Jeg er deprimert.

(Låter käckare på norska…lite klämmigare)

Idag har jag gått igenom hela min sommargarderob. Shorts, kjolar och tunnare byxor. Ivrigt påhejad av Litens nos fastlimmad i min röv så fort jag var mellan plagg. Unghanar är pest och pina. Särskilt i kombination med svordomar och att 75% av plaggen inte gick över röven. Då svettas man lika mycket som efter Göteborgsvarvet och så blir man så JÄVLA sur. På både hunden och röven.

75% tillbaka in i garderoben och jag skall ha burkini och burka framöver.

Först fick jag svår ångest och letade upp mina MBT-sandaler för att knata i skogen och bestämde mig för att inte äta något annat än saltat A4-papper med vatten i minst en månad.

Sen blev jag hungrig och sket i alla goda föresatser. För jag blev visst sugen på glass med.

När jag var mätt återkom ångesten. Såjävlaklart. Lätt att snacka om pappersdiet när man inte är hungrig, godissugen eller sugen på glass.

Så jag tog med miffohundarna ut i skogen, enbart iklädd MBT.

Resultatet blev dock mer skoskav än träningsvärk. Men jag kände mig lite extra redig i alla fall.

Och så råkade jag hitta mina rullskridskor under min vildsinta garderobframfart.

20140626-003354-2034628.jpg

Näe, jag kan inte åka inlines. Jag blev aldrig så modern. Om man växte upp med rullskridskodisko i USA så är det hederliga fyrhjulingar (fem med stoppklossen) som gäller.

Snart är det dags att smacka på sig skydden och dra ut och inte slå ihjäl sig.

Inte just ikväll, men sen. Om ett par veckor kanske. En syn för gudar kommer det bli och jag tänker dra med maken. Även han har ett par.

Först var jag bara tvungen att äta lite kvällsmat i form av rysk yoghurt med havregryn.

Jag siktar på Beach 2022.

Det känns som ett rimligt mål.

Är ni med?

0 thoughts on “Jeg er deprimert.

 • Åhhhhhh sånna hade jag fast röd/vita när jag gick i mellanstadiet och de var inne just då 😉

  Inlines har jag med ägt ett par, men sist jag skulle åka så kom jag inte långt för fick djävulskt ont i fötterna plus att jag kände mig stel som en pinne…. Då hade jag ändå åkt med de i ett par år fast sen inte åkt på länge, så gav bort de till en kompis ungar istället.

 • Gick igenom min garderob lr ja nästan alla iaf, men fick slängt typ 10 ge-kås kassar till insamling var stenhård mot mig själv där att det jag inte använt på 1 år åkte o även att detvar sånt som passade o man handske kommer att använda

  Enda jag inte gick igenom var byxor, strump o toslådan typ 😉

  • HAH. Skulle jag slänga allt jag inte använt på ett år så ryker 99% av garderoben. Man slänger inte, man sparar till nästa modecykel. Det äldsta jag rotade fram igår hade åtminstone 15 år på nacken. 🙂

 • Går på semester imorgon…men längtar redan till hösten då man kan gömma sig igen.
  Jag ÄLSKAR sommaren..men inte “klä-av-sig” biten :/

  Mona som är så bra på att tjata kanske kan sälja in idén om en blingad lite mer piffig burkini hos PV 😉
  Skulle bli en storsäljare 😉

 • Been there done that.
  Trots motion o allt det där tjafset så får jag aldrig kläderna att passa som jag vill.
  Röven halkar ut över byxlinningen, eller får inte plats alls ….
  änglavingarna vill inte försvinna osv i all oändlighet.
  Det första man gör när man kommer hem är att slänga av sig jeans o bh och på med mysbyxor o skön tröja för att låta allt överflöd välla dit det vill (läs neråt) och slippa allt kläm och skav.
  Stackars sambo som bara ser mig i myskläder 😀

  • Samma här. Jävla jävla röv som alltid måste punktmarkeras vid viktuppgång. Jag är fortfarande grinig. Och det är inte synd om sambon, om det är är Brad Pitt 😉

 • Haha! Beach 2022 låter utmärkt!! Jag är på!

  Handlade på Apoteket häromdagen, varpå den söta (SMALA) och unga expediten sa “Jag skickar med lite kosttillskott” och hemlade med min påse. När jag kom hem insåg jag att hon lagt i en massa pulverpåsar med proteintillskott som ska användas före måltid för att gå ner i vikt! Jag garvade ihjäl mig! Hon vågade väl inte tala om vad det var i rädsla för att få en propp! 🙂 Förstår dock att man går ner i vikt av dem för jag provade en och det illamående som följde gjorde att all aptit försvann. 😀

   • Detta fantastiska medel heter “proteinshake” och säljs på nåt av Apoteken (inte Hjärtat eller Kronans Droghandel). Jag provade som sagt smaken jordgubb som hade den mest fascinerande fadda, syntetiska smak man kan tänka sig. Nån dag när jag känner mig modig (och fet) ska jag prova chokladsmaken också. 🙂

    • Jag tror jag vet vilken det är. Den smakar inte bara syntetisk jordgubb utan även lite sur mjölk som bonussmak? Får köpa den i bulkpack när jag ledsnar på vassen 😉

     Imorse drack jag faktiskt en jäkla shake till frulle. Högst ofrivilligt dock, för jag hann inte handla igår och det fanns inte ens en brödskalk hemma. Och jag är inte så himla trevlig på tom mage (sägs det). Men den smaken gillar jag (kors i taket), Allevos Strawberry/Blueberry i pulverform. Om man blandar den med mjölk smakar den milkshake (fast för lågkalori skall den blandas med vatten men det är ju iiiiiinte gott).

  • Men burka är skööööönt. Och röven kan växa ohämmat under den. Jag hatar att shoppa när jag är … överviktig. Då går jag hellre utan kläder 😉

 • Jag är med på Beach 2022. Det verkar mer rimligt än den här sommarens säsong…
  Dessutom så är det så jäkla kallt i år så man kanske slipper problemet med bikini ;.)

  • Du bor på fel ställe. Vi har haft två regndagar, ett par lite kyliga dagar förra veckan men snart två månader av idel skitfint väder och snorvarmt. Jag ser att folk badar, men jag har undvikit bikini. Än så länge.

 • Insåg igår kväll att vi åker till Grekland på lördag. Inte haft tid att tänka på det innan, så jag grävde lite klämkäckt fram sommarkläder att ta med. Gahhhhh!

  • Jag beklagar verkligen. Som min attack igår. Hur mycket kläder fick du ihop?

   (Och egentligen skall du inte säga ett skit efter vadet om att mina byxor inte bara skulle gå på dig utan dessutom vara för stora)

   • 🙂 Då ja, då ja…

    Stora toppar funkar ju bra. Sedan shorts och bikini (j*vla påfund!) är katastrof. Har ingen lösning på detta problem ännu. Det finns väl affärer som bara säljer shorts i Grekland.

 • Been there, done that! Både vad det gäller rullgrillor, som satt som fastväxta på mina fötter i slutet av 80-talet, och växa ur alla kläder från säsong till säsong.
  I år har jag skaffat helt ny garderob igen… För nu har jag gått NER 38 kg!!!!!!

 • 2022 låter som ett rimligt mål i mina öron. Har lagt på mig ca 8 kilo och det är inte kul nån stans, men… Jag har bestämt mig för att skita i det över sommaren, det får väl dallra då. Bikini kommer jag inte att klä på mig så det är bra med det. Kilona tar jag tag i när jag börjar jobba i Augusti (har varit arbetslös ca ett halvår, så ser fram emot det!!!)

  Sen fattar jag inte detta jäkla gnäll över en dålig sommar… Här har det varit jättefint väder länge. Bor strax utanför Göteborg…

  • Näe, det är fan inte kul någonstans. Särskilt inte på röven. 2022 here we come!

   Äh, de bor på fel sida bara. Här har det ju varit strålande faktiskt. Bättre sommar har vi inte haft på evigheter och det är inte ens juli än, jag är bara rädd att vi “gör slut” på kvoten av sommar.

 • Tveklöst!! Känns som ett lagom mål.
  Tömde min garderob på massa som krympt i tvätten.
  Sprang 4k igår. Firade med tre kanelbullar 🙂
  2022 låter lagom långt bort

 • Jag fattar att det finns deprimerade människor i Norge också, fast det låter nästan omöjligt, håller med dig.
  Och jag har bestämt mig för att ignorera stranden helt. Även om jag kan ha nästan alla kläderna i garderoben, det säger inte så mycket.

 • Du är ju för rolig. Just det där med “jag är deprimert” brukar vi köra på jobbet (jobbar med en norsk koncernmoder) ochdet finns inte en tillstymmelse till nedstämdhet när man snacker norsk. Just deprimert men norsk intonation blir rena rama lyckopillret 🙂

  Så nu tror jag du är glad igen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.