Kors i taket

Jag har fortfarande massvis med viktigheter att förtälja i bloggen. Som att jag högst troligt har brutit min pektå (om man vill kan man lätt lägga skulden på maken, hade jag inte trillat på hala stenar hade jag inte fått ett sår på tån som blivit infekterat så jag inte får på mig några skor alls och därmed varit tvungen att gå barfota och under en barfotabalansgång på båtbom idag tjongade jag tån i en mooring så det sjöng om det – själv ylade jag och slutade andas – helt logisk kedja som får det att bli makens fel?).

Dagens båttur spenderades med fot i högläge på kudde.

20140730-221841-80321304.jpg

Med en, först infekterad pektå och sedan lite blå och dubbelt så bred som innan mooringen sjöng och jag ylade.

Nu har jag absolut inga skor med mig som går på foten. Och det gör satana perkele ont ända upp i hjärnan när jag stöder på foten. Svinpraktiskt när man skall skutta omkring på båten och hålla på med sådant där hoppailand-trams och promenera med jyckar.

Nej jag skall inte gå till doktorn (en pajad tå gör de inget åt), men imorgon skall jag tejpa den. Och skicka maken på skoköparäventyr helt själv. Snacka om semesterspänning. Han kan ju komma tillbaka med vad som helst.

Sen *trumvirvel* lagade han MAT. LAGADE alltså. Använde spis och kastrull. Därav alla kors i taket. Det var fjärde gången under hela vårt förhållande som det har hänt. Inte särskilt svårt att hålla räkning på och minnas.

20140730-222613-80773185.jpg

Jag är fortfarande lite chockad. Men mätt. Skall det vara så här kan jag verkligen vänja mig vid semester och kan tänka mig att behålla honom ett tag till. Åtminstone till imorgon. Efter skoinköpet.

Nu ligger jag, tån och jyckarna med den här utsikten.

20140730-222816-80896841.jpg

Och livet är alldeles ljuvligt.

För det luktar västkust och salta bad.

0 thoughts on “Kors i taket

 • Stackars tå och stackars make. Har du tagit alvedon? Är infektionen borta? Om du fortfarande har ett infekterat sår kan du ju göra alsolspritsomslag. Kanske det blir liiite bättre då. Fast det ser inte ut att gå någon nöd på dig ändå. Du är ju på västkusten.

  • Jag har tagit alvedon, men vad i hela friden är alsolspritomslag? Vad alsolsprit är vet jag, men omslag? Infektionen är inte borta, men du har rätt, det går faktiskt ingen större nöd på mig 🙂

   • Lägg alsolsprit på en kompress. Linda fast runt tån och du har ett alsolspritomslag, ha det på någon timme. upprepa några gånger på en dag. Kan ibland dra ut infketionen från ett sår (så länge det finns kvar ett “ingångshål”, är huden hel är det ingen ide).

    • Jag började igår, det verkar funka. För ingångshål finns det gott om, det är ingen hel hud alls på såret. Skall man göra ngt skall man göra det med besked, tänker jag? 😉

 • Tina Johansson says:

  Helt logiskt makens fel!
  Har du alsollösning hemma, så lägg en kompress indränkt med alsol på den infekterade tån, låt det ligga på sisådär en halvtimme. Finns det var i såret, så drar alsolen ut det. Det är inte fel att dutta lite på förbandet också!
  Förresten, ska vi slå vad om att han kommer hem med ett par foppatofflor? 😀
  Och hördu, det är inte mycket som slår den utsikten!

  • Aha! Som grötomslag fast med alsolsprit. Klart jag har det med mig, jag har ju jyckar 🙂 Visste dock inte att det drar ut varet. Nu har jag lärt mig ngt nytt.

   Jag var SNABB att säga “inga foppatofflor”. För inga skor med “tak”. Jag hade inte vågat slå vad annars haha.

   • Absolut INTE alsolsprit. Den ska man inte använda på öppna sår och slemhinnor. Däremot så går alsollösning bra.
    Alsolspriten är för stark i detta fall, den kan skada mer än hjälpa.

 • Om du har en fraktur i tårna är träskor att föredra. Då sulan är hård och ej sviktande stödjer den upp frakturen så det ej gör så ont.
  Man kan faktiskt operera tår, men det är om det finns en felställning. Om din tå inte är rak så rekomenderar jag dig att åka in för bedömning.
  Håll högläge så ofta du kan för att lindra svullnad och smärta. (Högre än hjärtat).
  Lycka till med fossingen.

  • Åh, det visste jag såklart inte heller. Träskor it is then (vansinnigt praktiskt på båt dessutom). Och vad fasen, det här är nog fjärde gången jag bryter en tå, har bara gått till läkare en gång, de tejpade (nu vill jag minnas att det var förra sommaren, en typisk sommaråkomma mao) och sa att man inte gör mer. Hrmf. Då får vi se hur den utvecklar sig, men högläge ligger den i. Det är ju det enda som inte gör ont.

   • Själv tycker jag träskor är bättre än att tejpa. Skaffar du ett par träskor så är du dessutom garderad ifall/när det händer igen 😉
    Om de är så himla praktiska på en båt har jag ingen aning om då jag är en landkrabba av dess like. Blir tom smått illamående att bara titta på en båt som guppar i det blå.

    • Maken föreslog sko med stålhätta. Eftersom jag är klantig. Funderar på Doc Martens, men det är lite för varmt 😉 Träskor är nog det mest opraktiska man kan ha på båt, men det struntar jag i just nu, det kan ju inte bli så mkt värre liksom.

     Stackare. Jag lider med sjösjuka. Det och pälsdjursallergi är en mardröm. Min mardröm. Eftersom havet är mitt andningshål (och tåbrytarplejs).

 • Och maken går omkring med en tischa med “Skagen 2014” på …
  Tänkte skriva något om Foppa, men så såg jag att du redan har motat den risken. Ligg där och njut av utsikten så kan maken passa upp!

 • Norra Bohuslän är det finaste, som finns…….har btw brutit en tå en gång också det på semester, dock i främmande land…..maken ville tejpa men jag ansåg honom vara helt vriden…..men så fanns det ju ett par unga, snygga fotbollsspelare i grannrummet, och då de ansåg tejp vara bäst…..nja….ok då…..så de fick göra det……tejpade ihop pektån med långtån…..så gör fotbollsspelare serrö……och då måste det ju vara rätt…..:)….skulle väl också kunna tänka mig att träskor på dig lilla virrpanna skulle resultera i en stukad ankel……så alsolomslag, tejp och bandage……:)

  • Det där med brutna tår har jag själv prövat 4 ggr också.Sen att alla gånger varit självförvållade behöver man ju inte nämna 🙂 Synd att det ska behöva hända på semestern bara.Gjorde själv en gång en klassiker,första dan på en slalomvecka så drog jag tån i en tröskel på stugan vi hyrt när vi packade in.Jättebra där,åkte ingenting den veckan,gick bara inte ha en slalompjäxa på foten även om jag trodde det skulle funka jättebra.Trodde ju en pjäxa skulle va lite som gips där,men det blev för trångt 😉 Apropå ingenting när man läser kvällstidningar så kan man ju bli lite trött 🙂 Nu vet jag ju inte säkert om bilden är tagen vid tillfället eller om det är tidningen som lagt in den som illustration.MEN om det där ska vara vargen så tillåt mig fnissa litegrann för det där är en Jämthundshanne 🙂 Har själv haft 3 st jämthundar.
   http://www.expressen.se/kvallsposten/overraskades-ar-ju-for-i-helvete-en-varg/

  • Jag är van, eftersom jag är en kluns? Jag har på riktigt ett vagt minne av att det hände förra semestern med, men jag orkar inte kolla i bloggarkivet 😉

   • Men jag tycker det är en bra strategi att alltid skylla på maken!! Jag funderar på om även jag kan skylla på din make, eller vänta, jag kanske kan börja skylla på Micke B?? Vi ska ju gifta oss!

 • Tilåt mig flirta lite…. med Bohuslän… DEN utsikten åt ena sidan där det glittrande havet är och åt andra sidan där maken står och lagar mat åt dig på den anda sidan är inte fel och är semester som heter duga!

 • Jag tror han kommer att komma hem med foppatofflor ändå. Tyvärr.

  (Sa jag att jag nu äger ett par Crocs? Flip-flops, men ändå. Detta förfall. Kan jag skylla på din make?)

   • Det var de som fanns som var hyfsat bekväma. Annars var det sådana där 5€-floppar som gör ont överallt och går sönder så fort de ser saltvatten.

    Det bär utför med mig. Nu Crocs, är det nästa Ullared eller?

 • Ni har inte tänkt att ta en liten tur till Fjällbacka ??? Där finns ju delfiner och du har ju värsta kameran ju……….har aldrig hört talas om delfiner i dessa farvatten……spännande…:)

  • Jo, vi hade planerat Fjällbacka igår, men hamnen var inte så välkomnande eftersom den var full. Jag har också som önskemål att hitta de där delfinerna. Eller vad det nu är, tumlare finns det ju här.

   • Jo, tumlare är ju inte helt ovanliga, men enl media finns det fotobevis på att det var delfiner…..hörde ngn marinbiolog på radio, som säger att de troligtvis följt fisken…….men inte vet jag……kan ni inte låna bryggan på Dannholmen……och ro över med liten jolle….eller nåt….???…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.