Jag och Murphy är inte goda vänner

Igår skrev jag att jag “definitivt” skulle åka båt och att det “förhoppningsvis” skulle bli fint väder. Herregud så erbarmligt korkad jag är. Så kan man ju inte skriva, för då kommer polaren Murphy och sabbar precis hela upplägget.

Liten hade ju en fästing i ljumsken för ett par veckor sedan, där fästingens huvud råkade stanna kvar när jag ryckte den. Inga konstigheter, det händer ju dessvärre ibland, men i början av veckan såg jag att det började se inflammerat och svullet ut så jag skulle “laga” honom. Med universalmedlet klorhexidin. Hundägarens bästa vän näst efter kompostgallret.

Varje dag, tre gånger dagligen, har jag vänt upp och ner på Liten och tvättat såret med klorhexidinspray och sedan klabbat på sårsalva vilket har gjort underverk med fästingbettet.

Ända till igår kväll innan läggdags.

Jag vände upp och ner på honom, skulle precis börja spraya och då ser jag att hans små unghundspungkulor lyser röda som en stoppsignal mitt i den svarta pälsen. Eller snarare huden runt kulorna. Såklart gjorde det ont och kliade (fästingbettet är däremot fortfarande jättefint och snart läkt).

Det var bara att planera bort midsommarlunch klockan två och planera in att få tag i en veterinär på självaste midsommarafton.

Det har med andra ord varit dagens agenda. Först till distriktsveterinären som konstaterade en sorts frätskador på den tunna huden vid pungen. Sen en matte som kände sig som århundradets sämsta matte för att hon inte haft en tanke på att sprayen såklart runnit ner där varje gång jag har tvättat ljumsken (även om veterinären sa att jag gjort allt rätt och att det var OTUR och kanske lite överkänslighet mot klorhexidin). Efter det till apoteket för att hämta antibiotika- och cortisonsalva som veterinären skrev ut och slutligen köra 15 mil till en helt annan stad för att få tag i nämnda salva eftersom det var det närmsta apoteket i norra bohuslän som hade salvan i lager.

Vi käkade midsommarlunch på McDonalds i Uddevalla. Det är förvånansvärt svårt att låtsas att en Big Mac på en parkering är samma sak som sillunch i pensionärskuvösen på ön. Faktiskt.

Anledningen till att vi satt på parkeringen istället för inne på den fashionabla restaurangen och käkade går att läsa i dagens aftonblaska. Jag VISSTE att jag inte skulle ha klippt mig?

bild 2

Eller så var det för att vi hade vår söta lilla sjukling med oss i bilen och inte kunde lämna honom. (Kanske en kombination av båda delarna?)

photo 4

Men hundarna fick i alla fall en riktig midsommarlunch. Som jag hittade i djuraffären när jag köpte hundschampo för väldigt känslig hud.

Köttbullar är ju såklart ett måste på sillbordet.

photo 2(2)

Sen beror det väl på vem man frågar, men öl verkar vara en väldigt viktig ingrediens med.

photo 3(1) copy

Öl som ger livskraft åt hundar alltså. Klart pojkarna fick det med.

Ja, jag är en sucker för att köpa goda (och roliga) saker till jyckarna.

De är ju däremot inte så noga med hur det serveras, mest ATT det serveras, så de fick ölen och köttbullarna på samma tallrik när vi kom hem.

photo 1(2)

Inte heller gnäller de över hår i maten. Tacksamma gäster. De hälsar att det var fantastiskt gott.

Sen körde vi det lite mer otraditionella “lampskärm på huvudet” istället för den obligatoriska blomsterkransen.

bild 1

Hundpojkar kan ju faktiskt slicka sig på pungen till skillnad från människopojkar.

Då går det så här.

Nu är det dags att duscha de nedre regionerna på Liten, smörja med ny salva och fira en alternativ midsommar i lägenheten.

Det funkar det med.

Men Murphy ger jag inte mycket för just nu.

0 thoughts on “Jag och Murphy är inte goda vänner

 • En Annan Susanne says:

  Här hade vi lite Murphy oxå tror jag. I form av tonåringar som inte kan bestämma hur de ska göra. Det innebär att om de inte vill åka till landet, så ingen till landet.

  Sen blev det ännu rörigare……

  Så vi är hemma idag och ikväll, själva, har ätit sillunch, och nu har maken somnat till fotboll, det fungerar det med. 🙂

  • Hmf. Den där Murphy är en kass polare. Och tonåringar är besvärliga. Men det är inte helt fel att låtsas att det är en helt vanlig ledig fredag faktiskt 🙂

   • En Annan Susanne says:

    Jag tänker låtsas att det är en helt vanlig ledig fredag faktiskt, och det gör mig inte någonting. Bubbelbad står eventuellt på agendan, om jag orkar, Jag har putsat fönster halva dagen. (Ja, på midsommarafton, de var extremt skitiga)

    Men grilla ska vi göra om ett tag, måste bara skaka liv i maken först. Kanske.

    • Som sagt, jag ogillar hypade aftnar. Men gillar traditionen med midsommarlunch på ön. Nu satt vi hemma och åt upp räkorna vi skulle haft med oss istället. Och retade oss på en hyresgäst. Mer om det imorgon.

     Grillade ni?

     • En Annan Susanne says:

      Jag fuskade och gjorde små svingoda kycklingspett med glacé på i grillpannan istället. Så ja, vi grillade men ändå inte. Orka starta grillen för fyra små kycklingspett, typ.

      Traditionen lät inte helt o-mysig faktiskt.

  • Men då! Stackare. Det här är inte helt olikt våteksem och våteksem suger. Var det än sitter. För lampskärm är faktiskt väldigt obekvämt har jag hört (har inte testat själv ännu) 🙂

 • Murphy ser alltid till att alla veterinärbesök hamnar på tider då den där veterinären vill ha lite mer betalt… Stackars liten, kan inte vara kul att ha röda kulor i grenen.

  Här kör vi vanlig fredag all in. Har inte fått en ledig vanlig fredag eller helg på flera veckor så vi är mer än nöjda. Snart dags att somna ifrån den dock.

  Trevlig midsommardag på dig!

  • Fniss. Här somnar man och vaknar tydligen inte förrän till jul. Det är väl då man har kulor i grenen. (Näe, jag skall inte gå upp, den här tidpunkten är en av mina kärringvakstider)

 • Men VARFÖR svängde ni inte förbi oss i Saltkällaren och fick sill och hela paketet serverat ?!? Va,va,va ? Duger inte vår del av havet att glo på undertiden man smörjer kråset? Eller är hamburgare det godaste ni vet, för i så fall förstår jag taktiken… ?

  • Jomen precis så brukar vi göra. Krascha fester iklädda birkenstocks och fleecetröja med en ynkling under armen. 😉 Jag visste inte att ni bodde där? Där är ju jättefint. Förutom att man inte alltid kan bada, men det kanske blivit bättre?

   Så nej, jag älskar inte donkens burgare. Alls. Hade jag vetat det hade jag lätt kraschat oavsett vissa principer.

   • Vi har införskaffat oss fritidshus här, så vi är här i princip alla helger/ ledigheter året om. ( hemma är annars i Trollhättan) Eftersom detta är “landet” gäller inte tråkregler som i stan, attman måste boka tid 3 veckor innan en fika eller ett besök.Dessutom kan jag informera om att undertecknad firade i jeans, sandaler och fleece tröja. Det funkar finfint när man tillbringar högtid ihop med vänner, som inte bryr sig om att finkläderna hänger kvar i garderoben. Huruvida det går att bada vet jag än, har inte testat. Tant håller på att installera badtunna i altanen, så på ett sätt är svaret ja.. 😉

 • Tina Johansson says:

  Stackars Liten… så illa det kan bli!
  Ja du den där Murphy skulle man vilja ha ett allvarligt snack med!
  Vi har, som jag skrev igår, firat lugnt och väldigt mysigt! Packade matjessill och nypotatis i cykelkorgen och begav oss till vår vackra Brunnspark (japp, vi har en sådan i Ronneby). Där bjuds det på musik och dans kring midsommarstången. Vi träffade mest goda vänner, åt och pratade. På kvällen grillade vi tillsammans med lillebror och svägerska. Våra bästa vänner! Min bror har ett elakt diskbråck, och väntar på operation, exakt ett år sedan han blev sjuk nu, och det har varit ett rent helvetesår för dem! Det är då man behöver vänner som mest! Stora fester får vänta.

  • Om det var lugnt firande så undrar jag hur du firar o-lugnt? 😉 cykla med mat och socialisera runt stång för att avsluta med grill lät…inte o-lugnt.

   Diskbråck är skit. Än mer skit att behöva gå sååå länge och vänta på operation. Stackars lillebror.

   • Tina Johansson says:

    Sa jag att vi dansade? Vi satt med vår sill i gröngräset och tittade på de som dansade 😉 Det tar 5 minuter att cykla hemifrån till parken, Ronneby är very litet, men ganska sött! Den delen av firandet klämdes in för att min älskade brorson skulle få en liten smula midsommarfeeling mitt i deras elände.
    I normala fall har vi alltid stora midsommarfester tillsammans, med stor knytisbuffé, egen midsommarstång (som ett år blev stulen mitt i firandet), små grodorna, allsångshäfte och hela kitet 🙂
    I år grillade vi, åt jordgubbar och satt och pratade, sen körde vi hem. Ändå värdefullt att träffas, och finnas för varandra.
    Ja det är synd om lillebror, och hela familjen. Nu hoppas vi bara att han får sin operation som lovat och att det går bra. Sa jag att företaget han jobbat på i dagarna har lagt ner så han dessutom är arbetslös?
    Vi gillar inte heller Murphy.

 • Tja Murphy är väl ingen kanonpolare och lär aldrig bli heller.
  Här blev det sill/laxlunch med svåger o svägerska OCH svärmor.
  Sen var det väl tänkt att jag skulle köra hem svärmoren men hon bestämde sig glatt för att vara med på grillkvällen hos svågern.
  Att jag sen knappt han dricka ur mitt vattenglas innan hon ville hem kvittade väl?
  Så det var bara att packa ihop och köra hem henne fortare än kvickt.
  Efter det var klockan så mycket att vi fortsatte hemåt istället och landade i soffan hemma framför nån halvdålig film. Fast idag har jag tänkt att köra mc hela dan (nästan) och jag misstänker att både lunch o fika får intas på restaurang gyllene bågarna för det lär väl inte vara något annat öppet 🙂
  Glad midsommar!

  • Svärmödrar har något slags carte blanche och får lov att vara oberäkneliga? Jag har ingen svärmor längre, men den jag hade var inte särskilt besvärlig. Däremot har jag en besvärligare mamma.

   Här har alla restos öppet igen, gårdagen var det däremot tvärstängt överallt. Ni kanske hittar något annat än Gyllene M:et?

   • hm tror dom har carte blanche……..iaf min :-/ Som hon alltid så “snällt” påpekar till alla: Vid min ålder får jag säga/göra vad jag vill. Jag brukar kontra med att man får tamigfan inte vara elak eller oförskämd vid någon ålder (hon är 82)
    Jodå vi hittade allt ett fik precis bortanför anrika Strömsholm som hade öppet. Den koppen var en välgärning för en frussen tant för fy attan vad kallt det var ….
    Nu är vi hemma igen, en rabatt är rensad och köttet har legat i marinad sen i morse och tills det är klart ikväll nångång så tänker jag ta bilen och köra och storhandla. Inte kan det vara så många i affären idag heller? Alla har väl baksmälla och är hemma och vårdar den *hoppas*
    Pussa på Liten för det är synd om honom med röda kulor och en ful vit tratt …….

 • Har suttit ensam i en öde stad. Men jag är så slut efter veckans tidigare ommöblering hemma hos pappa, då var jag ändå den som mest gick och dammtorkade och plockade småprylar dom andra fick bära möbler och böcker, så hade jag blivit inbjuden på midsommarfirande eller -middag så hade jag ändå varit tvungen att tacka nej.
  Stackars Liten! Men bra ändå att ni har fått hjälp och skönt att du ändå hade gjort rätt, även om det blev fel.
  Hoppas tratthunden kryar på sig nu!

 • Håller med, skulle vilja träffa den som är bästa vän med f-g Murphy. Han kan dra åt helvete. Stackars lillhunden, aldrig kul att få “kulorna” behandlade, no matter what. Även om syftet var gott… Tror vi diskuterat fästingar här tidigare, varför, varför finns de överhuvud taget? Kan inte någon klok mänska svara på det? Personligen hatar jag dem, alltså hatar, hatar, ja Ni fattar HATAR!. Äckliga skitdjur helt enkelt! Men nu till något helt annat, kan vi inte få se lite mer fina kort från underbara Strömstad? Är ju hur vackert som helst å lovar att inte bli avundsjuk på Er som bor där (kniper alla fingrar bakom ryggen o svär lite däremellan).

  • Your wish is my command? 🙂 Näe, jag vet inte varför fästingjävlarna existerar. De fyller ingen som helst funktion såvitt jag vet och gör mig mest bara förbannad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.