Living on the edge

Igår på väg hem till StrömSTAD stannade vi på Gyllene M:et för lite snabb bukfylla. Lite “äta bör man annars dör man – äter gör man även om det smakar fan” över en sen lunch på donken.

Men! Till efterrätt slog jag på stort och köpte en mjukglass med chokladsås. Det är McDonalds grymt bra på att göra. Den älskar jag och den ensam borde vara värd en stjärna i Guide Michelin.

20140514-205555.jpg

Jag är laktosintolerant, vilket inte brukar störa mig nämnvärt, men just mjukglass har alltid varit rena rama döden. En laktosbomb.

En sådan här glass har jag inte käkat på säkert tio år och jag åt den med andakt. Hade bägaren varit emaljerad hade jag skrapat loss emaljen på den för att få i mig precis varenda smula (till hundarnas stora förtret – det blev märkligt nog just inget alls över för dem att slicka).

Och så tänkte jag att jag nog hade övat bort min laktosintolerans. Ovanligt nog fick jag nämligen inte magknip fem minuter efter mjukglassintag. Inte heller sket jag på mig i bilen.

Det hade man ju kunnat fortsätta tro om det inte var för att jag, i samband med sänggåendet igår, började fjärta som en galning. Sen fortsatte jag med det hela natten. Och det var inte nyutsprungna rosenknoppar som kom ur arslet. Mer åt napalmhållet.

Man kan säga att det var mer varmt än vanligt under täcket imorse.

Plus att jag kämpade för att täppa igen minsta glipa så inte napalmen skulle pysa ut och ta livet av både mig, hundar och katt (maken borde vara härdad av sina egna tycker man).

Man kan alltså även säga att jag i allra högsta grad fortfarande är väldigt mjukglassintolerant.

Men det var såååå värt det.

Om man skulle ta och käka lunch på McD idag kanske? Med efterrätt.

Godmorgon.

0 thoughts on “Living on the edge

 • Asgarvar! När man själv håller på att dö av stanken då är det illa! Tänk då på oss som delar täcke de kvällar o nätter stora napalmkriget bryter ut hos oss. Det värsta där är nog att man inte ens kan gömma näsan under täcket då motparten briserar iväg en napalmbomb!

  • Jamen ja, motparten är ju svårkontrollerad. Men när man själv nästan gör i byxorna och inte står ut med stanken är det faktiskt riktigt illa 🙂

   • Hahaha….precis!
    Men vill du testa något riktigt smarrigt (obs Lactrase bör kanske intas innan) så är det Max lyxshake …….jävlar! Satan i gatan så gott! (sa hon som inte tål dom )

 • Aj aj aj, hoppa in på Apoteket och köp lactrase. 2-6 tabletter ( en del behöver fler, en del färre, man får testa sig fram) innan intag gör nattluften en hel del trevligare 😉

 • Inte ens jag, som inte är laktosintolerant, kan äta mjukglass utan att magen blir alldeles … Vilket är tur, för det gör det lättare att avstå från åtminstone den onyttigheten!
  Jag ser glimten i ögonen bakom, förväntan blandat mer oro för att han inte ska få något, och han hade ju rätt, han fick ju tydligen nästan ingenting.

  • Du har en poäng. Magar blir mjukglass av mjukglass. Men det är ju så gott.

   Liten var mycket riktigt väldigt bekymrad över glassen. Med rätta. Fast han hade faktiskt fått pommes innan så jag var inte genomtaskig.

 • Ja,nu blev du ju lite “wildandcrazy”.hur vågar man utmana ödet??? När det kan komma som en negativ överraskning i underkläderna….ang dom nattliga övningarna,snarka och fis på du..det kallas payback time

  • Negativ överraskning klarade jag mig tack och lov undan. Men jösses som jag fjärtade. Jag fjärtar ju verkligen aldrig i vanliga fall (näe, det är faktiskt inte hittepå, jag önskar att jag kunde hämndfjärtas mycket mer).

   Hur går det med lilla sydda jycken?

 • Deras glass med kolasås. Mums!

  Min mage reagerar helsjukt på vissa saker numera. (Med samma reaktion där bak som du)

  Har övergått till laktosfritt. Men magen reagerar ändå på grädde i mat. Tex i gratäng mm. :/ Skit rent ut sagt!

  • Hahaha ja det säger han också. Men det går å andra sidan inte att äta något utan att minst en av jyckarna säger just det. Skall man dessutom fota det man äter så får man även pälsdjur i bild. Det finns inga som kan se så olyckliga och utsvultna ut som hundar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.