Maken skäms så det dånar om det

Igår kväll fick jag ett ryck eftersom humöret hade varit en smula…eh…svajigt under dagen och jag behövde bli av med kass energi.

Eftersom vår musiksmak skiljer sig åt monumentalt har jag gett upp. Han har ingen musiksmak, han lyssnar på Markoolio och AC/DC. Inget fel i det, men han har INGEN som helst musikgrund. Har aldrig sprungit i skivbutiker och nördat med kassettband och inplastade LP-skivor. Eller haft favoritartister. Han är en jäkla avart helt enkelt.

Mina favoriter som yngre var Bowie, Ric Ocasec, Clash och allt som hade rötter i hiphop och R’n’B. Väldigt blandat men allt har hängt med, mest det sistnämnda, och Eminem är en husgud.

Dessvärre hatar maken allt jag älskar. Så jag spelar sällan numera. Eller så spelar jag i lurar, inte samma effekt alls. Den typen av musik skall brassas i bra anläggning med tung bas. Punkt.

En passus, min första bil köptes med tyngsta argumentet att den kom med bästa slutsteget, baslådan och högtalare. Det säger allt.

Igår kom jag på att vi har en jävligt bra anläggning på båten och jag var…i ärlighetens namn på ett monsterhumör. Så jag drog igång Eminem på en volym som överröstade varenda valstuga och antagligen hördes det ända till Norge.

Sen körde jag en mad dance off. I min ensamhet. Samtidigt som jag rappade till alla Eminems texter (och Black Eyed Peas – Hey Karin, sommar 2006).

Då dog han skämseldöden, rusade upp och stängde alla fönster och vrålade “DET ÄR PIIIIIINSAMT”.

Snubben som drar på medelåldersresa till Skagen skäms i en öde hamn när frugan dansar?

Så jag gjorde ett schysst move. Som han fotade.

IMG_1837.JPG
Ja, jag fnissar ihjäl mig eftersom jag kämpade för att få honom att skämmas

Då dog han skämseldöden igen. Och upplyste mig om att jag var pinsammast i heeeeela världen.

Men det funkade!

Och han vet inte vad som komma skall.

Från och med nu är det rap med basen i botten varenda gång jag blir svinförbannad.

Det kanske kan bli människa av mig med?

Ice Ice Baby!

0 thoughts on “Maken skäms så det dånar om det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.