Dokusåpakärlek

Nu är det HÖG tid att prata om Big Brother och Paradise Hotel. Varför har vi inte avhandlat de här viktigheterna tidigare?

Ni som inte kollar…får helt enkelt börja kolla. Skiten är beroendeframkallande.

Vi börjar med PH. Inte min favoritsåpa alls, men duger i brist på annat. Där avskyr jag ungefär alla (vilket inte är helt vanligt, jag brukar ju gilla deltagarna), årets casting verkar ha fokuserat på att vara så bombad och sluskig som möjligt? Jag gillar bara Kristian och Ullis. Kristian framstår ju som ett jäkla geni, både i EQ och IQ, i jämförelse med de andra och Ullis är bara cool. Kian är så läbbig att jag saknar ord. Hur mycket är det möjligt att älska sig själv?

Äh. Vi fokuserar på BB istället. Mitt älsklingsprogram genom tiderna. Och nej, jag skulle aldrig någonsin övermindödakropp vara med i programmet, men det är något kittlande att veta att de bor i ett hus utan kontakt med omvärlden och att de till slut faktiskt glömmer kamerorna. Det går inte att inte titta på eländet och som vanligt kommer jag falla för frestelsen att köpa 24/7. Men inte än. Det har inte gått tillräckligt lång tid för att jag skall vilja följa mina favoritobjekt.

I studion när de gick in bestämde jag mig för att avsky Philip. Det sket sig. Jag avskyr honom inte ett dugg, snarare tvärtom, han skall ha all cred för att han får mig att gapskratta. Däremot förstår jag inte varför han alltid måste gå omkring med öppen mun och se ut som ett jäkla fågelbo? Dessutom har han samma dialekt som mitt frikort, vilket talar för honom.

Felicia kan jag inte bestämma mig för om jag hatar att älska eller älskar att hata, men jag vill ha henne kvar.

Min absoluta favorit redan i studion åkte ut. Ståle. Namnet, utseendet och yrket säger allt. En skäggig snubbe från Norge som jobbar som yrkesfiskare (och nu snackar vi ju inte precis makrillmete) är inte en pojkvasker. Det är en karl. Synd bara att han var så genomkorkad att han pillertrillade, för när han rök ur rutan övervägde jag för en nanosekund att sluta kolla.

John är en fjolla. De norska pojkarna Pelle och Erland är ljuvliga. De norska flickorna öppnar ju inte ens truten. Dödstrista. Anna trodde jag skulle reta livet ur mig, men hon har en grym personlighet och är riktigt schysst. Mot alla. Paulina gjorde jag vågen inombords när hon åkte ut.

Jamen det var väl sammanfattningen så här en dryg vecka in i programmet.

Det här kommer bli en stående punkt. Det går mot höst och jag har tydligen inget bättre för mig i höstmörkret än att titta på katastrof-TV.

Och det är alldeles alldeles underbart.

0 thoughts on “Dokusåpakärlek

 • Anna är bara så störtskön! Min favorit! fixade 24-7 och har följt deltagarna lite och Anna som sagt hon har en underbar personlighet. Erland är faktiskt rätt mysig,han är så glad och påhittig och ser ut som en liten skolpojke 🙂

  • Ja. Jag håller med, jag dömde boken efter omslaget de första tio minuterna. Nu är hon ljuvlig. Och nu viskar jag tyst; det kan hända att jag löste 24/7 ikväll. Bara för att jag skrev att jag INTE skulle göra det. Schhhhh 🙂

 • Började kolla lite på PH men missade sen mycket pga jobbet

  Kollade de första avsnitten av BB men samma sak där missade mycket och inte haft tid & orka att kolla i efterhand ens

  Saknar gamla BB forumen, från Bb3 tiden, har flera nätvänner jag lärde känna Där, även hållt kontakten med sen dess även träffat några irl. När BB 4 kom var modsen oftast stenhårda mot OT ämnen o efteråt började modsen bli stenhårda på all OT man skrev, sen när förra BB var så hade de inte ens ett riktigt forum utan bara via fejjan & Twitter så det har sabbat all BB lust för mig. För utan ett riktigt forum där man kan snacka om programmet känns det fel.

  Har dessutom hört flera som inte tänker fortsätta glo på BB och speciellt inte fortsätta glo på liven 24/7

   • Määääh, då måste jag ju börja se skiten jue :p

    Aja, får se nästa vecka beroende på hur jag jobbar, för imorgon kommer Toker som bestämt att han vill sova här 2 nätter o på lördag kommer även lille Dumbo o ska sova över, blir första gången han sover nånstans utan sin mor i sitt 8 månader långa liv så lär väl inte få många timmars sömn på lör natt, med tanke på att Dumbo oftast vaknar flera ggr på natten 🙂

 • Men jag har nog inte den genen som gör att man blir beroende av de såporna. Jag blir bara arg om jag nån gång ramlar in en stund i ett avsnitt. Och jag behöver inte se på TV för att bi arg, liksom….
  Likadant med lyxfällan, jag börjar titta och efter bara några minuter är jag skitförbannad! Hur korkad får man vara!!!!??? Hur tänker (nej det är väl det de inte gör, alls!) de när de köper lyxprylar i 180 utan att ha en lyxinkomst???? Sen har jag iofs inget behov av att definiera mig som person med lyxprylar. Båten är min extravagans, men den är genomtänkt. Som fan.

  • Vad är det för feeeel på dig? Alla måste ju ha den genen???? Men man fastnar ju inte om man bara strökollar. Du måste HÄNGE dig. Det är en order! Lyxfällan spelar inte i samma liga. De är ju dumma i huvudet på riktigt. Man köper inte MC om man inte har mat. Det är så basalt att man blir rädd. Nu kanske jag är gammaldags (och lite ekonomisk) men jag köper inte ens skor om jag inte vet att jag verkligen har råd. Och pengar över efter att jag har köpt skorna.

   • Jag saknar också genen! Och min “Spelar In Allt”-TiVo-box har inte spelat in BB åt mig, det säger väl allt! 😉 …eller har den också genfel? 🙂

    Jag håller däremot helt med dig när det gäller ekonomi och Lyxfällan. Har i dag pratat om ett par som verkar jobba hårt på att hamna i det programmet… Frågan är hur man ska få en person att fatta allvaret när hon tycker att man bara försöker att ta ifrån henne hennes dröm!

     • Jepp! Spara först och handla sen!

      Jag förstår däremot att man lånar till bostad, men då ska man ha tillräcklig inkomst för att klara av lånet! (Och man ska inte köpa ett hus som kommer att behöva en massa underhåll utan att man har pengar över till det underhållet!)

     • Håller helt med!! Jag har aldrig ens köpt bil på avbetalning. Det jag köper ska jag betala kontant! Punkt slut

      Sen kan man ju räkna ut hur mina bilar sett ut, men de tar mig i alla fall dit jag ska. Oftast….

 • Julia då?

  jag har sett ALLA avsnitt av alla BB men denna säsongen har de ju förfan bytt tid!????? nu går det ju kl 21! då går det ju kvalite på tvn, vid 22 har maken lagt sig å jag kan BBglo ifred!
  Nu ser jag nått här ådär men har ännu ingen favorit. (nä, jag har kollat för lite!)

  • Men släpp tv:n och kom in i 2000-talet. Streama baby. Det är ju gratis. Orka hålla reda på tider 😉

   Julia har jag ingen åsikt alls om, förutom att hon är galet vacker.

 • gratis? vart när hur var och varför?
  (fast på datorn skriver jag iofs masteruppsats, men som sagt, det är 2010talet så jag kan ju streama på plattan kanske.. ska genast kolla när jag skickat in kvällens skolgrej :P)

 • är någorlunda up to date. playavsnitten e min vän.

  jag gillar CarolinE, speciellt när hon nu börjar hångla upp fågelholkens kompis. tror hon kommer blomma ut, men de tror ja inte om M-L.
  å thorbjörn, goding.
  Julia- e ju från mina hoods å jag vet inte aj lajk. Felicia e ju oxå fr hoodsen men har svårare för. men som sagt det händer nått när hon är med..

  känns sm jag återkommer i ämnet..=)

 • DET ska jag också se. tänk att dom flesta tycker att gunilla persson är så rolig. för DET är hon;)))
  åhhhhhhhhhhhhhh äntligen favorittvprogrammet
  ja då ses vi här
  o snälla viktoria, gör gunilla persson minen lite oftare, hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.