Fotobombning kommer NU

Jag snor ett uttryck.

“Den som säger att man inte kan shoppa sig lycklig har bara inte hittat rätt ställe att handla på”, eller något i den stilen.

För idag blev jag äntligen lite glad, av massvis med olika anledningar. Paket för uthämtning med förhoppning om vanvettig man, samt paket för avhämtning utan minsta förhoppning om vanvettig man. Livet är en fest helt enkelt och ni får stå ut med att bli fotobombade nu. Som kompensation för att det tagit hela dagen att hinna med att både utföra måste-saker och sen roligare saker.

Nu kör vi.

Först hade jag ju fått paket från Plain Vanilla. Hejsan svejsan svinsnygga jeans. De åkte på när det var dags att klappa ihop datorn för dagen och knata ner på stan för att hämta det stora jätteskojsiga paketet.

bild 4

Han den där jag är gift med är en sopa på att fotografera dock. Jeansen ÄR verkligen snygga, trots att jag ägnade gårdagkvällen åt att oja mig över enorm fetma, hög ålder och ungdomlig frippa som inte riktigt passade ihop (under tiden som jag tryckte i mig en gigantisk tallrik marängsuisse).

För att vara lite extra piffig matchade jag dem dessutom med min favorittopp från PV. Och Mona kan fara åt helskotta, det är I N T E tantskor jag har på mig, jösses som jag älskar de skorna. Har idag lärt mig att materialet i innersulan heter “Clarks Plus” och betyder “Clarks Plus intelligenta stötdämpning återställer fötterna till deras naturliga position så att du rör dig på det sätt som är bäst för dig.”

Högst oklart om plusset står för vikt eller ålder. Kanske båda delarna?

Jag kände mig i alla fall ganska snygg och som en lagom kärring i sina bästa medelår när jag knatade iväg. Bakom mina solglasögon liksom?

Först hämtade jag mitt stora spännande paket och sedan var det dags att äta middag. Ensam. Som vanligt. Det är tur att stan är liten och att man aldrig känner sig särskilt ensam. Som vanligt en gång till hamnade jag i dialog med bartendern om diverse drinkar, trots att jag inte dricker alkohol nästan alls. Men jag fick lära mig vilken som var sommarens drink, Aperol Spritz, som innehöll tre delar mousserande vin, två delar Aperol och…ehh…något mer har jag för mig? Serveras iskall skulle den göras i alla fall och jag fick provsmaka. I världens minsta vinglas.

photo 1(1)

Nej, det är inget enormt saltkar, det är ett högst ordinärt saltkar, men glaset var verkligen så litet. Och det var svingott. Efter fem år av nästan inget alkoholintag alls överväger jag allvarligt att börja barhänga och bara dricka nämnda drink och mojitos. Det kändes som en briljant idé där och då i alla fall?

Sen gick jag hem och packade upp mitt efterlängtade paket.

Säg hej till tvåkilosgluggen Sony Telezoom (och till kamera nummer tre och blixt nummer två).

photo 2(1)

Jag packade upp medan ålrenset satt mitt emot och jag bara väntade lite förnöjt på slaganfallet. Var så förberedd på att använda mig av mina noggrant utfunderande fraser. Och så sa han inget alls? Eller jo, det gjorde han, han sa “jamen oj, kom då så går vi upp på berget och testar det”.

Snacka om antiklimax.

Sagt och gjort, vi gick upp på berget bakom huset och testade exakt hur bra det var. Vad som däremot inte var så bra var att jag frågade ålrenset vilken väg vi skulle ta upp på berget och om jag behövde byta från högklackat till mer…bergsklättringsvänliga skor. Näerå, jag behövde inte byta skor. Eller hur. Det slutade med att han fick bära kameran medan jag kämpade mig upp i en vegetation och lutning som krävde machete och spikskor. Inte högklackat. När jag var som mest irriterad och bad om hjälp fick jag ingen, istället passade han på att fota mig.

DSC07494

Karljävel. Nu ser jag dessutom att det inte bara var nära att jag trillade och bröt varenda ben i kroppen utan lika nära att mitt ena bröst trillade ut ur tröjan.

Efter mycket möda och stort besvär kom jag och skorna upp på berget för att bränna några snabba testbilder. Hallelujah!

DSC07513

Här är rådhuset och kyrkan. På nästan normalt avstånd.

Och här är kyrkklockan med full zoom.

DSC07512

Den behöver målas ser jag.

Säg hej till strandpromenaden och restaurang Skagerack på långt håll.

DSC07524

Och på närmare håll.

DSC07523

Men jag vet inte var det fantastiskt soliga vädret tog vägen. Det har ju för bövelen varit sol varje dag i en månad, men det försvann efter strapatsen upp på berget.

DSC07497

Jag fyrade bara av lite kort där jag stod och råkade få med underlig pråm i Kosterfjorden. Man undrar stilla vad den gjorde och varför den körde omkring med en stor grävmaskin lastad?

DSC07507

Sen blev det en väldigt tjusig reklambild för Color Line som råkade ligga inne.

DSC07555

Mitt uppe på berget finns något väldigt underligt, ett gäng sådana här stenar i ring som jag inte hade en aning om vad det var. Min gissning var väldigt modern domarring, alternativt grillplats för traktens ungdomar. Det var det inte, jag fick lära mig att det var stridsvagnshinder från andra världskriget (surprise att maken visste något som handlade om DET kriget).

DSC07572

Man kan verkligen undra varför det behövs fartgupp för stridsvagnar mitt uppe på ett skithögt berg i Strömstad? Spontant känns det inte som en plats som en enda stridsvagn någonsin har kört på. Om de skulle köra där så känns höjd över havet och fallhöjden som farthinder så det räcker. Avdelningen saker jag inte förstår.

Sen klättrade jag inte ner för berget tillbaka till lägenheten utan gick på gångvägen som en civiliserad människa. Där fanns ett hus med ett väldigt fint staket. Eller snarare gärdsgård. En sådan där som jag vill sitta på iklädd mina hippie chic kläder med ett halmstrå i munnen sommartid, trots att det aldrig blir så.

DSC07580

Nu är jag hemma igen och sitter och klappar objektivet ömt medan jag viskar små små kärleksord. Maken är såklart antingen i källaren eller i lägenheten och pysslar med något.

Oklart huruvida jag är besviken över brist på reaktion eller om jag tycker att han var smart som inte sa flaskhals om inköpet.

Jag vet ju att han tycker att det är oerhört praktiskt att jag plåtar, eftersom allt blir förevigat, men någon slags reaktion?

Mina enda ord när jag muttrade omkring på berget var i alla fall “bara så du vet, du kom lindrigt undan med tanke på att du har större glädje av det här oförnuftiga än vad jag hade av din jävla Skagenresa”.

Inte ens det genererade något slags replikskifte. För han höll bara med och föreslog att vi kunde gå tillbaka upp på berget imorgon kväll.

Nu funderar jag över två saker. Det ena är om han har tänkt använda berget som ättestupa och hur jag skall lösa plats i min gigantiska kameraväska. I och med det här växte jag ur min väska och vet inte hur jag skall bära med mig allt.

Om det nu är ättestupa det lutar åt så behöver jag ju inte lösa det sistnämnda problemet.

Om det inte är ättestupa kommer den här bloggen få stå ut med enorma mängder fotografier i sommar. Nyhetens behag och allt det där.

Kan ni stå ut med det?

0 thoughts on “Fotobombning kommer NU

 • Gärdesgård??
  Nä det där är en stenmur.
  En gärdesgård är av trä 😉 Googla får du se 😛

  Finfina bilder med nya objektivet 🙂

 • Ååh, himla nice objektiv! Överös oss med bilder du bara!
  (och inte för att jag har nåt emot bröst, men din tröja är ju mer genomskinlig än inte! fast det kanske du redan sett, och gillar. isåfall, tummen upp!)

  • Hahaha nääää, men jag såg det nu när jag dubbelkollade. Den ser inte så genomskinlig ut i spegeln. Och jag brukar gå kommando under den. Vardagsspänning minsann.

   • haha! jag vill ju veta allt 🙂
    Brännvidd, ljusstyrka, kör du handhållet och får sån grym skärpa? Eller kör du stativ?
    Behöver ett nytt stativ, har du ngt du rekommenderar?
    Kameraprylar ger mig hjärtklappning – och maken med. Kommer inte få köpa en ny pryl på tio år om jag inte drar in grymma pengar själv 😉

    • Samma hjärtklappning här 🙂 Brännvidd 70-400, MEN det gäller ju fullformat. På APS-C är brännvidden 105-600. Vilket är logiskt.

     Igår var det ju bara handhållet eftersom jag bara skulle ut och testa. Fascinerande snabb fokus måste jag säga (men jag har snabb kamera med visserligen). Mitt andra telezoom ser ut som ett litet macroobjektiv bredvid. Jag är glad som en speleman.

     • Glad är bra!
      Tack för info!
      Du måste ha stadiga händer du – eller snabb slutartid 🙂
      Har också fullformat – 70-400 vilken dröm…..
      Men inte det här årtiondet 😉

     • Haha jag har ju gamla skakiga händer. Men det är sjukt snabb fokusmotor på objektivet och givetvis snorsnabb slutartid, dock blev jag ändå glatt överraskad över skärpan på full zoom. Jag testade det inte på fullformataren utan på min andra så jag skulle få full brännvidd på 105-600.

      Jag är ju Sonymänniska. Vilket ungefär ingen annan än jag är (även om folk börjar fatta att Sony är bäst på kameror nu och inte bara kan göra mobiltelefoner), deras egna prylar brukar vara magiska. Och så kan vi tala tyst om att Nikon och Canon köper sina sensorer av Sony. 🙂

     • Det brukar vara en slump, och du har så rätt, det går ju inte att byta. Men du hamnade ju rätt enligt den stora massan, jag får konstiga blickar när jag kommer med Sony…lite “stackars henne som inte har fattat grejen” 🙂

   • Men oj då! Jag har gjort det igen… Dika har ju gått till historien, nu är det dags att ha lul!! Fniss!!
    Tack, jag trivs kanon i min nya frissa. Tycker mest att den är lik den danska skådisen i Arvingarna, fast hon var blond. Men hon är nog inte så mycket yngre än jag….

 • hm klok man det där …………som inte säger nåt 🙂 Fast lite förtretligt när man har funderat ut så många bra svar/repliker.
  Snyggt satan var det iaf både kläder o kamera så bildbomba du.
  Kortet på kyrktornet kan du visa upp för de som ansvarar för underhållet på kyrkan 🙂
  En himla bra zoom måste jag säga.
  Fast som den skåning jag är så är det där inte någon gärdsgård, dom är av träpinnar. Det där är ett stengärde (helst sagt med skånsk dialekt)
  Nu ska jag bege mig ut i regnet och jobba sista dagen innan midsommarledigheten.

  • Sluuuuuuta. Det heter inte stengärde. En gärdsgård behöver inte vara gjord av träpinnar. Det här är ju helskumt, men jag skulle aldrig ens säga gärdsgård om ett jäkla trästaket. Sten är ingrediensen. STEN.

   • Nja, nu har jag konsulterat maken för jag började undra själv, men vi är överens han och jag. Gärdsgård= träpinnar hit och dit, stengärdsgård = alla dessa långsmala stenrösen i kanten av åkrar. Detta är södra Småland där vi har många många mil såna och maken är uppväxt sittande på dom. Typ.

 • Klart vi står ut med massor av bilder! Däremot vet jag inte om jag står ut med avundsjukan över ditt maffiga teleobjektiv?!? Funderar nu allvarligt på om jag ska råna en bank på väg till jobbet… 😉

  • Förlåt 😉 Jag vet att det är läskigt orättvist. Men om din snubbe drar till Skagen utan dig så får du ta alla hans (era) pengar och köpa kameragrejor för hela slanten? Deal?

   Eller så rånar du en bank. Det funkar också. (Eller så rånar du en fotobutik istället, jag tror det är bättre?)

   • Hahaha! Tyvärr (?) är risken (chansen?) att maken drar iväg till Skagen utan mig försvinnande liten. Iofs har vi slagit vad om att han ska få/inte ska få vattkoppor (sonen har just haft, maken inte) och om jag vinner får jag shoppa valfritt för ca 2000 kr. Nu räcker ju det kanske bara till linslocket på det objektiv jag suktar efter, men man får väl tänka positivt eller nåt. Maken ligger iaf däckad i +39 graders feber och kopporna är högst troligt i antågande. Och om jag verkar lida av viss empatibrist kaaaaan det bero på att jag tjatat på honom i 4 år att han ska vaccinera sig. 😉

    Jag får överväga det där med fotobutik. 🙂

    • Hahahaha…ja du bör ju inte leka Florence Nightingale i alla fall. Mer “vad var det jag sa”. Om du slår vad tillräckligt många ggr (eller lurar iväg honom till Skagen) så har du snart samlat ihop till objektivet. Karlar är ju lite rart småkorkade så det borde ju funka 😉

  • Jag AVSKYR den sången och nu fastnade den på hjärnan. Den har en tendens att göra det. Men du, jag är faktiskt lite förvånad över att det går att se fram och bak på dina bilder trots allt. Han är ju ändå helsvart och det är ju totalt värdelöst att fota helsvarta hundar utan vettig blixt.

   Och ja, jag skall försöka återinföra trehunden. Jag har ju trots att ett arkiv som är gigantiskt och tänker inte sluta fota. Dock hoppas jag slippa fota dem med zoomen, för då betyder det att de är åt helskotta långt hemifrån 😉

 • Självklart står vi ut med massor av bilder!!
  Tänkte på det där väskproblemet till kamera + tillbehör…har inte L V någon schysst fotoväska tror du 😉

 • Oj vilka fina bilder, var väl nästan värt den där ilskan, eller hur? Fy vad jag längtar till Strömstad nu, var där förra året vid den här tiden, på kurs hos en stor fiskleverantör. Åh ge mig havskräftor nu…
  Men här i Dalarna är en gärdsgård i trä, har nämligen gjort en helt från scratch, så det så! Men Ni har väl inte så många granar där nere.
  PS. Skorna är skitsnygga speciellt när de matchar med naglarna, urläckert!

  • Just nu är det SÅ värt det faktiskt 🙂

   Jomen jo, jag är helt okay med att det finns både stengärdsgårdar och trägärdsgårdar, men isf heter båda gärdsgård för mig, inte bara det som är plockepinn. För här finns ju knappt några sådana, däremot finns det åt helskotta många i sten.

   Dags för ny kurs? 😉

  • Ja det är inte mycket som ändrat sig. Att komma in i stan ser ungefär likadant ut idag som det gjorde för 100 år sen. Varför slutade du åka hit?

 • Ja, vi står ut med fotobombning

  Att maken inte sa något beror säkert på att han tjuvläst bloggen och visste att du förväntade dig nåt klagomål

  Väskproblemet till nya objektivet är lätt löst genopom att helt enkelt köpa ny kameraväska
  Fast lätt o lätt och enkelt kan väl kanske diskuteras, gäller ju o hitta nån som e snygg med 🙂

  JA, Mona kan fara åt hellskotta, för dina skor e INTE TANTIGA !!!!

  Så det var väl allt för den här gången 🙂

  Ps….. skitfina bilder ska väl tilläggas 😀

  • Jag vette fåglarna om han har tjuvläst den här gången faktiskt, men oavsett så var jag ju inte särskilt nöjd med honom och hans tilltag. Han är fortfarande inte så himla kaxig faktiskt 🙂

   Bra där, för de är inte ett skit tantiga. Däremot skall man inte idka bergsklättring med dem. Hon stoppa upp den åsikten där solen inte skiner.

 • Vilket värstingobjektiv,grattis att du har en sån generös make….se nu till att zooma in knubbisarna när ni är på nästa zafari(sälarna alltså inte make+ kompisar)ha en kul midsommar!

  • HAH! Mmm…jetegenerös. Framför allt när han inte har något större val och jag bara gör det utan att säga till. Som det skall vara.

   Hur firar man midsommar i Frankrike, eller är du hemma? Ha en trevlig sådan oavsett 🙂

   • I år är vi bjudna på ett bröllop,35 mil härifrån,tyckte det var sådär kul men…I går träffade jag en bekant i mat affären och det visade sig att dom skulle oxå dit,Ja men varför följer ni inte med oss i vår helikopter…eh ja tack,men hur kommer vi hem?jo helikoptern flyger osstillbaka t Portofino,där vår yacht ligger,sover där och åker hem p lörd morg,låter det bra? Ja vad fan säger man?jag skiter i smågrodorna i år..& kul med”välbeställda”kompisar.Annars är det swe tradition som gäller här oxå sill,grill,snapsvisor,lekar och dans runt en pyntad palm.Och det heter visst stengärsgård(lättare att sitta på än ett jävla staket)

    • Hahahaha är det MÖJLIGT? Helikopter och sen till yachten? Då hade jag med skitit fullkomligt i små grodorna faktiskt. Det låter som en grymt cool upplevelse.

     • Ja,det undrar jag också!dom kanske ägnade sig åt välgörenhet den här helgen….Nä men vi bor i ett'”fint” område,så då lär man känna en del löst folk…grannen 3 gator upp heter Rod Steward…Men fan KUL ska det bli iaf.annars ses swe dansande runt en Pyntad fallos symbol rätt suspekt faktiskt….kram på dig& akta dig för att plocka 7 sorters blommor att lägga under kudden( du drömmer konstiga drömmar ändå),och du har ju ändå 2 makar…..

     • Jamen det låter ju asroligt. Hur ofta får man åka helikopter och flyga till fest och yacht. Njut bara säger jag.

      Vi skall inte ens prata om vad jag drömde inatt. Fy fan vad jag var tiltad i huvudet imorse. Här blir det inga blommor.

 • Försökte kommentera i går kväll, men datorn var tydligen lika trött som jag så den skickade väl mina bokstäver åt fel håll …
  Fina bilder och helt klart ett underbart objektiv. Nu blir jag ännu mer sugen på att skaffa en bättre zoom, även om jag inte skulle orka släpa på en sån kanon som du köpt. Att ha flera hus är alltid praktiskt när man är ute, så att man slipper byta gluggar så ofta. …och kan du köra båda blixtarna tillsammans så är det ju mer än bara en blixt till. Själv har jag inte lärt mig det där med blixtfotografering riktigt, men jag har ju sett hur mycket bättre det blir om man kan köra en slavblixt vid vissa tillfällen. Det som behövs nu är en ny, större väska (på hjul?) annars så får maken följa med som bärare, du lastar honom full med väskor så kan du ägna dig åt det roliga.
  Och jeansen är snygga och du är snygg!

  • Det är sälarnas fel att jag köpte ny. För jag blev inte nöjd. Tack sälarna 🙂

   Blixt hade jag inte klarat mig utan och är egentligen rätt enkelt. Du får testa dig fram? Det är ju bara vinklar och var man slår blixten, helt logiskt. Eller ja, normala människor kanske klarar sig utan, men onormala med svarta hundar klarar sig inte 😉

   • Ja det där med blixten … jag får börja släpa på kameran och öva-öva-öva, det är väl bästa sättet. Svarta hundar är ett bra övningsmotiv, kanske ska leta reda på någon sådan som fotomodell. 🙂

 • Ha, ha har alltid sagt, de bästa bloggarna har de bäst kommentarerna! Köp nu en ny bixkt fort som bara den! Det är det “nya” nya. Nä men sluta skratta, ironi ÄR svårt!

 • Åh, så avundsjuk jag blir nu!!! Vilket fantastiskt objektiv, vilken skärpa. Tala nu om allt, vilket zoom-omfång är det? Vilket kamerahus har du köpt? Tala om allt för denna fotonörden!!! Det är nästan så man hoppas att maken min ska göra något dumt så jag kan straffa honom, haha. 😉 Längtar till hösten i år när vi ska avveckla vårt ena företag och då man kanske har tid att fotografera lite mer, saknar det verkligen…

  • Jamen du kan väl locka honom med…en Skagenresa kanske? Nu är det så jäkla värt det känner jag. 🙂

   Kolla mitt svar till Stjärnstoft. Och SOM det gläder mig att vi är ett gäng fotonördar här faktiskt. Jag är kass på att fota på höst och vinter för att jag tycker att årstiderna i sig är deprimerande, vilket såklart är trist. På sommaren dammar jag av prylarna. Men jag måste försöka skärpa mig för foton blir ju bra även om årstiden suger.

 • Tantskor, tantskor, tantskor,SKITMYCKET TANTSKOR.

  Men du är snygg i håret. Och jag gillar bilderna.

  Och nu när du har lugnat ned dig så kan du sätta dig och kolla priser. Typ 28:e.

  Puss puss.

  • Du. Har. Verkligen. Tappat. Det.
   Eller så behöver du se dem i verkligheten. Jag skall köpa ett par i varje färg tror jag.

   Pratade precis med K1, han hade redan kollat priser. Jag ringer dig sen. Puss.

 • Nä men Mona, Du fattar hur mycket pisk Du kommer få? Hallå smaken…. Bara för att Dina followers gillar bling o skit ! Ursnygga skor+ursnygg donna=perfecto !

 • Nå men blir så trött på den här “jag tycker” attityden, herrregud VI TYCKER OLIKA . Är ju så helt enkelt som så, eller hur? Smaken är som …

 • 1. Skitkul med nytt objektiv. 😀 😀 Brännvidd? Och du, gör inte som jag gjorde för ett par veckor sedan med mitt teleobjektiv (80-400). Jag hade tydligen inte satt fast det ordentligt eller kommit åt knappjäkeln som låser det för under en fotopromenad så lossnar det och slår i backen. INTE kul med ett så underbart (och dyrt) objektiv. Har lyckats fixa till så att det funkar normalt igen, tack och lov. Och på fotopromenader/klättringar funkar gympadojor bäst. 😉
  2. Det där är inga tantdojor. Min farmor var en riktig tant och hon skulle aldrig satt på sig de där.
  3. Ta reda på receptet på drinken och skicka hit är du gullig.
  4. Självklart står jag ut med fotobombning. 😀
  5. Måste säga att jag blev grymt besviken på ålrensets reaktion. 🙁
  Ha en underbar midsommar!
  Kramar

  • OUCH! Att tappa är inte roligt alls. TUR att du lyckades fixa det. Har hänt ett par ggr här med, bland annat en gång när jag gick på båtmässan med kameran i näven och halkade i en trappa. Min enda tanke var att jag skulle rädda hus och glugg, det gjorde jag. Men jag fick en fraktur på bäckenbenet istället. Så värt det 🙂

   Jag skall ta reda på vad det var mer, men…jag tror inte det var något mer. Det är ju just precis det jag inte minns. Näe, det kan inte ha varit något mer. Serveras iskallt. Skitgott.

   Ha en fantastiskt midsommar du med 🙂

 • Ha ha…. Såg nyss på fejjan att gudsonen o vänner tydligen invaderat Strömstad över midsommar, hoppas staden överlever deras besök 😉

 • Haha, vilken rolig bild som dök upp i huvudet när du skrev om att sitta på en gärdesgård, skulle aldrig få för mig att sitta på såna tunna slanor. Blev därför något förvånad när du sen kommer med en bild på en vanlig stenmur & ingen gärdesgård, skum dialekt du har 😉

  • NEEEEEJ…jag vill inte heller sitta på plockepinn. Är det verkligen bara jag som kallar en stengärdsgård för gärdsgård? Jag blir gaaalen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.