Lilla Farbror Hund (och hans katt)

Det var längesedan Stor fick utrymme här. Mest för att det är Liten som gör alla konstiga saker.

Men, Stor har ett sätt att vila som inte ser så himla vilsamt ut. Ibland ser det mänsligt ut och ibland ser det mindre mänskligt ut.

Här ser han ut som en liten raggarfarbror som chillar med armen på…armstödet?

photo 1(3)

Ett alldeles ypperligt sätt att hålla reda på vem och vilka som gick på stranden. Turligt nog gick det ju inte så många på stranden när vi var där, för om någon skulle ha fräckheten att beträda den är det inte ett dugg vilsamt att hänga i kuvösen med honom. Om inte matte skäller så måste ju jyckarna sköta jobbet.

Dessutom har jag upptäckt att han kan ha gått upp en smula i vikt. Fått lite rondör. Eller pondus, om man frågar honom.

Han är inte överviktig, men de där portugisterna är långsamma i sin utveckling och brukar inte “sätta sig” i kroppen förrän i treårsåldern. Liten är ju fortfarande en slyngel med midja som en vidja. Låt oss bara säga att Stor inte har en vidjemidja längre, för han är vuxen nu.

Då blir det problem. Han älskar vår soffa och man skulle kunna tro att vi köpte till nackstöd enbart för hans skull (nej, det gjorde vi faktiskt inte). Och han vill ligga så här, hela tiden.

DSC00202

Där har man superkoll ut och nackstödet är som gjort för hund med hybris.

Om inte hunden råkar bli lite baktung, så det inte är lika bekvämt.

DSC00205

Det kan hända att det mer ser ut som om han kör motorcykel när soffan är dum. Sen kan det även hända att matte och husse var lite dumma som inte kunde hålla sig för skratt och att han illblängde när jag fotade honom.

Hundar vars matte har kameror högt och lågt lär sig skitsnabbt när kameran kommer fram och det är dags att dra så man slipper bli förevigad för eftervärlden. Den här gången hann jag, men det var på hittefåret. Sekunden senare fnös han indignerat och klev (o)värdigt ner från soffryggen.

Då är det lättare med familjens riktiga lättviktare.

DSC00109

Men det är numera en ynnest att få sällskap av henne i sängen.

Hon tycker nämligen att farbror Stor och lilla Liten är skitjobbiga. Och irriterande. Då passar man på när de har fullt upp i köket med att vakta/vänta/äta.

När hundarna är borta dansar katten i sängen. Matte hälsar att det är tokmysigt som omväxling.

Det gör liksom inte lika ont när en tvåkilos smidig katt trampar en på ögat, det gör däremot skitont när de två klunsiga lurvarna gör det. Vilket är en regel snarare än ett undantag.

Jag älskar alla mina djur i alla fall.

0 thoughts on “Lilla Farbror Hund (och hans katt)

 • Nä, men klart han ska bästa utkiksplatseern. Va då, gammal är äldst… Jag är kung över mitt rike…
  Älskar Din tankar/bilder om Dina djur är lika “sjuk” själv, mina djur är mitt ALLT. Eller de är mitt bättre jag. Älskar, älskar dem>>>>>!

  • Men jag är verkligen övertygad om att de tänker så. Väl? Det där med att vi felaktig mänskligfierar våra jyckar är trams och felaktigt. De är ju små individer, som råkar ha fyra ben och päls?

 • Måste vara svårt att fota svarta hundar…Annars verkar”tant” haft en busy helg med balls on fire,löss i trädgården och räddning av norrbagge?Jag hade det betydligt roligare,Italienare vet verkligen hur man partar…Och ja helikoptern landade PÅ båten..otroligt fint att sen åka efter kusten och se alla pampiga hus.Ps det är riktig gubbvarning när han har tassen på armstödet..haha

  • Det ÄR svårt, men de bilderna som ligger här är faktiskt inte tagna med finkamerorna. För jag är lat och har dessutom inte en sportslig chans att hinna packa upp rätt kamera med rätt objektiv. Så jag fuskar med telefonen eller i bästa fall kompaktkameran jag alltid har i handväskan. Japp, jag är sjuk i huvudet.

   Snälla säg att du fotade både båt och helikopterfärd? Jag måste ju få se. Maila mig för helskotta!

   • Absolutly,men i smyg..ville ju inte vara för starstrucked/golddigger….men jävlar vilken”båt”(ska försöka lära mig hur fan jag gör @ mail u)är det din arm på kattbilden?ser ju ut som “någon” har använt den som tuggben….+att katten ser halvstrypt ut…Här har vi haft jordens drama ikväll,en lurvetuss kommer in med en katt(igen) i munnen,som då drar sina sista andetag på vår köksbänk,FAN åter igen ner t vet imorgon och se om det finns någon ägare….ja,och fortf tycker vi inte om skata,duva råtta,ödla,orm,katt…..

    • Du kan maila. Du har mailat förut. I have faith in you.

     Ja det är min arm, ja den är använd som tuggben. Välanvänd dessutom. Du skall se benen. Men nej, jag stryper inte katten, jag kliar ju henne bara lite rart i örat 😉

 • Åhhhh, toksöta alla tre, och jag måste nog erkänna att jag inte är ett dugg förvånad att dina hundar är starka personligheter 😉
  Varför blev det just portugiser förresten? För att de är vattenhundar eller?

  • Vissa får lugna och automatväluppfostrade jyckar och vissa får stollar. Jag har bara haft det sistnämnda. Och jag tar på mig ansvaret, för de är så in i bomben bortskämda. 🙂

   Ja, det blev portugist för att de är vattenhundar. Innan de här två hade jag tibetansk terrier, först en hane och sen två tikar, sedan mitten av 80-talet och de är inte särskilt förtjusta i vatten (på den tiden ställde jag dessutom ut i skönhetstävlingar). När mina tikar fick somna in skulle jag såklart “aldrig mer ha hund”, men sen ångrade jag mig. Igen. Med tanke på båtlivet tänkte vi att det var praktiskt att ha både hundar med grace och som tycker om vatten. Sen att det inte riktigt blev så är ju en helt annan femma. De kan simma, de vill bara inte 😉

 • Stor påminner om en (Lagotto)farbror när han sitter och spanar ut över ägorna, helt oemotståndlig!
  Jag har fortfarande bilden som jag snodde från dig på Stor som sover i soffan och tittar på den ibland när jag behövar fylla härliga-hundar kvoten. Vet inte om han blängde på dig då också, för han hade ju en riktig modsfrisyr och det fanns inte en chans att se om han sov eller var vaken …
  Lilla kattfröken var ju för söt när hon lipar åt hundarna som kan hålla sig där ute i köket …

  • Hundar älskar höjder. Såväl matbord som nackstöd 😉

   Vilken av alla “sova i soffan-bilder”? Jag har ju så himla många. Men det gläder mig att monstren i det här huset gläder dig. Du får det gottigaste och slipper bitrycken när man får sitta på sina egna armar för att de inte skall tuggas på.

   • Bilden som jag snodde från dig (men frågade först) är från 18 januari. Du hade någon till den 19:de, så då tyckte jag att du hade så många och jag blev ju så hundsjuk… 😉

  • Jag tycker bara det ser ut som att en öl fattas i näven på honom där han sitter i kuvösen, och sen fattas det en motorcykel på sista kortet i soffan. Man kan tänka sig att jag går loss i Photoshop någon dag när jag har gott om tid 🙂

 • Klart du gör. Det gör man ju trots – och tack vare – alla deras egenheter. Även om jag måste erkänna att jag ibland funderar på att omvärdera det när Malte kommer in i mitt rum, lägger av en brakfis som dånar ända in till centrala Knäckebröhult och sen tittar på mig som om JAG gjort bort mig. Bara så du vet, MINA luktar hallontårta, om de öht existerar. Hundens gör det icke. För när han blängt, rynkar han förnärmat på nosen och går ut.

  • Testa då att sova med en man och två hundar som brakar så det luktar huggorm hela natten. Eftersom jag redan sover med lurar är nästa steg att sova med gasmask?

 • Kommer ev få vara hundvakt till 2 sötnosar en liten knähund som jag inte minns vad den heter men är iaf en gosig liten kill chihuahua och sen lilla Alice som e något större än sin nya kompis ,men jag inte minns rasen på mer än hon ser långörad ut, fast var tvungen o kolla hennes insta för att klura ut att Alice är en welshspringerspaniel 😀

  Är mitt kusinbarn som behöver hundvakt ibland nu över sommaren när hon jobbar och är här hemma i stan, såg hon efterlyste hundvakter på fejjan bland sina fb vänner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.