Garderober, garderober, GARDEROBER

Normala män lägger sig inte i heminredning. Normala män hatar att gå på Ikea och i inredningsbutiker. I vårt fall är det tvärtom, jag får torgskräck på Ikea och vill springa ut igen medan maken kan gå och skrota igenom hyllmeter efter hyllmeter och kika på innerkrukor och gardiner som om det vore skruvdragarextrapris och dammsugardagar på Jula.

Nej, jag gillar ju inte Jula heller.

Man kan säga att vi inte har fått till något slags regimskifte och jag börjar känna mig som Stefan Löfven ungefär. Ingen vill regera med mig förutom katten. Vi skall inte byta plats på några rum, garderober är fortfarande en smula onödiga och skrivbord skall inte vara i smutten i mellanrummet. Snarare i den minsta jäkla smutten i sovrummet.

Däremot har han redan möblerat klart vardagsrummet (i sin hjärna) och varit och fyndat en elektrisk fotölj genom Blocket och kånkat upp den i lägenheten. Svinviktiga grejor att kunna sitta i en fläskig fotölj med fotpall där man styr ryggstöd och fotstöd med fjärrkontroll. Till skillnad från möbler att förvara saker i. Sådana detaljer är ju helt oviktiga, det vet väl alla?

I Diktaturen Make slutade det med att vi enades (känns som ett lite för vänligt ord i sammanhanget) om att ställa en garderob på var sida om Den Onödiga Dörren. Inte en vägg med garderober alltså, dörrjäveln skall vara kvar…tills vidare. Men det var tydligen en så kallad kompromiss, eftersom hans förslag var att bara ha EN garderob på ena sidan dörren.

Jomensåatteh?!

Nu har han tagit släpkärran och dragit till närmsta Ikea för att inhandla garderober enligt mina instruktioner

För näe, jag åker inte med. Att två som redan är en aning oense om hur det skall se ut och där en av dem är utrustad med lika mycket tålamod som en hungrig treåring och den andra får spader redan vid ingången (men är sjukt skillad på att kika i katalogen) skall åka tillsammans är fullkomligt otänkbart. Då kan vi lika gärna svänga förbi Tingsrätten innan vi kommer fram till Det Stora Möbelvaruhuset och lämna in skilsmässohandlingarna.

FullSizeRender

Två sådana här är tanken att han skall komma tillbaka med. Med lite extra hyllplan/backar.

Jag tänker inte ropa hej förrän han har kommit tillbaka över bäcken.

Håll tummarna?

0 thoughts on “Garderober, garderober, GARDEROBER

 • paxgarderober is da shit. vi hade en hel vägg av dom i vårt sovrum i förra huset *saknar* Garderoberna alltså inte huset 🙂
  Jag håller tummar o tår för att maken kommer tillbaks med rätt grejer

  • Pax verkar faktiskt skitbra. Ville ha en HEL vägg men åååårkade inte gräla vidare. Nu får vi se vad som kommer hem. De ser dessutom ut att svälja en hel del. Jag fattar inte vad det är han inte fattar med att man måste ha förvaringsprylar? Eller om han verkligen tror att jag skall slänga allt jag äger som ligger i garderober idag?

   Herregud, det här kan gå precis hur som helst 😉

  • Mmm…och sen skall vi flytta ut allt från tvåan, sen allt från Gbg. Sälja huset i Gbg och efter det skall vi börja om igen eftersom jag vägrar bo i lägenhet och då skall vi leta hus. Här. Jag kommer bli tokig på riktigt.

   • Hmmm… Förstår inte… Varför ska ni inreda trean om ni ändå inte ska bo där? Varför inte leta hus att inreda istället??? Kram och lycka till (med allt)! 🙂

    • Jag vet, det låter orimligt. Men det är rimligt. Handlar mest om skatter och annat trams. Jag har inte varit redo att sälja huset (vet inte ens om jag är det nu, men nu får det bara hända). Vi kommer inte påskynda försäljning om vi inte får det vi begär (attraktivt område) så det får ta sin tid. Sedan skall vi hitta rätt hus här, vilket också får ta sin tid. För det är svårt att hitta schyssta hus i rätt område här som inte kostar som en villa i Solsidan. Och då har vi ju den där detaljen med reavinstskatt. Jag köpte huset i Gbg för 20 år sen för en spottstyver (i tron att jag skulle bo där tills det var dags för långvård), men spottstyvern betyder att det blir skyhög reavinstskatt som jag vill fortsätta skjuta på eftersom vi skall köpa nytt, annars kastar vi ju de pengarna i sjön. Jamen du fattar, det är bara jäkligt rörigt? 🙂

 • Köp Pax så det täcker hela väggen, så krokar ni bara av dörren i hallen och så målar ni baksidan på garderoben i svart tavel/magnet färg, så kan ni hänga viktiga lappar, nycklar mm där?! Förutsatt att garderoben är högre än dörröppningen vill säga.

  För jag gissar att det mestadels är jobbet av att sätta igen dörren som han vill slippa? Eller han behöver express väg till toa? 😉

 • Jag älskar Pax!! Har en garderobsvägg nu och det blir en även i nya huset 🙂
  Ska bli mycket intressant att se om maken har fått med sig allt från Ikea sen…. fortsättning följer 😉

  • Han är inte hemma än. Bådar antagligen dåligt att han ringde och frågade vad han skulle köpa för inredning till garderoberna (trots att jag skickade med ritad lapp med tydliga instruktioner) och sedan sa “jamen jag ser vad jag kan pussla ihop själv då”. Jag vill ha hyllor och korgar. Det kanske blir andra saker. Och imorgon skall han montera antar jag. Att montera Ikeaprylar kräver minst en civilingenjörsexamen och skitmycket tålamod. Skall hålla mig långt borta.

  • Jo jag blev varse. Efter att ha pratat med Ikeas support. Har inte vågat se efter. Kommer antagligen sitta här efter en natt med mardrömmar om det ena konstiga efter det andra och vägra gå upp och kolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.