Äckliga äckliga djur

Igår kväll gick jag och lade mig ganska sent. Kunde inte somna eftersom magen var…lite upprörd över något, oklart vad. Vid något tillfälle när jag var uppe kliade jag mig på magen och fastnade i något. Som i mörkret såg ut som ett sår. Inga konstigheter, jag trodde såklart att det var Liten som hade fått tag i en valk när under någon av sina “jag är unghund och jag hoppar/leker/biter-stunder”. Jag menar, fick han tag i bröstvårtan så ligger det ju närmare till hands att han får tag i magen.

Det var inte en sårskorpa som kliade. Det var en fästing.

20140603-124934-46174634.jpg

Så omtänksamt av hundarna att dela med sig. Av de äckligaste djur jag vet. Dessutom finns det ingen fästingplockare här och jag fick inte bort den med naglarna.

Till slut fick en tång göra jobbet. Och idag ser det ut så här.

20140603-125323-46403553.jpg

Nej, det sitter inte kvar några fästingben. Det råkar bara vara en liten leverfläck precis bredvid.

Så här skall det inte se ut.

Och jag är inte sugen på att äta penicillin alls, men jag inser att jag måste till någon slags läkare.

Hundarna får gärna dela med sig av allt. Men jag drar gränsen vid fästingar.

0 thoughts on “Äckliga äckliga djur

 • Fifan så äckliga djur det är!! Finns inte ens ord för det…
  Är nog bra med ett litet läkarbesök när det är så där rött idag.

 • Ja,man undrar ju varför”någon” kom på att dom ska finnas till….så jävla vidriga.Här nere är det för torrt för dom,har haft 1 på 1hund på hela våren(tacksomfan)annat var det den gången 3 vov hade hittat en rådjurslega i swe,jag ljuger bara lite om jag säger flera 100 som antingen satt fast eller kravlade fortf….ryser än vid det minnet…skulle nog be om lite meducin,för det där borrelia el tbe är inte att leka med,hörde senast idag på nyheterna att dom är ena farliga små jävlar.ha det gott&sätt gubben i karantän ute i skogen.ps Robbie W hälsade (jag sa att du var så gott som singel)så som det är i reklamen”plötsligt händer det”

 • Fast nu måste jag ifrågasätta lite… Så där ser jag alltid ut efter ett fästingbett, jag har lärt mig att ringen runt bettet som indikerar borrelia inte kommer förrän efter ca 14 dagar… Kan ju iofs ha superfel, men jag har ännu inte blivit sjuk och då älskar de små otäckingarna mig!

 • Hatar verkligen fästningar. För ett antal år sen låg jag på sängen efter en dusch och tittade ner mot höftbenet (eller vad det heter) och då GICK en fästing på huden, hur nu det gick till. Så den dog en snabb död utan mat.

 • Hm som “gammal” uska i vården (jo jag har varit det också) så håller jag med ovanstående, sådär ser nästan alltid ett fästingbett ut. OM det däremot blir en ring runt det efter X antal dagar ska man söka med en gång.
  Lite sprit på skiten när man har fått ut fästingen (märket alltså INTE fästingen den eldar man upp) sen vänta och se. Man kan för sin egen skull rita med en penna runt märket för att kolla att det inte blir större/svullnar upp. Gör det det så bör man ju söka farbror doktorn.

 • Öörk! Jag hatar och avskyr dessa små äckliga kryp. Ryser bara jag tänker på dem så det undviker jag. Har dessutom vaccinerat mig mot TBE (tror jag det var) eftersom jag bor i fästingland och gillar att vara ute i grönsakerna med kameran.
  Håll koll på det där och gör som “den gamla uskan” skriver.

 • Gör det 🙂 De kan vilka skära bort en bit ibland. Kommer så väl ihåg när vi flyttade söderut och jag var kanske 11 år. Mamma fick skära bort en liten bit på skinkan, ha ha ha 😉
  Som tur är har de flesta fästingar ingen smitta. Kolla ändå 🙂

  • Jamen jag gick omkring med den (efter att ha sett den) i en halvtimma för att hitta något att ta bort den med. Och då kunde jag ju lika gärna ta kort med, den satt ju där den satt liksom 😉

 • Tack o lov har jag än så länge iaf aldrig fått en fästing på mig, enbart fått vanliga myggbett……jag avskyr allt med kryp o flygfän får panik bara jag har t ex en helt vanlig ofarlig långben inne o kan inte gå o lägga mig om jag ser något kryp lr flygä inne om jag inte först haft ihjäl den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.