Lite snö mitt i vårsommarvärmen?

Det här är katten som har flyttat hemifrån, ihop med Stor när han var ganska liten.

Man kan säga att Stor älskade snön, men det gjorde inte katten. Katten gillade inte direkt heller hunden och det var droppen för honom. Efter Stors ankomst packade min lille kisse en snusnäsduk, lade ner sina viktigaste saker i den och knöt fast på en pinne och vandrade hem till sin katt(upp)passerska.

Eller ja, han behövde inte packa så mycket. I själva verket fick han skjuts av oss i bilen med alla sina favoritsaker och nu lever han livets glada dagar på annan ort och går och gömmer sig så fort vi hälsar på eftersom risken finns att vi kanske tar med honom hem. Han älskar sin styvmamma och livet som kung och jag saknar ihjäl mig. Men för hans skull får han bo kvar. Det gick liksom inte att missta sig på hur gärna han ville flytta.

Jo jag vet att det är gamla filmer och foton som dyker upp lite då och då, men jag håller på att uppdatera maskinparken här hemma och spara saker som jag inte vill förlora. Den nya datorn är ju helkass, en gammal (fast ny) dator bor på verkstad och skall få nytt tangentbord (vi kan ju prata väldigt tyst om att det är datorn jag åkte och köpte när jag hade hällt cola över hela den förra så det slog blixtar ur den, redan under återinstallationen av den nya råkade jag spilla igen och sen blev tangentbordet lite “limmigt” så jag började aldrig ens använda den ordentligt).

Datorn jag skriver på nu är ju inte mer än en månad gammal och den skall få åka på lagning imorgon när jag hämtar den andra. Telefonen måste lagas för den är DUM I HUVUDET. Däremot fick jag ett sms om att den inlämnade kameran finns att hämta. Det skall bli väldigt intressant att få reda på vad exakt som felades, för det stod däremot inte i sms:et.

När allt är trasigt så sparar man allt lite överallt, mest i lite olika molntjänster som youtube, dropbox och andra tjänster och då kan man passa på att visa en del här för den som vill se.

Men nu vet ni. Allt jag äger och har i form av digital information ligger numera i cyberrymden. Med tanke på hur bra det har gått för mig och min teknik det senaste skall ni med andra ord inte bli förvånade om hela internätet går sönder.

Se det som en varning och kom inte och skyll på mig om något händer med era grejor.

Jag börjar tro att jag är fullkomligt kapabel att göra sönder hela internätet.

0 thoughts on “Lite snö mitt i vårsommarvärmen?

 • Så om något stort servercenter i USA, Kina eller var stället du nu lagrar alla dina viktiga saker ligger, kraschar eller exploderar så vet vi orsaken … 😉
  Skulle vara ganska intressant att veta hur stora delar av cyberrymden som måste slockna innan man märker något … men vi kanske inte ska testa! 😀

  Ett sätt att få datottrarna att hålla längre är att låta bli att äta och dricka nära dom (skriver jag och sneglar på tekoppen) . Själv har jag en mobil som knappt har kontakt med yttervärlden, när folk ringer så hör jag ungefär hälften av vad dom säger. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska köpa för modell i stället, vad ska jag egentligen kosta på mig?

  Kul att se Stor som en skuttig liten valp, men katten hade det verkligen inte lätt!

  • Här drar jag till med två länder för moln-lagring och så får man se att dom ligger cyber-spioneri-gräl! … men det kan väl ändå inte vara ditt fel? 😀

    • Det var USA som anklagade kineserna för något, tror det var att dom hackat sig in i ftg och höll på med industrispionage … Men det var ju i går, i dag håller dom säkert på med något annat! 😉

  • Japp, pajar något stort idag så är det mitt fel. Jag är inne i ett stim. Ett inte så bra stim.

   Jag tror snarare att det har varit kombinationen dryck, hund och dator som inte varit så bra. Men den ena datorn som är inlämnad nu har dött pga fuktskador. Den har jag inte tappat ngt på. Helt oförklarligt.

   En iPhone kan du köpa? Kanske? 🙂

 • Du lyckades visst ha sönder hela internet

  Eftersom det inte gick o komma ut på nätet o inte in på varken din lr Monas blogg 😉

  Jag trodde först det var jag som lyckades nog göra sönder mitt nätverk som försvann huxflux bara för att jag höll på med nån routeruppdatering o intemärkte att sladden till datorn inte va i och datorn gick i sömnlägelr nåt med svart skärm o sen funkade inte mitt internet ;(

  Men sen läser jag på fejjan som bara fungerar delvis att det var internet som inte funkade

  Men vad gör jag vaken tjugo i fyra på morgonen är väl knappast ditt fel, för skall ju inte väg förräns vid 9- tiden när jag ska på planerings möte hos en jobbarkompis ang knytkalaset vi åkte på att fixa nästa vecka…och ingen av ossenån hejare på sånt, men vi har iafbjudit in folk o fixat lokal…senresten får ordna sig

  • Klart det var mitt fel. Där mina saker bor går andra saker sönder. Tidpunkt spelar ju ingen roll. Jag har en usel känsla när det gäller den här dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.