Mammas pojk

Jo, du har rätt Majabella, han är en morsgris. Hundar gillar väl saker som luktar jävligt illa, och är alldeles mjuka och luddiga mot gommen.

För det här är kvällsritualen. Jag förbereder för läggdags, Stor vässar tänderna och skall absolut inte gå och lägga sig, men Liten hämtar… något…springer före in i sängen och lägger sig på min kudde och väntar.

Jag kommer in och möts av den här synen.

20140722-030429-11069078.jpg

Make och Stor ligger och tittar på TV, Stor blänger med nyvässade tänder ifall jag skulle få för mig att tvinga in honom i sängen. Han har lite taskigt kvällshumör.

Men bättre sällskap än det här kan man inte få. Eller jo. Kanske om Robbie Williams hade legat på kudden bredvid med den andra tofflan i munnen.

Sen säger jag, som varje kväll: “Flytta på dig lite”.

99 kvällar av 100 gör han ett kaninskutt över till den andra kudden så vi kan samsas i sängen. Igår var det tydligen kväll 100, för han makade sig bara någon centimeter. Då får matte ta det hon får, vilket betyder fem centimeter kudde och enorma mängder hundkel med ansiktet i Litens mage.

20140722-031056-11456085.jpg

Det är inte fy skam det heller.

Och just det. Jag premiärbadade igår. Mest för att jag blev så rädd när maken skojbråkade och fejkade att han skulle putta i mig, så istället välte jag ner i vattnet på alldeles egen hand. Samtidigt som jag illtjöt så högt innan storplasket kom, att litet ledset kusinbarn faktiskt slutade vara ledset och började gapskratta istället.

Skadeglädje kommer tydligen väldigt tidigt i somliga familjer.

Det ledsna kusinbarnet är tre år.

Men jo, jag har badat. Och även simmat omkring.

Det betyder att det är sjukt varmt i vattnet, för jag är en badkruka.

Vad har ni för morgon- och kvällsritualer?

Inkluderar de tofflor, nackskydd och fåniga hundar?

0 thoughts on “Mammas pojk

 • Har en mycket trött hund som helst ej vill gå ut före kl.9 .Själv är jag morgonpigg så jag hinner både äta frulle , städa upp och baka sju sorters kakor innan han behagar vakna till liv.
  Kvällsritualen består av att nämnda hund bäddar upp våran säng .
  Kuddarna buffar han ner på golvet och överkastet river han upp så täcket kommer fram och sen lägger sig herrn raklång på tvären och blänger triumferande på oss.
  När det är dags för oss att krypa ner så får vi ta tag i varsin ända på hunden och flytta honom så gott det går lr lura ner honom med en korvbit .Han är ju en 40 kg tung labbe som älskar mat och vi älskar honom över allt annat.

  • Hahaha, jag känner igen det. Och det är väl självklart att han skall bädda till det riktigt mysigt för sig själv i sängen, det är ju inte hans problem att ni inte har tillräckligt stor säng.

  • Liten har vita framben. Eller strumpor. Den ena strumpan lite kortare än den andra. Stor däremot har svarta ben. Vilket är lite mer praktiskt för skiten syns inte lika tydligt 😉

 • Så här går det till hemma hos oss:
  Först somnar Dante efter sista rastningen framför öppna spisen. På stenplattan som är svalaste platsen närmast matte och husse. Sen somnar Hussehalvan i sin fåtölj framför sin jättejättestora TV med brumljud (woofer eller vad det heter). Sen ruttnar matte på sällskapet och det ointressanta programmet och går och borstar tänder och smetar Nivea (ja faktiskt) på halsen. Matte fixar fram vatten och vitaminer och säger till Halvan att det är bättre han lägger sig i sängen. Halvan håller med och fortsätter sedan sova fåtöljen med lite dregel i mungipan. Dante snusar vidare på stenen. Matte kryper till kojs. Surfar lite på paddan eller läser hundbok och somnar sedan sött till flimret från två datorskärmar och ljudet från TV:n. Ett par timmar senare har både Halvan och Dante anslutit, den ena bredvid och den andre under sängen.
  På morgonen skuttar matte upp och startar morgonbestyren: Halvans lunchlåda, kaffe, spruttelvatten och morrondosen av vitaminer (tillhör sekten som fortfarande tror på Q10), hunden sover vidare, Halvan hasar in på muggen och stannar där i minst trettio till sextio minuter: under tiden han uträttar naturliga behov spelar han Candy Crush, Worldfeud och Songpop samt läser nyheter och dricker kaffe. Om han vore kung skulle han återinföra audiens på muggen som solkungen i Versailles. Sen duschar han och Dante brukar kravla fram under sängen. Ett ljudligt krafsande och gnällande bestyr, för hunden har egentligen vuxit ur undersängenutrymmet för ett par månader sen.
  Matte hänger med ut på första snabbkissen. Sen tuggar Dante på nåt gammalt ben, medan matte slurkar i sig en kopp kaffe och hoppar oduschad i hundpromenadkläderna. Slutligen; Halvan drar till jobbet och matte och hund till skogs.

 • Hej å välkommen till hajk 🙂 🙂
  Va söt han är liten 🙂 Han ser så mjuk och gosig ut!! Här har vi också vissa kvälls och morgon rutiner!! Här ska den bortskämda fyrbenta “huschefen” bäras av husse (inte mig för då springer han ner tillbaka) till sängen för att därefter bädda ner sig vid mina knä och nästan krypa upp i självaste livmodern!! Där somnar han och efter ca en halvtimme (inte tidigare då går han ner) så kan jag lyfta honom till sin kudde. Där ligger han en stund innan han kommer på att han är törstig och måste dricka vatten. Givetvis har vi ju vattenskål i sovrummet så han inte behöver gå nerför trappan 😉 Sen sover han oftast vid mig som sen vaknar av att jag ligger halvt utanför sängen. Han må vara en liten ras men jäklar vilken plats han tar i sängen!!!
  När min klocka ringer på morgonen sitter han givakt i sängen för då nalkas det ju frukost! När husses klocka ringer rör han inte en fena för han ska ju ändå inte äta nåt – så då är det inte värt besväret att stiga upp!!! Har vi sovmorgon och tycker att vi sovit nog då våldgästar han med att slicka i öronen och i ansiktet 🙂

 • Hej din badkruka!! Herregud det är ju jättevarmt i vattnet – så nu är det bara att guppa runt som gäller 🙂
  Va söt han är liten 🙂 Han ser så mjuk och gosig ut!! Här har vi också vissa kvälls och morgon rutiner!! Här ska den bortskämda fyrbenta “huschefen” bäras av husse (inte mig för då springer han ner tillbaka) till sängen för att därefter bädda ner sig vid mina knä och nästan krypa upp i självaste livmodern!! Där somnar han och efter ca en halvtimme (inte tidigare då går han ner) så kan jag lyfta honom till sin kudde. Där ligger han en stund innan han kommer på att han är törstig och måste dricka vatten. Givetvis har vi ju vattenskål i sovrummet så han inte behöver gå nerför trappan 😉 Sen sover han oftast vid mig som sen vaknar av att jag ligger halvt utanför sängen. Han må vara en liten ras men jäklar vilken plats han tar i sängen!!!
  När min klocka ringer på morgonen sitter han givakt i sängen för då nalkas det ju frukost! När husses klocka ringer rör han inte en fena för han ska ju ändå inte äta nåt – så då är det inte värt besväret att stiga upp!!! Har vi sovmorgon och tycker att vi sovit nog då våldgästar han med att slicka i öronen och i ansiktet 🙂

 • Varje kväll tycker vi att vi är heeeeelt normala; jag och min hundskugga. Efter resp hundmat och kvällste delar vi på ALLT! Inklusive tandborsten (fråga inte ens hur det började – det har vi helt glömt)
  Tillsammans tittar vi på tv liggandes i soffan tills lill-skuggan tycker det är dags att kvällspromenera. Inte långt, men tillsammans.
  När vi är hemma igen sällskapar hon med mig medan jag “plockar undan” efter dagen.
  Sedan kommer det viktigaste på heeela kvällen.
  Den heliga tandborstningen.
  Hon skulle bli dödligt förnärmad om jag skulle få för mig att borsta hennes gaddar. Det är mitt tandkrämsskum hon vill åt…. lite försiktigt i mungipan. Är min service inte tillräckligt snabb bjuds det snabbt upp till krigsdans på bakbenen.
  Skulle hon- skuggan, GUD FÖRBJUDE, missa tilldragelsen kan det eventuellt hända att hon sedan sitter i ett mörkt och tomt badrum för sig själv skällandes lite. Kanske just såpass länge att matte blir tvungen att ge upp och borsta om sina nyss putsade tänder. Helt normalt tycker vi.
  Händer det sig att matte har njutit av lite rödvin tidigare på kvällen ställs aktiviteten in helt, med ett mkt surt och anklagande ögonbläng.
  Normalt är ett klart relativt (och överskattat) begrepp 😉

  • Jag skrattar så tårarna rinner, är det sant? Herregud som jag älskar hundars egenheter och vad jag skulle vilja veta var de får det ifrån, men det är absolut första gången jag hör talas om tandborstskum från mungipa. Älskade hund, ge henne en fet tandkrämspuss från mig.

   • Hon är en mkt älskad mattes hund! Övrig familj menar dock att hon fick minsta ransonen brains när de övriga 12 syskonen tagit sitt! Jag menar att alla hennes korkade ideer såklart är ostridbara bevis på lite hjärnfrekvens

 • Kvällsritualer? Okey’ra. Kommer hem ifrån kontoret, sent alldeles för sent, är förtvivlat trött, men intensiv gosar med hunden innan jag somnar utmattad på soffan, med datorn på magen. Men det finns hopp – snart tar jag också semester.

 • Kvällsrutiner? Jag är på norra Cyperns kust, tar dagen som den kommer. Shoppat i Nicosia idag, så löjligt billigt (vanliga affärer, toppar typ 30 spänn). Nu ligger jag och vilar innan middagen och läser Kaffe med Rån av Catharina Ingelman-Sundberg, en komedi om pensionärer som är less på hemmet och blir kriminella, rekommenderas!

  Ni har väl inte så tokigt väder heller 🙂

  Kram Moa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.