Dagens Hund

Man kan faktiskt inte få för mycket hund. Man kan heller inte låta bli att fotografera hund när man ser hund. Så idag blir det inte mina monster, det blir andras, till synes, väldigt väluppfostrade jyckar.

I alla fall de här två som bara låg och var tjusigt röda i solen när vi var på båttur/fotosafari förra helgen. Di däringa settrarna är vansinnigt tjusiga faktiskt. Inte en min rörde de trots att jag brände ett gäng foton på dem. Eller så var de bara snorkiga?

Tilläggas bör att de ligger och kikar upp mot en uteservering där husse/matte antagligen satt. Och där fanns det mat. Sjukt mycket mer intressant än en kärring med högst oaptitlig kamera.

DSC07003

Sen träffade jag den här pricken. Han hette Morris och var inte heller intresserad av tanten med kameran. För han hade span på en tjusig tik en bit bort och försökte dra ner sin husse i gruset i ren iver att få flirta lite på nära håll.

DSC07020

Sen när vi kom tillbaka till stan igen träffade vi en liten westiepojke på 13 veckor. Som pussades och doftade valpkiss.

DSC07086

Då ledsnade maken på mig och gick hem, det är inte bara mina jyckar som numera springer och gömmer sig när kameran kommer fram, tydligen har även äkta makar en gräns.

Men det var det SÅ värt.

0 thoughts on “Dagens Hund

  • Tack för komplimangen. 🙂 Maken kollade just, det är tydligen naturreservat året runt. Hoppsansa…vi har alltid trott att det bara var sommartid. Nåja, vi störde dem inte. Sälsafaribåtarna går inte riktigt så nära.

  • Hahaha, det låter som en vanlig hund. Stor är expert på att bara skrida förbi valfri maträtt och svepa in den i truten. Fast han ser mer ut som en byracka, inte samma stilpoäng.

 • Finfina bilder Vic! Hundbilder är bättre än porr 😉 Undrar när Dante kan ligga så där irländskt lydigt på avstånd och bara glo när Halvan och jag hänger på uteservering.

   • Ska försöka i alla fall. Han kan “sitt, “ligg, “vacker tass och “kom hit och nästan “stanna” nu vid elva veckors ålder, vet inte om vi kommer längre än så. Ibland verkar han synnerligen korkad: när man lägger en godis i en kartong och han inte fattar att han ska välta den bara.
    Men å andra sidan; listiga hundar kan ju ställa till en del har vi ju sett här…

    • Ja i den åldern är de rara och lättlärda. Sen blir de listiga och stendöva. Oerhört praktisk utveckling. Stor är lite mer listig än Liten och muckar som en människa. Får han inte som han vill så puttar han ner saker från vardagsrumsbordet med nosen. Med vilje. Liksom bara kliver fram till ett överfullt glas och dänger till det med näsan, sen backar han och väntar på “uppmärksamheten”. Skitlyckligt. Byrackor 🙂

 • Hundar får man aldrig nog av. Settrarna såg ut som min springer spaniel när jag lämnade honom nånstans. Fullt fokus på dörren jag klev in igenom och ett totalt ignorerande på alla andra runt omkring. Till personalens stora nöje när jag tankade bilen, de försökte ofta få uppmärksamheten av honom, men icke att han bevärdigade dom med en blick, möjligen sneglade han lite ur ögonvrån för att se till så de inte gick in i bilen.

  • Men hur liksom? Det är fascinerande hur olika personligheter de är, mina går inte att binda utanför just något alls. Först tror de att jag skall gå och aldrignågonsinmeriderasliv komma tillbaka, sen hoppar de på alla som går i närheten. Värdighet existerar liksom inte.

   • Jamen min Springer spaniel (och så även lurchern men det kan jag till viss del skylla på vinthundsmentalitet) var sällan eller aldrig intresserade av någon annan än mig. Man kan säga att jag verkligen lyckades med präglingen 🙂 Familjen dög när jag inte var hemma annars var de inte så intressanta.
    Det gick t o m så långt med springern att jag fick “kommendera” honom att följa med barnen ut på en snabb kissrunda. Han såg mäkta förvånad o besviken ut när jag inte följde med.
    Springern kollade väldigt noga efter mig och när han tyckte att nu var det dags att gå och lägga sig så vandrade han iväg och la sig på tröskeln till sovrummet, där väntade han och kom jag inte isäng fort nog gick han helt sonika och hämtade mig ….. F-n han var värre än en förälder ibland 🙂

 • Ja, vad kul att se lydiga hundar på bild,för hos oss finns dom minsann INTE.Var på marknad i helgen,varav 1 kissar på kjolståndet,jeep den här gången lyfte han på benet….and tadaaa,smartass som vi är binder vi fast en hund i bordsbenet när vi äter lunch….ja men say no more när han fick syn på en katt….herregud vilken circus det blev.som du säger välkommen till Faulty towers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.