Idyll, pippi och supervalår

Alltså, livet suger ganska mycket utan dator. Ungefär som när man har strömavbrott på jobbet och tänker “jamen jag kan ju passa på och kopiera de här dokumenten medan jag väntar”. Ända tills man kommer på att kopieringsmaskinen behöver ström den med. Lite så känns det nu. Vad jag än kommer på, så skiter det sig för att jag inte har en fungerande dator. Däremot har jag tre trasiga – heja mig?

Så det är Operation Försöka Fixa Åtminstone En. Vilket går sådär. Vilket ÄVEN betyder att jag håller på att bli förbannad på riktigt.

Så jag försöker fokusera på idyllen under tiden, och att djupandas för att inte explodera. Idyllen just nu består i att valstugorna kampanjar för fullt.

IMG_1123.JPG

Och har man valstugor vid vattnet i solsken så måste man tydligen sjunga en liten trudelutt (eller flera faktiskt). Alldeles nyssens sjöng Moderaterna “En får ro en får ro, för till Knippla går det ingen brooooo”. Jag vet inte jag, men jag blir lite sugen på att upplysa om att Knippla ligger i Göteborgs norra skärgård. Inte direkt nästgårds. Då fnissade jag lite mitt all datortröttma.

Sen kommer pippin tillbaka hela tiden. Det är verkligen en modig pojk som numera kliver in trots att Liten ligger på bordet och stirrar häpet på honom.

IMG_1827.JPG

Så nu har vi ytterligare ett husdjur tydligen. Med arbetsnamnet Pippi.

Sällskapar man med en surkärring och två hundar en hel dag så kvalar man faktiskt in i familjen.

0 thoughts on “Idyll, pippi och supervalår

 • Jag tycker faktiskt synd om dig för att du är utan en fungerande dator. I-lands problem, javisst, men jag vet att när jag tappade min dator i golvet för några år sedan så fick jag andnöd och hjärtklappning. Visst, skärmen såg ut som ett sämre verk av Picasso men det var inte ett konstverk jag ville ha. Hoppas du lyckas fixa fram en som funkar snart.

 • Fattar vad du menar. Sådär reagerade jag de fem-sju första strömavbrotten här på gården: Heeelt okej, jag kan ju städa och skura golv och sånt medan det är strömavbrott. Jo, tjena. Med egen brunn behöver man ha ström för att få upp vattnet. :p

 • Visst är det synd om dig med en hel hög av ickefungerande datorer! Du kan inte uppfostra Pippi till brevduva, så kan du skicka meddelanden i alla fall?
  Men jag är lite avundsjuk på att tillbringa en hel dag på båten det ser fantastiskt ut! Fast jag vet inte riktigt om jag hade gillat musikunderhållningen … har du inget att göra så kan du väl skriva en ny text åt dem, en som är lite mer lokalförankrad! 😉

  • Äntligen nån som tog bladet från munnen! Snart är den lilla flygande råttan alltför hemmastadd och nöjer sig inte med smulor från fyrbeningarnas bord …
   Men den får väl duga som tröst och distraktion till en datorkörning så länge 😉

    • Alltså, när jag var liten tyckte jag att det var sjuuuukt orättvist att man inte satte de söta gråsparvarna i bur, bara papegojor och andra fjäderfän. Lite missriktad välvilja, mormor höll på att skratta ihjäl sig när jag sa det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.