MIN KÄLLARE

Har blivit snodd och jag måste idka någon slags umgänge med maken. Vi skall alltså dela säng, dela rum och dela täcke.

Jag minns inte ens när vi delade täcke sist, eftersom ingen av oss är den skedande typen. Och för att båda två är elementvarma och alstrar lika mycket värme som en kärnreaktor nattetid. Det finns antagligen fler liknelser med just reaktorer, men de vet ni redan.

Nu ser det ut så här.

20140511-234829.jpg

Jag, maken och Candy Crush.

Sist vi försökte vara lite kärvänliga under samma täcke sa jag att det aldrig mer kommer hända. Han är av sorten som leker kåldolme med sitt täcke på natten när det blir för varmt, han tar av sig det, rullar ihop det och stoppar in det mellan benen. Vilket slutar med att jag vaknar och dör frysdöden, får ställa mig upp i sängen och bända loss hans armar och ben som molhåller i täcket och sedan är jag klarvaken. Det är inte maken, hans sömn är alltid orubbad genom den här proceduren.

Jag hade glömt det. Men jag kom på det när jag började få lite härdsmälta över att se honom i min säng, min källare och “mitt” hus.

Det är inte helt omöjligt att jag byter våningsplan imorgon.

För han hostar ju också.

Men annars är allt finfint tackar som frågar. Som vanligt satt alla i soffan, pratade om allt och inget och vips var Mona borta. Utan att säga godnatt.

Maken gjorde det maken är bäst på. Han gick upp till deras sovrum för att reta skiten ur henne. Klev in, tackade för en väldigt trevlig kväll och ett fint avslut och sen kom han ner igen.

Oerhört underhållande att ta värdinnan med skägget i brevlådan.

Eller åtminstone med händerna på täcket hehe.

Uppdatering:
Det gick bra? Lurar på, ljudbok i öronen, inget snott täcke.

Däremot upptäckte jag en jävligt dålig sak med att sova under samma täcke. Det är sjukt praktiskt för den fisande sorten att sova under eget. Eller ja, det är praktiskt för hans ofisande äkta maka. Herregud som det stinker när någon fjärtar under ens täcke!

0 thoughts on “MIN KÄLLARE

 • *Garvar satan*
  Visst är det mysigt att dela täcke? Sa hon som har delat täcke med sambon de sista femton åren 🙂
  Fast jag kan hålla med dig om fisarna …… men jag har väl lärt mig att separera lukten på nåt vis, fast jag måste säga att jag föredrar att somna först om man säger så …..
  Annars är det mest regn och rusk här, jag väntar otåligt på nästa tisdag då jag sitter på ett plan till värmen *tjoho*

 • Hade velat se Monas min när han kom upp och tackade! 😀

  Det där med delat täcke ÄR besvärligt. När jag sover ensam så har jag två täcken och 5 kuddar i sängen …

   • MissK; Jag kramar ett täcke med både armar och ben när jag ligger på vänster sida. Min värk i höften och axlarna minskar om jag kan stötta upp lite här och var (på höger sida brukar kudde räcka). Jag kräver inte två täcken, men jag sover lite bättre om jag har det…
    Fast visst låter det vääldigt mycket, så jag förstår att folk tycker att det är lite överkurs. 🙂

   • Är du inte KLOK? Ett täcke går bara inte att dela om man inte är gränslöst nykär. Finns inte en sportslig. Kudde däremot använder jag inte mer än en 🙂

    • Vi pratar om antal täcken per person. Håller helt med dig om att ett delat täcke går bara när man är gränslöst nykär … första veckan som längst! 🙂

 • En Annan Susanne says:

  Här delas det i princip alltid täcke, även om vi har två….och det är faktiskt efter fjorton år. 🙂

  Kuddar är vi däremot oense om, jag vill ha flera och han vill ha en, och han ska ha sin äckelkudde som han vägrar släppa. Den försöker jag avstånd till. Brrrr.

  • Uhhh…hur är det möjligt? Låter lite som min syrra, hon och hennes man kan fortfarande dela en 90-säng efter alla år tillsammans och täcke. Medan jag och maken har en kroppstemp som stiger till sisådär 60 grader nattetid och vi döööör värmeslagsdöden av att ligga under samma täcke. Skeda…är inte att tänka på. Det händer aldrig numera och hände väl kanske en minut per natt som nykära. Innan vi dog av värmen och klibbigheten.

   Vi har alltid varit i klimakteriet? För det låter ju onekligen lite mysigt. 😉

 • Att ni inte skickade ner Herr Universum till källaren så hade era makar kunnat ligga o fisa ihop där nere , så hade du kunnat ligga o fisa hallonfisar med den andra tanten 🙂

  • Ja det kan man ju faktiskt undra varför jag inte gjorde. SÅ mysigt de hade haft. Och lite gott åt Make två faktiskt, att få ligga bredvid make ett och inte sova en blund på hela natten eftersom han snarkar så IN i helvete. Det gör vi inatt hah!

 • Jag VÄGRAR dela täcke med hansomintevillnämnaspåbloggen. Knappt ens sovrum. För han leker kåldolme med sitt täcke, blir för varm och slänger ner det på golvet. Och blir sen för kall och snor MITT. Leker kåldolme och slänger ner det på golvet. Oftast vaknar jag iskall. Hinner jag inte det innan han börjat frysa så väcker han mig genom att knöla in sig hos mig och puttas så JAG håller på att ramla ur sängen.

  Jag funderar på om vi borde ha madrass direkt på golvet. Eller bara heltäckningsmatta, helt enkelt?

  • Mhmm…det var det där med kåldolme. I Gbg har vi separata sovrum, i Std är räddningen att jag sover med bolltäcke och det knycker han inte. Vilket är tur för jag älskar mitt täcke. Hett tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.