Och så lite allmän åldersnoja apropå inget alls

Jag lyssnar ju som bekant på ljudböcker för att somna. Dels för att det är rätt mysigt med en bra uppläsare som håller en sällskap i natten och dels för att jag vääääägrar lyssna på makens förbannade nattljud. Win-win.

Så jag abbonerar såklart på Storytel. Himla värt det med tanke på masskonsumtionen.

Igår hittade jag en sprillans ny bok av Helen Fielding, ni vet hon bakom Bridget Jones. Jag blev jätteglad, eftersom jag vill lyssna på något lättspytt nattetid. För att slippa drömma konstigare än vad jag redan gör. Och Bridget är ju rar och harmlös.

ÄNDA TILL MAN UPPTÄCKER VAD BOKEN HANDLAR OM!

20140303-205535.jpg

Vad i hela helsike? Hur blev hon 50 år? Och NÄR?

Jag har ju inte blivit ett dugg äldre sedan hon hängde med Hugh Grant och Colin Firth.

Då lade jag mig i fosterställning och planerade vilken ålderdomshem jag skulle välja.

Sen tröstade jag mig med en nostalgifilm istället.

20140303-205610.jpg

Inte ens växthuseffekten smälter is på samma sätt som det smajlet. Och ögonen. Jösses de ögonen.

Med handen på hjärtat så är nog Grease och Pulp Fiction de filmer jag sett så många gånger att jag kan varenda scen. Och så Veronica Mars förstås.

Men jag vill fortfarande ha en förklaring till Bridget.

Det var ju inte ett dugg lättspytt. Snacka om att sätta i halsen och få åldersnoja deluxe.

 

0 thoughts on “Och så lite allmän åldersnoja apropå inget alls

  • Alltså, jag kan inte ens säga att den är rolig. För att det gör mig så oerhört deprimerad att hon är 50. Jag har bara lyssnat i två timmar, men tror att jag måste byta bok och läsa den på originalspråket istället för att lyssna. Då kanske jag kan komma över det?

   Helt riktigt, Grease är verkligen aldrig fel 🙂

  • Man önskar att det hade varit ett skrivfel, men icke. Hon är 50. Jättemycket 50. Och det stämmer inte ett dugg. Vansinnigt deppigt.

 • Jag trodde Bridget var ständig 30+are, max 37. Hur sjutton har hon ens hunnit fylla 40?! Undrar även över ditt lyssnande, kommer du ihåg nåt av böckerna sen eller hur funkar det? Har du autopaus efter en stund, eller kör du bok hela natten? Lyssnade själv en del på Karlavagnen förut, men då var det med automatisk avstängning så jag slapp ha det igång under natten.

  • Jag trodde det OCKSÅ. Men första boken kom 1996, filmen 2001. TJUGO år sen???

   Har satt den så den stänger av sig efter en timma, annars drömmer jag ännu konstigare än vad jag brukar göra. Ibland glömmer jag och har med boken hela natten och då blir man dum i huvudet.

 • Haha. Jag lyssnar också på Bridget just nu. Och älskar Storytel. Jag borde baske mig ha provision från dem med tanke på hur många jag fått att köpa abonnemang.
  Har inte bestämt vad jag tycker om boken. Inte så mycket mer än strunt men som lättlyssning utan att behöva fundera funkar den ju. Och jag tror hon har blivit lite (med betoning på lite) klokare med åren 🙂

 • 50?!? Bridget kan väl inte fylla 50, någonsin?!?
  Själv kan jag bara konstatera att det här med att bli äldre är dyyyyrt. Jag som aldrig brytt mig om krämer hit och masker dit, har inhandlat en del krämer och masker för många pengar senaste tiden. Undrar om det är någon slags försenad fyrtioårskris? För inte kan det väl bero på att 50 lurar om hörnet?
  (Sommaren före min 30-årsdag, tittade lillebror på mig och sa “Om fjorton månader fyller du 30!” Tack för den, liksom. Låt mig fylla 29 åtminstone en gång först! Därmed vill jag få sagt att nästa födelsedag inte är 50.)

  • Jag tror att jag borde ha börjat med krämer tidigare. För jag ser ut att ha åldrats ungefär 20 år de senaste fem åren. Jag accepterar det inte!

   Min enda tröst är att maken fyller 50 före mig. Och han har ännu mer ont av det 😉

   • Samma här. Även om faktiskt har hänt – på bra dagar – att folk tror jag är tio år yngre än vad jag är, så har de gått utför de senaste åren.
    Inser just också att dagsljuslampan på skrivbordet får mig att kisa. Inte bra om man vill undvika rynkor i det området.

 • Kan meddela att fylla 50 OCH gå ner en hel massa i vikt blir dyrt… Då behöver man all hjälp man kan få med huden, det blir nämligen en del hud över, liksom. OCH man måste byta ut hela garderoben. Oj så tråkigt att shoppa nya kläder! NOT!!! Och då vill man ju dessutom ha nya skor till alla nya kläder…. o.s.v. o.s.v.

 • Jag har en lösning på Bridget problemet! Man tittar helt enkelt inte på mer är 1 eller 2 filmen, och man läser definitivt inte fortsättnings böckerna! Woila, hon blev inte äldre och där med inte du heller 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.