Inte så genomtänkt

När man har suttit inne i det fina vädret i två dagar och bara stirrat på en skärm så blir man dum i huvudet. Så där lite extra dum i huvudet.

I eftermiddags tog jag hundarna och drog iväg till en domarring som ligger här uppe. Ett väldigt vackert ställe med mängder av vårblommor, grönska och givetvis en domarring. En skitstor sådan. Så stor att de har mysko utomhusteater där ibland på nätterna, lite scary bland gravarna.

Givetvis hade jag tänkt ta lite kort på jyckarna, men först glömde jag att lillkameran är inlämnad på verkstad. Sen glömde jag väskan med telefonen i bilen. Eller ja, jag lämnade väskan med flit i bilen eftersom det är ytterst opraktiskt att gå på vovvepromenad med handväska,  jag råkade bara tro att jag hade telefonen i fickan.

Det hade jag inte.

Där gick jag, med mina tjushundar, utan att kunna ta ett endaste foto och förbannade mig själv.

Sen jag jag var färdiggådd tyckte Stor att det var läge att skita en sista gång. Han är av sorten som gillar att gömma sig när han bajsar vilket brukar innebära att han trycker in sin söta ända i närmsta buske/träd/mur. Den här gången råkade det bli ett träd och han backade in sitt bakparti så nära att det inte fanns en millimeter mellan trädstammen och hans ändalykt.

Vilket resulterade i att trädet gav ett visst motstånd, så han bajsade på sig själv. Inte första gången det har hänt och troligen inte sista gången heller.

Däremot var det första gången som jag tog en pinne för att skrapa bort det värsta från hans lilla luddrumpa för att sedan kasta i väg den långt bort på ängen. Eller ja, det var första gången jag gjorde just det samtidigt som jag totalt glömde att jag inte hade kopplat Liten och att han är en exemplarisk apportör. Han älskar verkligen att apportera.

Bajspinnen kom tillbaka som en bumerang i munnen på Liten som glatt ville lämna den i handen på mig.

I det läget kan man inte banna hunden som gör rätt, men man kan förbanna sin egen dumhet.

Det är ungefär det mest spännande som hänt här.

Hade man varit lite mer mörkhårig hade det åtminstone funnits ett foto till inlägget ungefär här. Nu får ni visualisera själva.

Vad gör ni?

0 thoughts on “Inte så genomtänkt

 • Haha! Jag kan verkligen se den där bajsiga pinnen flyga genom luften och sen en springande liten efter den.

  Här har inte gjorts mycket idag. Ont i halsen o allmänt hängig. Så det bidde tv mest hela dagen

  • Mmm…han var ju faktiskt jätteduktig. Och jag kände mig genomkorkad 😉

   Krya på sig. Här är det inte friskt ännu heller. Men det är maken som står för den jobbiga sjukan fortfarande och hostar tills han spyr. Läkarbesök nummer tre igår och inget blir bättre.

  • Tina Johansson says:

   Äsch nu hände det igen att inte allt kom med…
   Jag sitter på min altan och skrattar högt åt ditt inlägg! Tack! Jag behöver skratta högt…
   Idag har jag städat och fejat på altanen, så vi äntligen kan använda den igen, två år sedan sist! Förra året var den belamrad av hela köksbohaget plus alla skåp och inredning till nya köket. Japp, köksrenovering förra sommaren… och nä, det är inte helt klart än. Fortfarande några lister som inte är på plats…
   Dessutom har här stått MASSOR med kartonger från min mamma, hon gick bort hastigt en vecka före jul 2012, och jag hade jättesvårt att sålla bland hennes saker då.
   Klappa dina härliga fyrfota vänner från mig!

   • Det där med att sätta upp småpill som lister är det jobbigaste i en hel renovering. Jag lider med dig. Ge det ett par år så kanske de kommer upp?

    Och du, det låter inte som en rolig helg alls. Faktiskt.

    Sluta använd telefonen/paddans inbyggda smileys, det är de som kapar kommentarer 😉 Jag klappar storbajsaren medan jag skriver, han ligger bredvid mig och kvällsmyser.

 • husfruen Kicki i Spånga says:

  Idag har vi firat vår nationaldag och 200 års jubileet av vår grundlag på skansen. Jättevarmt och skönt i våra yllefolkdräkter 🙂
  I morgon packar jag och på måndag åker snyggsonen och jag till Marsa alam och dyker i 8 dar, det är hajtid så håll tummarna för att vi får se många.

  • Åhvadjagvillsehajar! Jag skall hålla tummarna stenhårt.

   Firande på Skansen alltså? Här har vi mest firat att det är den minst norgebesökande dagen på hela året. 😉

 • De två senaste dagarna, när äntligen lite sol och värme har kommit till stan, har jag bara varit inne och mått sk*t. I dag var det extra tråkigt eftersom det var stor träff på mitt gamla förortstorg med gamla skol-/tonårskompisar, många av dom har jag inte träffat sedan jag var tonåring. Har nu suttit och stirrat på bilder på FB från träffen och undrat var dom som jag känner till namnet är, för dom som är på bilderna har jag väl aldrig träffat … eller?

  Så tack för att du roar en sjukling med beskrivningar som man inte alls behöver foton till för att man ska få bilder inne i huvudet. Det där ögonblicket när du kastar pinnen och inser att Liten ger sig iväg …
  Tråkigt att maken hostar sådär, hoppas att någon vill & kan hjälpa honom!

  • Men så typiskt. Vilket brukar vara just typiskt och dödstråkigt. Klart man skall må dåligt när man verkligen vill gå ut och göra ngt.

   Jag håller med, det kan omöjligt vara samma på bilderna som de du gick i skolan med. Vi ser ju likadana ut fortfarande, då kan väl inte andra förvandlas till oigenkännlighet?

 • Ligger & asgarvar åt er mysiga promenix. Dagen för min del har spenderats med 68km cykling (snart Tjejvättern) där jag visst råkade glömma solskyddsfaktor & nu har kräftröd vänsterarm, vanligt röd högerarm+del av vänster ben & vanligt blekvitt högerben. Sjukt snyggt, för självklart börjar ju brännan mitt på överarmen resp lår… Ibland krävs inga bilder kan vi väl konstatera.

  • Hahaha nej det behövs inga bilder. Cykelbränna alltså. Här brukar det mest vara bonnabränna om någon. Men att cykla SÅ långt verkar hemskt jobbigt? Jag får ont i rumpan bara av att läsa om det?

 • Hahaha …………Jag ser det hela framför mig 🙂
  Inte kan man förbanna en lydig hund! Det är bara att tacka o ta emot då….
  Sista hunden vi hade var också en “gömma sig när man bajsar hund” eller rättare sagt få in rumpan i en buske eller så högt som möjligt. Det “roligaste” var när han klev upp på ett gupp som ungarna hade byggt i skogen, typ en halvmeter högt. Där backade han upp och bajsade. Ändan så högt i vädret att han höll på att ramla framlänges, sen fick matte glädjen att plocka bort resterna med tanke på ungarna som brukade cykla där.

  • Jamen jag fattar inte vitsen? Jag läste någonstans att sådana där “bajstryckare” är osäkra jyckar. Vilket skulle kunna stämma i det här fallet. Eller så är han bara knäpp? 🙂

   • Hm osäker? Nja men rätt korkad var och väääldigt snäll o mån om att vara till lags. Det där med snällheten o korkad följer rätt ofta hand i hand med hundar har jag märkt. Men iofs var han nog inte så ranghög heller så det kanske stämmer ändå?

    • Jag vet inte, jag kan ha läst om något annat. Stor är osäker så jag har läst ihjäl mig. Tydligen även om bajs. Stor är en tryckauppröven-bajsare och Liten är en gåbajsare. Jag skall filma den sistnämnda någon gång 🙂

 • Haha,välkommen i bajshundarnas värld…måste luktat skitgott i bilen hem….igår var vi på en get/fårfarm för att köpa ost,mäktigt att se dom 8-9 pyrineeiska vallhundarna (stora80-90 i mankhöjd vita)hålla reda på skocken med flera 100 djur!Idag drar vi till “troppan” på lunch och kollar på “det vackra filmfolket”Har blivit bjudna på Robbie Williams konserten i Monte Carlo 31 maj,vad tror du om det då?läste att han inte fick så bra recensioner i Stockholm…..men va fan,vi är inte så kräsna…ha en skitbra dag!

  • Vi är väl rutinerade *har alltid storpack med savetter i bilen* hehe.

   Du, jag skiter i om han fick dåliga recensioner i Sthlm för det var första gången jag inte såg honom eftersom jag missade biljettsläppet. JAG vill gå i Monte Carlo. Herregud, jag skulle kunna betala en halv förmögenhet för att få bli bjuden på hans konsert i MC. Kan du stoppa ner mig i ngn slags väska?

 • Åh, lät ju väldigt najsigt och en duktig vovve som hämtade pinnen till matte 🙂

  Själv jobbade jag igår, men vet fortfarande inte om det var jag som tittat fel lr om de på jobbet glömt o fråga mig, men iaf tidigare i veckan tittade jag på schemat o fick för mig jag var ledig lö-sön men nästa gång jag tittade var jag inbokad på jobb på lördag. Givetvis hade jag inte skrivit in vilka dagar jag skulle jobba i min almanacka heller, men gick bra hade rätt lugnt på jobbet o jobbade bara till 2, sen blev det hem o slappa en stund innan jag drog bort till morsan för att grilla.

  • Mm…duktig vovve 😉

   Låter som att ngn har varit och meckat med schemat. Vilket inte är okay oavsett. Ta på dig detektivögonen?

   • Ja, får nog vara lite mer noga med att skriva ner vilka dagar i almanackan jag lägger in mig på jobb, slarvar lite med det eftersom jag lägger schemat på nätet och e schemalös vilket innebär att jag lägger in när jag vill jobba o nör jag vill va ledig o hoppas på att få in jobb de dagarna

    Kan va att bokningen lagt mig tillgänglig för att komma ihåg o fråga mig och sen glömt att fråga mig eller ta bort min tillgänglighet. Sen har nästa kommit o sett bara sett att jag e tillgänglig o sätter in mig på jobb.
    Som tur e händer detta väldigt sällan och jag vet det var krisigt med folk denna helgen och flera blev inbeodrade

  • Komma här och stejta the obvious när man redan har petat med en pinne och kastat iväg den. Jo det kunde man ju ha gjort för all del, men nu gjorde man inte det. För man tänkte inte? Och ville lägga lite avstånd mellan sig och bajset. *korkad*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.