James Bond och stadskampen

Jag vet inte riktigt hur jag skall sammanfatta dagen. De ord jag skulle behöva för att beskriva exakt hur töntig den där förbaskade simhjälpsapparaten faktiskt var, de orden existerar helt enkelt inte i något språk, varken levande eller dött.

Min inbillning var att det skulle gå fort. Som i en James Bond-film. Där skurken har gömt sig i en u-båt som precis skall starta och dra ut på internationellt vatten efter att ha placerat en bomb för att utplåna en hel kontinent. Då sliter Mr Bond åt sig…simhjälpsapparaten…hoppar i vattnet med den, gör ett gracilt benfladder ner under vattenytan och använder sig av den missilformade apparaten för att köra igenom u-båtens skrov, döda skurken, desarmera bomben och rädda världen.

Så var det inte. Inte ens i närheten. Det är till och med väldigt tveksamt om Mr Bond hade kunnat forcera skrovet på en gummibåt från Rusta för 149 spänn. Min gissning är att det hade varit enklare att rädda världen genom att simma på eventuella u-båtar och skalla skrovet. Utan simhjälpsapparat.

Först såg det ut så här.

photo 1(4)

Till och med Liten såg väldigt skeptisk ut.

photo 3(2)

Sedan förbereddes det för kontinenträddningen.

photo 2(4)

Sen var det dags att sätta på turboapparaten för att dra iväg och leta efter illvilliga u-båtar.

Spänningen var olidlig.

Sen var den inte det mer.

… … …

Jag är fortfarande lite mållös. Vi pratar svindlande hastigheter här. Det enda någorlunda svindlande är Gula Faran i bakgrunden på slutet.

Och hade Bond haft en så usel simhjälpsapparat hade det bara blivit en film, världen hade gått under och ingen alls hade gjort några uppföljare.

Nu gissar jag att den kommer stå och samla damm i källaren. Ihop med alla andra fiffiga saker.

Då var det ungefär en miljon triljoner gånger mer spännande att komma ner till båten idag och upptäcka att det var föreningarnas gummibåtstävling i hamnen. Med en “station” ungefär en centimeter från vårt akterdäck.

Sjukt impad av precisionshoppen ner i de små båtarna. Och att de små båtarna höll.

Det var min lördag och vi hade ju åtminstone tur med vädret?

0 thoughts on “James Bond och stadskampen

 • Haha, så schnygg!

  Jag tror det hade gått fortare framåt om han tagit i handtaget på den där svart-råwsa simhjälpen, right? Det _är_ väl vattenhundar? (Även om inte de vet om det?)

 • Asgarvade mig igenom filmen. Nä försy var jag stum av förvåning och undrade när farten skulle börja sen garvade jag. Det hade nog gått fortare om han hade paddlat med fötterna o fisit fram lite fart. Jaja jag vet ordvits….. Snacka om lurad.

 • En Annan Susanne says:

  Jag vet inte ens var jag ska börja….

  Möjligtvis med den breda kvinnliga göteborgsdialekten som envisas med att det är rikssvenska? Tillåt mig småle….. (Fast jag skrattade högt egentligen)

  Simhjälpsapparat, shit my gadd. Är det för Svea 95 som råkat hamna i plurret?

  Lite kul med James Bond som referens, både du och jag, men ännu skojigare att det blev mera som att puttra runt i snigelfart trots stora intentioner.

  I övrigt, det ser helt fantastiskt ut, jag tjurar fortfarande för att vi inte kom iväg till Strömstad.

 • Hej rara du. James Bond i all ära men vilket underbart antiklimax. På tal om klimax så kan du väl hälsa din kompis Dr att han på alla hjärtans dag fick en invit ner till Kroatien. Vi skulle ju “byta (kropps-) tjänster” med varandra. Jag är här och väntar 😉
  29-gradiga natthälsningar fr Kroatien

 • husfruen Kicki i Spånga says:

  Ungefär det där kan man ha när man dyker dock går de mycket fortare 😉 det kallas “monkeydive” Men varför iallsindar ska han ha en sån?

 • Jag är också klart impad över besättningsbytet i gummibåtarna, det är väl typiskt något som ett lag kom på ett år och numera gör alla så.
  Den där manicken som man ska hålla framför sig medan man sparkar med fötterna… nävisstja, det var inte en sådan, men inte gick det fortare än när någon övar benspark och håller händerna på någon platta som flyter. Kan man reklamera sådant som inte uppfyller förväntningarna? Eller fanns det inga förväntningar (hos den som köpte propellerklumpen) att uppfylla?

 • Hahaha 🙂 Ja, jäklarns vilken fart det var i vattnet med simhjälpsapparaturen :-):-) Det syntes verkligen hur han förgäves försökte få den att “gasa” på! Förstår att du är mållös!!!
  Hälsa doggisarna (och glömde skriva förut att W tackar för pussen)!!

 • Men asså….. Det var det fjuttigaste jag sett!!!! Själva badandet ser skönt och mysigt ut, men den däringa simhjälpsprylen… Är den till någon som helst hjälp?? Hade han simmat med armar och ben hade det nog gått fortare!

 • Ha ha ha……. åh vad jag önskar jag sett detta irl och kunna gapflabba åt detta/maken just då 🙂

  Sicket antiklimax det måste ha varit för maken :p

 • jo snälla

  kan du inte ge lite boktips?? bibblan öppnar imorgon igen efter att ha haft stängt två v för golvrenovering. lånade 16 böcker då men dom har jag läst ut, ja nästan alla, vissa var skitdåliga

  men nu är det fan kris. du har ju min email. släng iväg lite boktips om du orkar och har tid. du verkar ha fullt upp med alla hundar i knasig man, hahahhaha
  kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.