Okay’rå

Vi kör mördarhunden som liten. Det vill säga han som numera är Stor. Det är ett elände med svarta hundar, jag säger bara det. Särskilt portugister.

Det känns som att temat i den här bloggen är svarta jyckar, hav och foto. Jag vet inte riktigt när och var jag slarvade bort allt annat. Maken är ju dödstrist numera. Eller ja, han har till och med varit vänligheten själv. Jag kan ju berätta att jag som vuxen (närmare 40 i alla fall) faktiskt köpte min första egna flytväst. En dyr sådan, bara för att jag kunde och för att jag sedan koltåldern enbart har levt med ärvda västar som varit så gamla att de inte hade någon som helst bärkraft kvar. Jo det är sant, jag testade min senast ärvda väst (maxkilo 50 dessutom) och den hjälpte inte till ett skit. Den var inte ens snygg.

De år jag har haft min nya flytväst har jag varit SÅ rädd om den. Efter varje användning har den åkt in i garderoben på båten, till och med inlagd i sin nätpåse för att ligga ihop med säkerhetslina och allt annat och i år var den helt plötsligt borta. Nätpåsen med linan var kvar, men västen var puts väck. Och jag lånar i vart fall inte ut den, vi har andra västar för utlåning, så jag har surat på maken sedan tidigt i våras. Han har surat tillbaka och sagt att jag kan glömma en likadan väst igen, för det priset får jag tydligen hellre drunkna litegrand.

Men igår, när jag inte var så glad, kom han hem med en stor påse till mig och i påsen låg en likadan väst som den bortslarvade.

Ni hajar. Han ger mig just inget material alls till bloggen, för han är SNÄLL?

Nu skall jag i alla fall sätta hänglås på väst nummer två. Nåde den som så mycket som tittar beundrande på den.

Så, enligt order kommer det hundbilder. Eller ja, först kommer en sunkig sten med havstulpaner som får känneteckna att mina hundar är mina hjärtegull.

DSC05083

Här var Stor som yttepytteliten. Vi kände oss ytterst osäkra på om det verkligen skulle bli en hund eller om det kanske skulle bli en gibbonapa. Men vi chansade eftersom han var så rar.

IMG_7931

Ja, han hade vita framfötter när han var liten pojk, det växte bort. Eller rättare sagt, benen växte ur framfötterna, så nu är det bara några små vita strån kvar. Det vita hjärtat på bröstet har han dock kvar, även om det inte syns så tydligt på det här fotot då det har hamnat någonstans mellan bäbisvalkarna.

Sen lärde vi honom en massa bra saker, som att sitta fint för att få godis. Han är skitbra på partytricks. Synd bara att man glömmer hur man lär dem när det är dags att fostra hund nummer två, för Liten kan just inget alls förutom “kom hit” och “sitt”. Men en av två är ju inte helt värdelöst?

sittafint

Och så upptäckte han att knän var oerhört fördelaktiga att sova i (det har inte gått över).

SONY DSC

Att strand och sand gör underverk för pälsen.

DSC04061

Och att man som vattenhund är som allra vackrast bland ankare och sjöbodar. Faktiskt.

DSC05133

Hoppsan, där dök jag upp. När jag tittade på gamla foton råkade jag hitta ett sådant där gärdsgårds/hippie chic-foto på mig själv. Minus gärdsgården och halmstrå i munnen (dock med saltat hår). Det är så här jag ser mig själv på sommaren, minus lite och plus annat.

SONY DSC

Slutligen, det här var hans bästis ända tills Liten flyttade hem till oss. En sån där skitfarlig mördarhund ni vet. De två var tajtare BFF:s än Paris Hilton och Nicole Richie.

Med den här bilden vill jag nog bara säga att man inte skall döma en hund efter håren.

För inte fan är det mördarhunden som är mördarhund. Han ser snarare ut att bli mördad hund.

DSC06303

Näe, de är såklart inte ovänner på riktigt. Trots att Stor siktar på att göra slarvsylta av krokodilfejset till bästis.

Det har varit lite mycket i ett par dagar och dessutom går jag och värker på ett inlägg som varken har med hundar, hav eller foto att göra. Men jag kan inte bestämma mig för om jag skall skriva det eller inte.

Jag VILL skriva det, för det är något som irriterar livet ur mig, men samtidigt inser jag att jag kommer få det hett om nosen OM jag skriver det.

Jag återkommer när jag har klurat klart.

0 thoughts on “Okay’rå

 • Verkligen jättefina foton(mina f midsommar kommer så snart jag har hittat min tel som har fått 4 fötter…och finns någonstans..troligtvis i trädgården)Och det där med amstaff/pitbull är såå jävla farliga stämmer till en viss del,för att;dom hamnar hos olämpliga personer som Inte.Ska.Ha.Sådana.Raser.(el inget djur överhuvudtaget)annars är dom helt ok.Tror du maken fortf har dåligt samvete för”skagenröran”?,OM det skulle vara så kan han gott ha det ett tag till,för det verkar löna sig…

  • Jag gissar på att han fortfarande har ågren över Skagentrippen och han BORDE ha det resten av livet faktiskt.

   Sen håller jag med dig om alla sorters staffar, det handlar aldrig om hunden utan om ägaren. Den typen av hund drar till sig fel ägare. Som schäfer på 80-talet, rottweiler på 90-talet…etc etc. Det är liksom ingen “tuffing” som köper minipudel och uppfostrar fel. Jag är inte ett fan av förbud, men ibland och i tysthet önskar jag mig körkort för hund. Och för barn med för del delen 😉

 • Finns det nåt sötare än vappisar!? Men ååååh sen blev han ju vacker också till sist där han sitter vid ett ankare 🙂
  Det är nästan så att jag ångrar att jag köpte ny hoj men bara nästan 🙂
  För hade jag inte köpt ny hoj hade jag ju kunnat köpa hund kanske?
  Men nu är jag ju tvungen att köra mycket så i år blir det Gotland och lite till för att sen vila upp oss (mig) i Grekland.
  Jag måste säga att jag ser framemot pensionen när jag får rå min egen tid och inte ägna en massa timmar på ett jobb istället. Jävlar i havet så skönt det ska bli …:-)
  Totalt irrelevant kommentar, jag vet men det var vad som landade i mitt huvud just nu 🙂

 • Dante hälsar att han verkligen gillar det han ser. Matte med. Alltså han gillar även bilden på matten och även i betydelsen hans matte gillar bilderna på vovven och bilden på matten. Äru me? Mer mer mer!

  • Du är så himla KRÄVANDE. Dante med. Jag kan väl få skriva om något som kanske inte har med hundar och hundbilder att göra någon enstaka gång? 😉

  • Hahahha sant, men att skriva om detta är lite som David och Goliath. Där jag är David, fast jag inte har en snöbolls chans i helvetet.

 • Gud så söt han var som fjuttisvalp. Jag älskar hundar men känner än så länge att jag inte skulle kunna lägga ner den tid som behövs på en. Vi får väl se i framtiden. Måste i så fall hitta en allergivänlig hund. Är ju pälsdjursallergiker vilket dock aldrig har hindrat mig från att gosa med de djur som kommit i min väg. Lite nästäppa, ögonkli m.m. får man stå ut med. 🙂
  Och det där inlägget verkar intressant. Du kan ju alltid skriva det och sen tänka en halv sekund innan du lägger ut det. 😉
  Ha en skön helg!

  • Men då är ju rasen perfekt Bibbi, de här två rackarna är ju sådana där antiallergiframkallande jyckar. De fäller inget och framkallar ytterst sällan allergi hos sådana där stackare som du som är allergisk. Det måste vara den värsta allergin i världen. Jag lider med dig för jag kan inte tänka mig något värre.

 • Jag är lite förälskad i Stor! Han kan en massa, han har en skön stil och han hade säkert ett skönt liv …tills den där Liten kom och störde. 😉 Fina bilder, som vanligt.
  Din sommarstil gillar jag också, den funkar bra utan halmstrå och gärdsgård. Trivs själv i den stilen, men känner mig numera för stor för långa, vida kjolar (precis som om jag skulle se mindre ut i andra kläder!), så dom hänger oanvända.
  Jag har något minne av Stor och Liten som bär omkring på flytväst/-ar, kan inte dom ha gömt din gamla???

  • Jag gillar att du är förälskad i Stor. Både han och Liten har kärlek i överflöd så de delar gärna med sig. Av alla sina egenheter.

   Du minns rätt, jag var tvungen att tänka efter. Inlägget handlade om att Stor inte riktigt litade på mig och gick och bar sin flytväst i munnen hemma i huset. Sen slängde han den på golvet och använde den som kudde om jag inte minns helfel. Det verkar lite otroligt att han skulle klara att ta sig in i garderoben på båten, riva ner påsen från sin galge, öppna dragkedjan, peta ur flytvästen, stänga dragkedjan och sen hänga upp den på galgen igen. Otroligt men inte heeelt osannolikt antar jag 😉

 • Ha ha….undrar om man hängt här inne med dina hundar för mycket om man tycker man ser en hund först fast med ettvääääldigt långt framben när man tittar på ena kusinens ultraljudsbild hon la ut på fejjan ; )

  • Hahaha jamen kanske? Fast jag ser ju väldigt konstiga saker på ultraljud med. Sjöhästar och badankor har ju varit mina mest intressanta. Det är ett gott tecken om du ser en jycke på kusinens UL, ännu bättre om hon faktiskt föder en valp. Jag hoppas lite på det sistnämnda.

   • Ha ha…,, med tanke på att hon redan har hund, katt, hästar, höns, kaniner 1 dotter, 1 bonusdotter, ja en sambo har hon med då förstås och så tror jag nog de föredrar den här lillkillen som tydligen ligger o gottar sig i 5 månader till

    Sa jag att hon är väldigt djurkär och köpte en mindre gård för o kunna ha ett zoo hemma. Själv funderar jag på vad nästa djur blir för någon art 😉

 • Det funkar ju sådär att bara säga A och hoppa över B……allt kommer man inte undan med bara för att man postar en bild av en vacker tjej å sen lägger till lite söta hundar på det. Så skriv du det du har på hjärtat, här verkar vara god stämning i kommentarerna så det är nog ingen fara:-)

  • Hahaha du har rätt. Först och främst, tack för komplimangerna. Jag håller på att värka ut inlägget, det kommer. Jag är ju faktiskt en fitterbitta (med extremt trevliga kommentarer).

 • Tänk så små de är, och så söta, och så mjuka trampdynor de har och så nyfikna på allt när de är vakna och så avslappnade när de störtsomnar och så… Förnuftet mitt går och drar något gammalt över sig när jag ser dina foton på Stor och Liten. Valplängtan går nog inte över så länge jag är levande.

 • Ibland kan jag tänka att det är lite synd att de växer upp, för de är så omätligt söta när de är små. Å andra sidan blir det (oftast) lite mer vett i dem när de vuxit på sig… Äeh, jag vet inte. Men det var nästan så jag fick hål i tänderna när jag tittade på valpbilderna i alla fall.

  • Jamen jag vill att de skall se likadana ut, men vuxna till sig i skallen. Sen vet jag inte hur mycket mer vett de får. En del mer andra mindre? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.