Det nesliga nederlaget

Maken drog iväg till spegelskärarplejset igen imorse. Med mina mått.

Det sista han sa innan han tog spegeln i handen och gick ut genom dörren var:

– Är du verkligen helt säker på uträkningen nu, jag tror nämligen inte att det stämmer. Det borde ju faktiskt vara två centimeter mer i överkant, man skall väl dela skillnaden i två, det har du inte gjort!

Oklart vad de två hittepåcentimetrarna kom ifrån och var delningen av vilken skillnad kom från är än mer oförklarligt eftersom han just inte räknat alls. Jag gissar att han sköt från höften för att få mig att tvivla.

Men nej, jag var säker. Stensäker. Vad jag däremot inte var lika säker på var om han skulle få för sig att hans skott från höften skulle ändra något mått hos spegelskäraren sådär i sista sekund eftersom jag fortfarande inte ansågs helt pålitlig.

Nu kom han hem. Tystnaden när han gick genom hallen och in i badrummet var öronbedövande och jag fick åtminstone en fjäril i magen. Men det fortsatte vara tyst. Väldigt tyst. Sådär “fan i helvete det blev visst rätt-tyst”. Antog jag.

Sen kom han in till mig med ett snett leende och sa “jamen du kan vara NÖJD nu, för det blev visst RÄTT” medan han lyckades med konststycket att le snett och snörpa på munnen samtidigt.

Och så visade han. Något motvilligt. Han ville absolut inte vara med i bild, han höll spegeln och duckade samtidigt.

IMG_5282

Lite skillnad från gårdagens vinkelvolt. Och jag kämpar verkligen med att inte le brett och skadeglatt.

Men han hade faktiskt varit “storsint” nog att säga till spegelskäraren att “hejsan svejsan, det blev visst fel, men nu har kärringen mätt så vi får kapa lite igen”. Den manliga stoltheten och envisheten fick alltså bara en törn innanför husets väggar, utanför huset verkade han nästan lite stolt?

Och ja, jag har arbetskläder på mig. Hyresvärden i det här huset är så förbannat snål med värmen att jag fryser ihjäl i arbetsrummet. Nu är det OnePiece-årstid och så fick jag en elektrisk filt igår. Som kompensation för kalla element.

Gentilt. Verkligen gentilt.

// Bär Julakepsen med lite stolthet, tillika byxorna i familjen

0 thoughts on “Det nesliga nederlaget

 • Känner mig lite stolt över dig! Den där totala övertygelsen känner jag sällan, jag är oftast lite skeptisk till att mina lösningar är rätt, tills jag märker att de är det 😉

  I min förening har någon bestämt att vi ska städa trädgården imorgon.. Men det blir nog mysigt. Vi brukar grilla korv!

  • Faktum är att jag faktiskt är lite stolt över mig själv 🙂 Jag kan erkänna tyst att jag vet lite lite nervös. Men det erkänner jag absolut inte för maken.

   Nu sitter den uppe, är putsad och hyllan under är städad och nu ser det ut som ett badrum. Det var väldigt trevligt att få en spegel som man nästan ser hela sig själv i till skillnad från den lilla som knappt näsan fick plats i.

 • När löven faller är det dags att gå i vintervila. Även vi människor. *nickar* INGEN ska behöva vara ute när det är mörkt och kallt och regnet blåser horisontellt.

  Hälsningar
  Honsomborkvaridethärklimatetunderprotest

  • Instämmer! Till FULLO. Jag har en plan. Den går ut på att precis när som helst bli extremt rik, köpa en skitstor katamaran och dra iväg över Atlanten med den i september nån gång och sen surfa runt i Västindien fram till april. Vilken dag som helst alltså. Det kan inte vara meningen att det skall vara så här?

 • Jag skäms,man bör ju veta vilken blogg man skriver till,men nu har jag blandat ihop det. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt Victoria, Jag är en ärkeidiot,snälla jag är ju egentligen Wackofan.

  • Kära nån. Du är inte alls ngn ärkeidiot. Klart jag vet att det inte var “du”, vill du att jag skall ta bot alla kommentarerna? (jag har inte sett förrän nu, har sovit och jagat katt och skällt på hundar) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.