Ode till hösthat

Ungefär. Om jag hade orkat skriva ett ode så hade jag gjort det, men jag nöjer mig med att fråga vad det är för FEL på er som gillar mörker, kyla och chockgrått väder?

Imorse när jag gick upp såg det ut så här.

IMG_5276

Liten låg i biabädden (ja, killen har tempurkudde, frågor på det?).

Stor låg raklång över mina knän.

IMG_5277

Ingen av dem rörde en fena.

Vem vill gå upp när det är kallt, och dessutom mörkt som i sotarns röv?

Jag vet. Ingen. Inte ens hundarna.

Alla barnen sover utom Victoria,
hon sitter och surar och skriver blogghistoria.

Nu skall jag jobba. Sen skall vi prata köpstopp.

TGIF!

0 thoughts on “Ode till hösthat

 • Godmorgon!
  Bland alla jädra lagar och paragrafer kunde dom gott peta in ett förbud mot att vakna före tuppen hälsar en som varit vaken sen 04.00. Men nu är jag mest nyfiken på om det är egna erfarenheter som gör att du vet att det är mörkt i sotarns röv?

  • Instämmer till fullo. Att vakna före tuppfan är inte okay. Det är faktiskt inte okay att vakna/behöva gå upp någon tidpunkt då det fortfarande är mörkt. Jag lovar att ändra på det när jag bli statsmininister?

   Jag baserar mörkheten i sotarns röv på annans empiri, inte min egen 😉

  • Det är PROVOCERANDE att veta att det finns folk (fä egentligen va?) som gillar det här skitmörkret och pissvädret. PROOOOOVOCERANDE.

  • Jag MED. Hatar det med en glödande passion. Inte ens hundarna gillar det, de går inte upp med mig och de går på tånaglarna när de måste ut och kissa.

 • Håller absolut med,läser att folk älskar hösten(men det är ju sååå mysigt med;att krypa upp i soffan med en myzzig filt drickande en kopp varm choklad framför brasan efter man har varit ute och gått en härrrlig frisk promenad och kastat löv omkring sig…)allvarligt vem fan tycker det är kul med regnblåstmörker och leriga hundtassar?iofs,idag just nu har vi 21c& sol skabli 25-27c så okt är helt ok än så länge.Men hur mycket regnar det på v kusten?är ni dränkta eller?

 • Kloka hundar, dom fattar vad som gäller just nu!

  Förra året bestämde jag mig för att november var ett grått hål. Jag såg månaden som en gråtrist evighet och kan man inte gå i ide så kan man i alla fall låta bli att gå ut … Inte gick det som jag tänkt och inte fick jag det gjort här hemma som jag tänkt, men när jag bestämde mig för att november var min eremitmånad så slutade tanken på den kommande månaden att dra all energi ur mig med sitt råkalla gråmörker.
  I år tror jag inte den tanken hjälper, vet inte hur jag ska tackla mörkret i år! Fast värre än mörkret är råkyla, regn och blåst, ingen kan väl ha några positiva tankar om det!
  🙁 *surkärringen* 🙁

  • Det blir ju verkligen bara värre och värre för varje år. Det existerar inte ens tillräckligt med antidepp för att ta sig ur det, HATAR hösten. I januari/februari någon gång kan man börja se att ljuset i andra änden av tunneln faktiskt inte är ett tåg.

 • Jag skulle möjligen, M Ö J L I G E N , uppskatta hösten något lite om den inte åtföljdes av vinter. Brrrrr!!!!! Jag tycker vi kan avskaffa vinter, och börja om igen med vår efter en kort höst!

 • Hmmmmm, knappt att jag vågar säga något, men hösten är min favoritårstid. Måste jag förklara varför eller blir jag för evigt fördömd som galen nu?! ;-). Tycker om att vi har fyra årstider även om november månad inte har lika stor tjusningskraft som de övriga. Jag har även hund så jag måste verkligen ut varje dag.

  • GNAAAAH! Men jag kan köpa argumentet om fyra årstider, men hösten? Chockgrått, regn och ledsna löv. Nej, jag fattar det inte. Och då har jag inte ens ont av hundpromenaderna (jyckarna ogillar det mer haha), det är den eviga gröten av gråhet och mörker? 😉

 • Fast jag gillar vapnen man besegrar mörkret med. Sprakande brasor och levande ljus.
  En fråga: har Stor & Liten alltid gillat mjukt och varmt sovunderlag? Eller är det en bekvämlighet de vuxit sig till? Frågar eftersom Dante helst ligger på den kalla stenen framför öppna spisen eller på hallens kalla och hårda mosaikgolv. Han använder bara Biabäddskopian (glad jag snålade) som bekvämt matunderlägg till ätning av sånt som märgben och tejpade kartonger med godbitar i. Samma hos familjen som passar honom ibland: kallt och hårt ska det va.

  • Vi har kört på ingen bädd alls till alla hundar, sen har vi upptäckt vad de vill ha. Stor skulle aldrig gå i närheten av en bädd, han pendlar mellan säng och golv. Mest golv (om han inte är nyklippt, då fryser han och det blir mest säng). Liten däremot upptäckte vi att han började knycka Minis sovbädd och då var det bara att köpa biabädd med dyna. Han äääälskar den, men pendlar mellan den, golv och säng. Han verkar gilla…att det är lite ombonad runt honom typ? Men han är min absolut första hund som faktiskt älskar egen bädd.

   DET GÅR ATT HA LEVANDE LJUS PÅ SOMMAREN MED!!! 😛

 • Sen är det enormt myyyysigt med badrum med vitt kakel och ordentlig lampa i taket, gärna vid spegeln också, men just mysfaktorn – ljust, ljust!! Hälsar en som fick alldeles nog av mörker och tända ljus när jag satt tolv dygn i mörker vid stormen Gudrun.

  • Har faktiskt provat ljusterapi, men det var 14 dagar i rad och klockan fem på morgonen, jag var inte direkt piggare efter det, men det var skitlängesen. Kanske samma effekt som vitt kakel och mycket ljus? Har en liten ljusterapilampa…kom jag på nu…någonstans i Gbg antar jag. Hm…kanske inte en dum idé att byta ut lite lampor mot ljusterapilampor.

 • Javafanskamangöra? 6 av årets 12 månader suger- och viker jag ned mig för det innebär det att åtminstone halva mitt liv suger. Alltså bara att kavla upp och gilla läget, och ju mer jag gillar läget desto mer gillar jag faktiskt läget, vill inte ligga i träfracken och tycka att jaha, det här livet var ju halvbra…

 • Jag gillar tidiga hösten för färgerna och dofterna. Och sen gillar jag extremt-sena-hösten för då är det advent. Fast då vill jag hellre ha jul. Men jag har en braskamin i köket, det gör årstiden bättre.

  Har hittat en instruktionsfilm till Liten, för visst hade han vissa problem med det här med att lyfta på benet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.