Om jag så skall stupa vid frontlinjen

Nu är det dags. Efter att ha bott i varsin lägenhet i två dygn är allt monterat och Ikeaskräpet slängt.

Dagen skall ägnas åt att flytta allt löst från tvåan till trean. Och att städa och damma ur de skinande nya garderoberna.

Sällan har jag längtat så efter att sortera nagellack i nya badrumsbyrån, leta upp alla gömda hundskor så det blir maka par istället för omaka, och knöla ner dem i skoskåpen. Hänga och lägga in alla kläder i garderoberna.

Och det skall bli klart idag. Om jag så skall dö på kuppen.

Han där uppe (maken alltså, inte Gud) har monterat i dagarna två medan jag har arbetat bort det mesta i jobbväg för att kunna hänge mig åt just det här.

Jag funderar på det här tillvägagångssättet som den nörd jag är.

IMG_1171.JPG

Det känns som min melodi?

Första steget är att dra med högtalare, laddare och musik. Andra steget är att jobba enligt Nikes slogan.

Just Do It.

Jag återkommer med före- och efterbilder.

Jösses så pepp jag är!

0 thoughts on “Om jag så skall stupa vid frontlinjen

  • Och jag inväntar resultatet genom att spela funk på högsta volym och svettas. Som vi inte hade klarat oss utan garderoberna. Men nu är det ingen återvändo, för nu har jag vänt upp och ner på tvåan, så där sover jag absolut inte inatt. Det kommer ta sin tid att återställa den.

 • Tips för att få saker gjorda i sitt boende:
  1. Sök en “fin” universitetsutbildning som så småningom bör leda till ett bra och välbetalt jobb.
  2. Bli antagen.
  3. Tacka ja och säg upp dig från ditt arbete för att satsa på fem års heltidsstudier.
  4. Delta i nämnda utbildning drygt en månad.
  5. Inse att du HATAR (med versaler!) utbildningen, kurserna, skolan och allt runtikring.
  Voilà, helt plötsligt gör du vad som helst för att slippa tänka på eländet!
  Jag har hittills (under två veckor) lagt nytt golv i två rum, satt nya lister i dessa rum, rensat och organiserat tre garderober (som såg ut som om vulkanen Etna haft ett utbrott i dem) samt tapetserat om i vardagsrummet. Allt detta saker som jag tänkt göra sedan inflyttning för ett år sedan.
  Rekommenderar verkligen denna universalmetod, även om den kräver lite arbete, förberedelser samt omstrukturering av själva “livet”. Men vissa saker blir gjorda i alla fall!
  Med vänlig hälsning, Lina, som tillhör den ironiska generationen och inte alls är bitter… =D

   • Inte alls klyschigt. Den muntrar upp mig med. Inte för att jag är egenkär utan för att jag gapflabbar åt alla kommentarer. 🙂

  • Fniss. Du predikar för kören. Jag har en master i prokrastinering. Och det är enda gången det är kul att städa (eller göra vad som helst som är roligare än att plugga dödstrista saker).

   Vad var det för utbildning undrar jag?

   Och här såg det inte ut som Etna. Mer som att ett helt varuhus hade fått vinterkräkan och spytt ut allt i garderober och på matsalsbord. Låter ändå som att jag kan relatera.

   • Mmm, prokrastinering… Min absoluta favoritsysselsättning! Dessutom är jag tämligen begåvad inom ämnet, kanske ska satsa på den där mastern jag också?
    Det jag istället satsade på var civilingenjör, och det sög ju… Men men, jag kan ju ändå montera Ikea-möbler så vad ska man med en civilingenjörsexamen till? Och jag har ju som sagt fått en hel del fixat hemma, inget ont som inte har något gott med sig… =P

    Ps… Älskar liknelsen med varuhusvinterkräkan… Min röra höll sig i alla fall borta från matsalsbordet, åtminstone så länge jag höll garderobsdörrarna låsta så de inte exploderade av det inre trycket… =) ds

 • heeeej

  vad tyckte ni om hollywoodfruar?? alltså det är ju exakt som förra omgången, alla hennes assistenter, hahahahh

  hon sitter där helt överraskad i soffan o gp tror att hon är helt exalterad, hahahah .ljuvligt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.