Som jag har sovit…eller inte

Min hand klappade ihop idag, ordentligt. Lååååång historia, hade knöl på utsidan handen – vid lillfingerknogen – som jag opererade bort för ett par år sedan. Då pajade de en nerv, eller fler…det var ju den där lilla detaljen att jag slutar lyssna när det blir medicinsk overload. Sen dess har jag haft ont, men så länge det är vänsterhanden och jag torkar mig i arslet med högerhanden har det mest bara varit irriterande och störande.

De senaste veckorna har jag haft jävligt mycket ondare än innan, ingen vet varför men jag väntar på att få komma och…eh…heter det månntro “mäta nervbanorna”? Något med “mäta”. Och nerver.

Jag gissar att gårdagen gick mig så inåt helvete på alla nerver att handen bara hakade på i rena förskräckelsen, för när jag vaknade imorse hade jag fått tillbaka en knöl. På exakt samma ställe som den de opererade bort. Och det har gjort något så infernaliskt ont. Hade gladeligen gnagt av mig armen jäms med armbågen.

Men inget “åhhhh…stackars stackars” nu. Promise?!

Jag vill hellre ha “men skärp dig för helsike kärring”. Och sen återgår tonen till vanligt tjafs här inne i form av övertagande av kommentarsfält och en blogg som fullkomligt rinner mig ur händerna (handen åtminstone höhöhö).

Nog om det. Gårdagen som utlovat. Jag känner mig en smula…mållös…när jag tänker på gårdagen.

Vi tar det från början. Frun ifråga hade alltså suttit i en bil med sin make i HUNDRA mil enkel resa enbart för en kväll med oss. Femtioelva timmar i bil för att hänga i ett par timmar (tack och lov sov de på hotell), sova lite hotellsäng och sedan var de tvungna att dra från stan senast lunch för att köra IGEN. Fast “bara” två timmar. Men tillbaka åt samma håll de kom från, för att hon skulle flyga hem igen. Hajar ni mållösheten?

Jag hade verkligen förväntat mig precis just ett mähä till karl, precis som Susanna gissade. Men näe. Första intrycket och han var superdupertrevlig, smart och till och med rätt snygg (alltså han var ju ingen Anton Ewald men ändå). Bra på att slänga käft och…jamen trevlig. Henne fick jag inte kläm på alls, eftersom hon var extremt tystlåten. Till en början.

Efter någon timma, och ett ganska generöst intag av champagne ändrades upplägget lite. Som vanligt när alla andra hivar i sig alkoholhaltiga drycker förutom undertecknad. Då blev det först lite skrämmande. För vad jag och maken än sa var svaret från snubben “jamen det vet jag ju, de bilderna har jag sett på Facebook”. Nu snackar vi bilder från semester anno dazumal som till och med vi glömt av. Lite stalkervarning?

Sen började skrävlandet och snicksnacket.

Givetvis skrävlande om vad grabbarna grus hade gjort för 20 år sen, och hoppsan, det var så frun fick reda på att hennes dyre make faktiskt hade varit en millimeter från att gifta sig en gång tidigare. Hon hade inte en jäkla aning. Det enda han själv hade att säga om det var att han är/var väldigt impulsiv. No shit.

Sen kom det som var kvällens erotikdödare för min del. Pengaprat. Jag är så in i helvete ointresserad av att de samlar på vin som kostar 5000 kronor flaskan och har två vinkällare. Hur många gräsklippare och Webergrillar de har i sommarstugan (jodå, jag kontrade med att maken MINSANN har minst 15 dammsugare). Och trots att jag faktiskt tyckte att snubben var rätt sympatisk så blev han fantastisk osexig när han sa att han skulle betala vår resa till dem bara vi kommer och hälsar på. För han sa det inte en gång. Han sa det en gång var femte minut ju längre kvällen led.

Sen reste de sig bara från bordet (vi käkade på resto för jag var OSUGEN på att laga käk) och ställde sig på utsidan medan maken betalade hela notan.

Vi bjuder jättegärna, och ofta (alltid). Men att skrävla om…och nu skojar jag inte, att man har sju tv-apparater (varav den sista 60-tummaren inköptes dagen före de kom hit), fyra grillar, en åkgräsklippare och en robotgräsklippare. En sprillans ny väldigt fancy bil (så ointressant att jag inte ens lade bilen på minnet) som då var anledningen till att det var skojsigt att köra hela vägen hit och vad det nu var mer.

Men att inte ens ha en tanke på restaurangnotan. Jomensåatte.

Håll i er nu.

De visade TILL OCH MED FOTON på grillarna, tv-rummet, vinflaskorna och gräsklipparna.

Näe. Jag skojar fortfarande inte.

FOTOGRAFIER.

Då visade jag makens foppatofflor. För givetjävlavis hade han på sig dem igår, även ute på lokal.

Sånt är faktiskt roligt på riktigt.

Men om man bortser från vin- och tv-samlandet så var han trevlig. Jag hajar att han och maken har varit bra kompisar. Jag missunnar ingen att samla på något, var och en blir salig på sitt sätt. Men jag kanske drar gränsen vid att visa foton på samlingarna. För människor de inte känner alls (mig) och människor de (han) inte har träffat sen de knappt hade fått hår på bröstet (maken).

Både jag och han som vaknade med blypanna imorse är fortfarande lite konfunderade över gårdagen.

Och jag tror ingen av oss har fått rätsida på vad som egentligen hände, eftersom det var så oerhört…underligt (jeuvlar vad diplomatiskt jag uttrycker mig).

Jag kommer garanterat komma på fler konstigheter, för jag är som sagt lite mållös fortfarande.

Men rent spontant känns snubben som en bra kille, i nyktert tillstånd. För han var verkligen genuint jäkla överlycklig över att träffa maken igen (ingen direkt överraskning) och även mig (jag blir ju automagiskt fantastisk eftersom jag är gift med maken antar jag).

Fast EN sak är säker.

Vi kommer aldrig bli BFF:s och döpa våra barn efter dem.

Eller ens åka på en veckas charter.

Och imorse vaknade jag till en vänförfrågan från herrn på Facebook.

Jag fattar fan ingenting.

0 thoughts on “Som jag har sovit…eller inte

 • Ang din hand – AJ SOM FAN!! Och hoppas du får hjälp med det typ nu.

  Ang paret – herredjävlars så …galen jag blivit av att umgås med dem.
  Och att gå ut utan att betala maten??? WTF??
  Förstår att du inte känner för att umgås med dem mer

   • Kvittar om ni hade tänkt betala lr inte, med tanke på alla deras prylar osv hade de KUNNAT ERBJUDA sig o betala,

    Fast egentligen kan jag tycka att DE borde bjudit er, för det var deras/hans ide om den här träffen inte er ide och eftersom de har råd med femtioelva grillar osv osv så hade de mycket väl kunnat betala

    Finns nog inget mer ointressant att lyssna på när nån sätter igång o skryter om alla sina ägodelar o pengar

    Så hade jag vart som du hade jag bara ignorerat den vän förfrågan på fejjan från han, med tanke på att han redan verkade veta allt ni gjort o inte gjort

    Tur att de bor jävligt långt ifrån er iaf 😀

    Ang handen…. SKÄRP TILL DIG KÄRRING OCH SLUTA GNÄLL !!! så känns det bättre nu 🙂

    Men hoppas den känns bättre snart

 • Number ONE: Acceptera inte den vänförfrågan. Jag tror att du kommer att ångra dig grundligt i så fall.
  Människor som tar bilder på sin prylar och visar dem för andra människor är inte riktigt riktiga i övervåningen.
  Ska dock bli kul att läsa när du kommer på fler saker från gårdagskvällen.

  • Hahaha, jag kände lite samma sak. Sen kom jag på att jag har tagit kort på alla våra dammsugare. Oklart hur jag skall tolka det.

 • Först svor jag en lång ramsa över din hand och nervproblem. Nä jag tycker inte synd om dig men jag kan väl få svära över jäkelskapen?!
  Sedan skrattade jag så att skärmen höll på att bli te-prickig över dammsugare och foppatofflor. Om dom inte fattade något då du kontrade med dessa, så är det nog ohjälpligt. Förstår att du/ni inte fattar någonting!

  • Ja svära får man 😉

   Jag önskar verkligen att jag hade kunnat visa när maken stolt visade sina transformersfoppa. Han tog av sig en doja och visade hur man kunde vika upp kanterna så den blev en känga. Då fnissade jag ihjäl mig i smyg.

 • Oj. Oj. Det är inte så ofta jag blir tyst, men det här är ett gränsfall. Besynnerligt är ordet. Bilder på grill?
  Och du – handen – jag hade en bror som lyckades slå sönder vänster ringfinger, det blev en långvarig och trist historia, men man sa då till honom att handkirurgen använder mest smärtstillande av alla avdelningar, så jag hoppas du får hjälp snarast.

  • Mhmmm…bilder på grill *fnissar*. Och mycket annat.

   Då hade han en snäll handkirurg. För jag fick inte ens lugnande sist jag opererade den. Sen pajade någon maskin när jag låg där så ngt larm gick. Man är inte så tuff när sköterskan skriker OOOJJJJ 😉 Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om den operationen hahaha.

   • Kära rara – det värsta som hänt mig var för flera år sen när sköterskan på företagshälsan tyckte att jag dels gått ner i vikt så imponerande och dels hade så underbart långt blodtryck att han reste sig upp lite oplanerat och slog huvudet i en skåpdörr så blodvite uppstod.

    • Hahahaha jätteroligt. Herregud. Jamen han jobbade ju på rätt ställe iaf. Någon gång skall jag skriva om mina mystiska närkontakter med sjukvården tror jag.

 • Men hallå?! Är du säker på att smärtan i handen inte har gjort så att du har drömt (mar)drömmar om hela besöket. Just nu håller jag på att garva läppen av mig (inte åt handen men åt situationen ni satt i) Foton på grillarna!? Och vinflarrorna? Och bara resa sig och gå från notan? Jag förstår att ni är o blev aningen konfunderade. Jag hade nog blivit aningens förvånad och något irriterad även om jag hade tänkt betala allt.

 • Jag summerar din hand och er kväll med…mycket obehaglig :S
  Säger bara STAY AWAY från dom och byt adress samt telefonnr…. Bara lite paranoid för din skull här 😉

 • Hmmm… Inget tycka synd om, men jag hoppas du får bra hjälp och snabbt! Du behöver inte oroa dig för bloggen, den kan jag och Granntanten sköta om du inte kan skriva på ett tag! 🙂

  Gårdagen låter som om den var ….spännande och ganska annorlunda! ha ha!!
  Kram

 • Håller nog med ovanstående talare (pluralis)
  Vuxna människor som på första “dejten” skryter om sin ekonomi , känns som lite osäkra människor.
  Märkligt att de inte tystnade när dammsugare kom på tal.
  Ihop med samtal om foppatofflor måste det nästan vara det yttersta beviset för hur totalt ointressant man tycker skryt om statusprylar är.
  Men deras radar var nog ur funktion.

  Och vad oerhört gentilt att bjuda er på resa till deras bygd.
  Förstår att ni slog pannan i golvet när ni bockade och tackade för den gåvan.

  Och att inte ens låtsas ta fram kortet för att dela på notan…

  Nej de känns inte som keepers 😉

  • Glömde säga något om handen, jag vet att jag läst om din hand när jag läste ikapp bloggen, men har glömt vad det stod.
   Men jag tar för givet att du sett till att det inte är vilken klåpare som helst som opererat på dig.
   Händerna är ganska viktiga och smärta är inte att leka med.
   Ta hand om dig (Oldsbergare lr)

   • Hahaha solklar oldsbergare. Helt underbart. Jag är handfallen.

    Mjae, mjae…alltså koll och koll. Jag tror ju att de som säger att de skall ha koll har det. Och sen lyssnar jag inte. Men jag lär mig?

 • Haha, fick vibbar av Ove och Anette i Solsidan!!! 🙂 Även fast tanken känns främmande skulle det vara intressant att åka dit och se om verkligheten ser ut som de beskriver den!
  Krya på handen och krampåre! 🙂

 • Haha, jag hade kunnat ge rätt mycket av precis vad som helst (Smörtåstårta kanske, det finns kvar?) för att få se deras min när du kontrade med foppatofflorna!!

  Går du iväg och får hjälp med handen eller måste vi blänga över glasögonkanten?

 • Hahaha, det va nåt nytt…att ta foton på alla sina prylar o visa upp på middagar.
  Först skrattade jag på mig lite åt det, men nu det känns nästan lite creepy på något sätt.

  • Om man älskar sina prylar kanske man gör det? Jag vet inte? Jag älskar ju mina skor, men fotar dem inte så ofta. Mest inte alls? 😉

 • Alltså, kan det inte va nåt virus? Du tillbringar kvällen med en stor knöl och nästa dag vaknar du med en liten knöl på handen. Ett skäl gott som något att hålla sig undan från sällskapet.

  • Jamen kanske? Eller så har jag min personkännedom i handen? Skall lita fullkomligt på den framöver. Uppstår knöl så vet jag att personen jag har träffat är ett litet as?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.