Ett kungarike för ett lass glass?

Men jag gnäller inte. Däremot tycker hundarna att det är rätt pestigt. Så länge de inte får ligga och svalka sig.

Idag kollade jag väderrapporten för första gången sen i april, för att det mumlades om dåligt väder. Och mycket riktigt, så här såg det ut på SMHI.

20140803-153355-56035521.jpg

Jamen då passar vi på att knata iväg med hundarna och köpa trosor innan det börjar hällregna. Tänkte vi. Och det är inte särskilt långt till tanttrosaffären.

När vi kom dit rann det svett i ansiktet på mig och Stor lade sig groda i skuggan för att kyla magen utanför affären. Sen vägrade han resa sig för att gå med tillbaka till båten. Det var först vid verbal glassmuta han reste sig och gick med.

Tillbaka på båten ser det ut så här.

Jag ställde först hundarna under duschen för att kyla ner dem, sen lade de sig och flåsade, bredvid duschslangen.

20140803-153832-56312693.jpg

Sen duschade jag mig själv i pälsen. För att kyla skallen.

20140803-153916-56356562.jpg

Det där röda i ansiktet är inte solbränna, det är överhettning. Det våta är svett.

Jag vet inte riktigt, men den där åskan ser ut att ha stannat på vägen någonstans. För här ser den inte ut att vara.

Däremot påstod Mona att det hade åskat i Stockholm, där det enligt SMHI skulle vara värmebölja och knallsol.

Jag SKALL bli meteorolog när jag blir stor.

Det enda jobbet man får betalt för att ha fel. Mest hela tiden.

Men jag är djupt och innerligt tacksam över att de där feljobbarna inte jobbar som kirurger, eller något annat viktigt.

Ursäkta, men nu skall jag gå och stoppa huvudet i frysboxen en stund.

0 thoughts on “Ett kungarike för ett lass glass?

 • Ni borde bada! Alla fyra borde simma runt i vattnet som (förhoppningsvis) skulle svalka av er lite. Kan du verbal-muta Stor med glass så borde du väl kunna förklara för dom att det är svalare i vattnet än på land. Själv sitter jag i en överhettad lägenhet och funderar på om jag ska gå in och duscha av fötterna innan middagsmatlagningen eller om maten får vänta medan jag ställer mig under duschen helt och hållet.

 • Åskan är här idag kan jag meddela!! Det har åskar nonstop sen halvnio -tiden imorse. Lägg därtill århundradets monsunregn. Men ska ju inte klaga – första regndagen sen slutet av juni!! Bada och ät glass i stora lass så ni överlever “kvalmet” 🙂

 • Det åskade tom pan inatt, det gjorde det. Men blev det svalare? Icke sa Nicke. 30 grader varmt och 800% luftfuktighet, det har varit som att gå en ångbastu hela dan. Och klär jag av mig mer kommer sedlighetspolisen och tar mig.

 • Här har vi också kvalmigheten f hell,åskan mullrar men det händer inget(ung som när jag ber mannen om hjälp)såg att lille L ville vara egen skeppare,måste kännas gott i mammahjärtat att något förutom frippan har gått i arv!Håll hårt i honom när det är dags f Skagen/västkust veckan nästa år,man vet fan aldrig vad dom hittar på….!

 • Här åskade det och regnade det imorse, till min stora glädje. Jag har jobbat inatt och sover så gott i regn. Men sedan vaknade jag tidig em av värmen de lux. Första gången jag faktiskt lider av värmen. Hur går det med tån? Om den inte är bättre skulle jag frågat på apoteket om det är ok att använda alsolsprit istället.

 • I read a lot of interesting content here. Probably you spend a lot
  of time writing, i know how to save you a lot of work, there is an online
  tool that creates readable, SEO friendly posts in minutes, just
  type in google – laranitas free content source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.