Vilken skitvecka…

…men nu börjar vägen tillbaka. För både pappa och resten av familjen. Men det gick förvånansvärt bra för att ha gått ganska dåligt. Inga bestående men när det kommer till talet, däremot lite svajig när det kommer till motoriken.

Det gjordes en uppsjö av tester på honom på hospitalet, bland annat ett test där han skulle stå på ett ben, blunda och peta sig på näsan. Det momentet klarar han inte, ihop med ett gäng grejor till såklart. Men just det där enbenta näspetartestet fick mig att fundera. Sen prova. Självklart klarade inte jag det heller, är det NÅGON som klarar att sätta fingret på sin näsa medan de blundar och står på ett ben?

Ja, jag vet att ni kommer testa nu.

Jag är så OERHÖRT tacksam för alla kommentarer. Och jag har bölat till varenda en. Det har känts lite sådär som när man har slagit sig, inte skall visa att det gör ont, men så kommer någon och kramar om en och frågar hur det är. Då först börjar man yla. Fast på ett positivt vis.

Det har varit en tvättäkta skitvecka, där jag har önskat mig flera koppar sprit och ett bulkpack valium, men nu vet vi varför det hände (hjärtflimmer – jag vet i ärlighetens namn inte ens riktigt vad det är – men utgår ifrån att det var bra att det upptäcktes) och vad som skall göras de kommande månaderna.

Det vill säga, vi skall fortsätta vara lite oroliga medan pappa vilar sig. För han är orimligt trött och medtagen.

Men huvudsaken är att han är här. Så får han vara hur trött som helst. Det borde vara olagligt för föräldrar som inte är särskilt gamla att skrämmas så här. Det borde vara generellt olagligt för alla man älskar att skrämmas faktiskt.

Inatt hoppas jag få sova utan att ha ett öga och öra öppet och telefonen bredvid mig.

Och idag när jag sprang ut för att köpa yoghurt kan det hända att jag impulsköpte ett par skor av ren lättnad (och snygghet) och så fixade mirakelgörerskan nya naglar på mig. Med lite Team Pappa-stuk.

Men det får ni se imorgon.

Nu är det kollapsdags.

Ni är helt jäkla bäst – och nu vågar jag inte skriva mer om den ultimata snällheten eftersom jag fortfarande är så blödig att jag lätt drar igång ett Niagarafall i ögonen igen.

Jag ville bara säga tack. Och godnatt.

Imorgon är det tack och lov en ny dag.

Kram!

0 thoughts on “Vilken skitvecka…

 • Skönt att allt e hyfsat bra med pappsen och trots att det var han som fick en stroke så drabbas faktiskt hela familjen, för ni ser en ni älskar ligga sjuk och inte vara sig själv medans ni oroar ihjäl er och har femhundrafemtioelva olika tankar & funderingar och frågor.

  Om jag minns rätt ( lite osäker på det) så är hjärtflimmer att hjärtat har svårare att pumpa ut blodet och ger en oregelbunden puls.

  Han blir säkerligen insatt på någon blodförtunnande medicin som typ Waran för att förhindra ny propp som säkerligen orsakade stroken

  Hoppas nu får får sova ordentligt inatt med båda ögonlocken stängda och en tyst mobil

  Du kan alltid avreagera dig härinne, vi som stalkar dig finns gärna här och lyssnar/läser

 • En dag i taget! Lova! Och just nu äg det det allra viktigaste. Ta hand om er. Och visa skorna för Guds skull! Blir ju jättenyfiken. Har kommit på mig själv med att googla sån sula som du har på dina sandaler. De där tempuraktig… Tror mig ha ett behov av sådana.

 • Hjärtflimmer är när hjärtat inte orkar pumpa fullständiga slag, det blir då rester av blodet som blir liggande i förmak eller kammare och av det bildas det små plack, koagel, klumpar som sedan lossnar och far iväg och bygger upp sig så det blir stopp i kärlet, alltså en stroke. Husmaken fick stroke som 42 åring och jag kan lova att det användes endel medicinska uttryck av frun så att ambulans skulle komma snabbt. Det var på den tiden de lottade om de skulle skicka med blåljus eller inte. Massor av kramar och krya på dig till er båda, och du Vickan, du hör av dig om du vill snacka <3

 • Vilken skitvecka men skönt att det värsta är över. Ta hand om dig och pappsen och se till att köpa ett till par skor. Det är bra för själen.

  Styrke Kram från en som har så mång skor så det inte går att räkna. Men så är jag också glad för det mesta

 • Tina Johansson says:

  Åh vad skönt att höra! Jisses vad jag har varit orolig! Sen av erfarenhet. Är han redan så pass återställd är det stor chans att det blir ännu bättre.
  När allt lugnat sig lite för dig ska jag berätta vilka sötchocker vi får här hemma av hundbebis Teo och kattbebis Nisse <3
  Många kramar, sov så gott!
  Själv har jag pulled pork i ugnen och 3 nutellaglasstårtor i frysen. Imorgon är det dax för årets tredje stora kalas hemma hos oss, jag fyller fyrtiofem år på söndag nämligen!
  Denna gången är det nog bara sisådär 25 pers som kommer, bara hälften så många som till studenten tidigare i år…

 • Det är klart jag testade – och jag hittade näsan. Alltid något.
  Och du – den där tröttheten är alldeles normal, går långsamt över, och hjärnan har stor plasticitet. Tålamod är slitigt men nödvändigt. Och ta hand om dig och se till att styvmonstret också gör det. Det här är inget sprinterlopp precis.
  Kram

 • Så skönt att läsa! Jag har tänkt mycket på dig de senaste dagarna. Speciellt när jag satt med min pappa i väntrum på sjukhuset, trots att det var ett planerat besök och det är inför en liten runtinoperation (lugnade dom oss med), men jag tänkte just på det där med att föräldrar inte ska vara skruttiga och inte ska skrämmas med oväntade hälsoproblem (precis som om man vill ha några väntade…), det är så lätt att oron knyter sig i magen om man börjar tänka på TÄNK OM…
  Nu hoppas jag att din pappa återhämtar sig och hittar tillbaka till sin förmåga till både balans och allt annat! (Och nej, jag behöver inte prova, jag vet att jag inte längre kan hålla balansen om jag blundar.) Och jag hoppas att du slutar oroa dig, sover gott på nätterna och har det lugnt och bra på dagarna!
  Kram

 • Var glad för att det inte satte sig på talet! Min pappas strokes (eller vad det heter i plural, han har haft tre-fyra stycken – man [läkarna] vet inte riktigt, hurra för sjukvården…) – träffade där… Vad jag förstår är han någorlunda klar i huvudet – nåja, han är ändå 84 år – men har jättesvårt att kommunicera med omvärlden… Det är skitjobbigt att hela tiden gissa vad han försöker säga (och han blir heligt förbannad när man inte förstår – hehe that’s my dad)… Kram på er! <3 🙂

  • Det är många som blir som tappat talet, de blir så frustrerade när man inte fattar vad de menar. Man för gissa sig fram o försöka titta vart de tittar o på så sätt köra uteslutningsmetoden. Fast inte alltid det hjälper ändå för tillslut blir de så irriterade att de struntar i det

 • Skönt att höra! Jag har snubblat runt här för alla korsade tår och fumlat med alla korsade fingrar. Kan jag släppa lite nu ? Var tvungen att testa om jag träffade näsan också och det gjorde jag faktiskt.
  Hoppas du får sova med bägge ögonen nu och köp dig några par skor till. Det är du värd!

 • Härligt att höra att det är på rätt håll. Förstår att det är mycket jobb framöver för att få in er alla “på rätt köl” igen. Många kramar och tankar till dig och alla i din familj, tvåbenta som fyrbenta.

 • Skönt att det går åt rätt håll. Hade precis en kund i dag som pratade om att det var lättare att få stroke när man har flimmer.
  Aldrig vetat det tidigare.
  Min mamma drabbades som 61-åring av en stroke efter en veckas sängliggande i influensa. Ligga still kan tydligen bjuda in till stroke.
  Hon kunde inte gå utan rollator och talet var riktigt dåligt.
  Tre veckor senare var hon hemma och efter några månader återställd.
  Så hur illa det än ser ut så kan allt gå tillbaka .
  Önskar god bättring till din pappa och trevlig helg till er.

 • Skönt att höra att det går åt rätt håll!
  En kompis till mig fick stroke för några år sedan, så jag vet att det tar sin lilla tid och kräver mycket jobb att ta sig tillbaka. Så man får helt enkelt utrusta sig med mycket tålamod och lite jäklar anamma… Men det är jag säker på att ni redan har! 🙂

 • Svärfar fick en stroke för drygt två år sedan, så jag förstår känslan… och min pappa kollapsade för en vecka sedan. Jag vet inte hur många gånger jag hann tänka “nej för helvete, inte stroke!!!”. Det var inte stroke, ingen vet ännu vad det var men nu mår han bra(ish) igen.
  I vanliga fall gillar jag att bli äldre, men inte det här med att det innebär att våra föräldrar också blir äldre och att de kommer bli skruttiga. Det är fan inte okej.

  Kram till dig!

  • Jag håller med. Det är inte okay någonstans, och när normalt friska pappor kollapsar så…dör man lite inombords faktiskt. Jag håller tummar och tår för din pappa så gör du detsamma för min, det borde funka? *vet* Och så hoppas jag att de kommer på vad det var. Kram!

 • Åh, vad skönt att höra att allt är på rätt väg även om den vägen inte är superkort. Hoppas ni får vila allesammans nu!
  PS. Snygga skor.
  PS2. Jag har alltid älskat vinter men jag är inte redo för vare sig höst eller vinter, trots den fina sommaren.

 • Det var riktigt skönt att höra……nu får vi utgå ifrån att din far är en smart kille och att han således gör, som proffsen säger…….annars kommer bloggläsarmaffian och ser till att han lyder….:)

 • Men åh vad skönt att det gick så bra trots allt!

  Jag var ju också tvungen att testa nu, och tänkte att jag välter bergis innan jag ens hunnit börja, men jo, jag klarade det. Utan att välta. (Fast det gick rätt fort, det gjorde det.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.