag vet inte riktigt hur jag skall förklara storheten i att se på nära håll och långt håll samtidigt. Och ja, jag fattar att det inte är unikt för alla har progressiva eller inte synfel alls, men för mig är det skitunikt.

IMG_5411

Sen gick jag en sväng på stan, för jag var tvungen att gå till Ica och köpa yoghurt. Folk tittade lite, men jag bestämde mig att de tittade för att jag är svincool och det är glasögonen med (inte troligt i liten stad, men låt mig vara inbilsk här nu).

Häromdagen läskade Listoplisto mig med sitt senaste inköp, vilket var en leopardmönstrad fleeceonepiece från Halens. Som jag såklart beställde eftersom hyresvärden här är jävligt snål med värmen och jag har fått slänga mina gamla i fleece, helt utslitna efter lång och trogen tjänst.

Screen Shot 2014-10-28 at 16.17.16

Beräknad ankomst idag. Eller senast imorgon.

Nu har jag bestämt mig för att det här blir min reseoutfit. Eftersom jag avskyr att ha obekväma kläder på mig när jag flyger långt och att jag alltid fryser på flygplan. Problem solved med den här mysdressen.

Glajjorna är ju självskrivna. De har ju öppnat en helt ny värld för mig.

Till detta givetvis min Tempurnalle som jag använder som kudde.

Och stödstrumpor och UGGs.

Risken finns att jag inte blir insläppt i landet – eller arresterad redan på planet va?

0 thoughts on “Fitterbittan Proudly Presents: Svansjön

 • Lite gulliga, faktiskt, sa maken här. Han är sjukligt intresserad av glasögon. Själv sitter jag och fryser, men jag tror inte det blir leopard här, jag hade en helbrun i ungdomen, jag såg ut om en nalle.

  • Åh. Om en glasögonintresserad make faktiskt tyckte att de var gulliga så tar jag det som en komplimang. Det sa nämligen inte maken här. Han bara fnissade.

   Jag har också haft en helbrun. För ungefär fem år sen. Den åkte i soporna i den här flytten men jag älskade den 🙂

  • Om man klär sig fin för att flyga i tio timmar så är man knasig. Jo, jag vet att många gör det. Går man omkring på flygplatsen i New York är det BARA finklädda människor där. Och jag.

   Jag lär ju smälta in med leopardmönstret åtminstone 😉 Florida är Florida liksom.

 • A men va fan huvudsaken är väl att Du ser bra (ut), eller hur? Skulle aldrig, säger aldrig, våga dessa bågar trots att jag oxå är halvblind. Men Du passar så jäkla bra i dessa o maxat med pjamasen ovan kan det inte bli annat än en storstilad entre over there. Väntar på moderapporten, the new look/……… fyll i

 • Det ÄR en storhet i att se bra! Förstår att du njuter. Jag gillar dom där bågarna, så oerhört praktiskt och du passar dessutom i dom, klart att alla tittar för att du är svincool! Vem vet hur detta kommer att sprida sig, det måste ju vara fler än du som har problem med att ha progressiva.

  Att klä sig bekvämt när man ska flyga är klokt, varför plåga sig bara för att någon kanske skulle bry sig om hur man är klädd? Sedan kanske jag inte skulle välja leopard, men det är ju jag det! 😉

 • Jag hade bestämt mig för att du skriva att du är unik innan jag ens hade läst ditt inlägg! Du är verkligen one of a kind – på ett väldigt, väldigt bra sätt! Heja dig!

 • Jag tycker de där glasögonen är urläckra. One piecen ser superskön ut men vete tusan om jag skulle kliva ut bland folk med den och ännu mindre in på en flygplats och ombord på ett plan. Det måste väl finnas bekväma men inte pyjamasaktiga kläder du kan ha? Risken är att de skickar hem dig med vändande plan. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.