Pruttväder och väderomslagshuvud

Jag är sur.

Planen var ju att jag skulle skutta ut med kamerorna i högsta hugg idag, men då kom den stora nederbörden. Vi snackar monsunregn. Bra tajmat när det varit soligt och varmt i över en månad.

Då lade jag kamerorna på hyllan och städade (rensade) min garderob. Ända tills jag fick väderomslagsmigrän, vilket var ganska nyss.

Med andra ord har jag varit strängt upptagen med att tjura och ha ont i huvudet idag, och tänker därmed avsluta dagen med migrännässpray och en ljudbok.

Imorgon är det en ny dag. Som definitivt innehåller båtåkande till ön, förhoppningsvis fint väder och sill.

Frågan är bara vad jag skall packa kamerapryttlarna i så det blir en bildrik midsommarhelg.

Godnatt på er, wherever you are.

Och ha en alldeles underbar och fantastisk midsommar.

0 thoughts on “Pruttväder och väderomslagshuvud

 • Det är alltid min första fundering. Vilka prylar ska med – får de plats i kameraryggan eller måste jag ha en plan B här 😉
  Sen kommer oväsentligheter som kläder och sånt.
  Lite sur på min snålhet här. Jag prioriterade att kunna köpa två objektiv istället för bara en 70-200 f2,8 som jag länge suktat efter. Jag valde därför bort Nikon och köpte Tamron på zoomen. Efter att ha läst typ tusen recensioner och utlåtanden tänkte jag att det blir nog bra det här och vansinnes mkt billigare.
  Och jag ÄR nöjd, men i stående format får jag emellanåt ett fenomen som är nytt för mig – lär mig idag att det heter Swirling Bokeh. Låter ju rätt maffigt – men fasen vad irriterande det är.
  Morr.

  • Men hallå. Swirly bokeh är ju något eftersträvansvärt och snyggt 🙂 Bokeh överlag är ju svårt att undvika (och det vill man ju inte), huvudsaken är ju bara att det blir bra. Vet att lamellerna i det hör objektivet är formade på ett lite annorlunda vis just för att man skall kunna bestämma bakgrundsskärpan lättare. Men jag är iaf impad av din swirly bokeh.

    • Hahahaha, så jäkla dåligt av dem att inte fatta. Fortsätt skryt. Nån gång blir nån mer än jag impad. Det händer ju att blixten slår ner på samma ställe två ggr.

     (Måste varit en bra fest om du knatade in på bloggen nu, jag har sovit i flera timmar i ren utmattningsilska ju)

     • Festen var lång och bra 🙂
      Och jag var alldeles för speedad för att sova. Så jag matade in 32 GB med foton från dagen i NAS:en istället och började gå igenom.
      Insåg att mina 2 TB snart är fyllt och att storrensning var av nöden.
      Så, det är dagens uppgift. Släng allt skit i fotoväg som jag aldrig aldrig aldrig kommer använda till ngt. Tidsödande – men mentalt befriande på ngt jäkligt konstigt sätt.

      Läste om din midsommar….Murphy borde få stryk.

     • Jösses i himmelen så aktiv du var. Det där är bland det tristaste jag vet, att rensa. Så jag gör det inte, jag köper nya diskar istället 😉

 • Tina Johansson says:

  Detsamma önskar jag dig!
  Ber om ursäkt för min frånvaro här, har haft fullt upp med yngste sonens studentfirande, en pärs i mitt utmattningstillstånd… men det blev SÅ lyckat! Vi hade sisådär 50 glada gäster här i vårt lilla hus i onsdags, studenten var så lycklig, och därmed jag också!
  Men sen har jag varit vansinnigt trött… det blir ett stillsamt midsommarfirande hos oss.
  Lycka till med väder, kameror, objektiv, fyrfota vänner och foppatoffelmannen!

  • Du är ursäktad. Faktiskt. För det där lät väldigt utmattande. 50 gäster är ju en hel stad nästan 🙂

   Och här blev det stillsamt med. Lite oplanerat dock. Ha en fin fortsatt kväll. Får man sova nu?

 • Midsommarhelgen blir till o tillbringa på 3 olika arbetsplatser, fast e mest nojjig över där jag ska jobba midsommaraftonsnatt för bara varit på det stället en halv dag innan och bara på en halv våning, men som tur e jag inte ensam iaf utan vi e väl nån/några på varje våning hoppas jag iaf. Med tanke på att jag inte känner till de boende. Så jag lär känna mig lika förvirrad som de boende där 😀

  Sen andra 2 dagarna e lugnare för för där har jag varit flera ggr och känner till de flesta som ska ha hjälp och sen efter helgen blir det 3 veckors semester 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.