Lite mer memory lane

Det var ju somliga som så klokt påpekade att jag antagligen inte hade behövt permanenta håret på 80-talet. Vilket givetvis var helt korrekt, jag föddes med 80-talsfrippa. Inte helt praktiskt numera.

Om man inte skall gå på 80-talsfest förstås, vilket jag gjorde för ett par år sen. Och såg ut så här.

SONY DSC

Jag behövde alltså inte göra något mer än att självtorka håret och sen spraya i lite rosa färg. Givetvis har jag matchande rosa ögonskugga och blå maskara/kajal.

Anledningen till att jag ser ut som att jag satt i halsen eller är väldigt förvånad har jag ingen aning om, för i själva verket står jag på en stol och håller tal till 40-åringen (med stängd mun?).

Jackan är min, och den inköptes för surt sparade pengar 1989. Väldigt autentisk.

Det enda som inte stämmer på kortet är åldern, men det kan vi väl se genom fingrarna med?

Från ett kalas till ett annat, nu är det dags att dra till mormor som fyller 98 år idag.

Det börjar bra med ett migränuppvaknande och jag gissar att jag kommer krokna långt före 98-åringen.

Jag hade tydligen min storhetsperiod under 80-talet.

Även om jag inte tyckte det då.

0 thoughts on “Lite mer memory lane

 • Gratulera mormor på födelsedagen och så får du gratuleras på namnsdagen!
  Migrän är ingen hit varken på födelsedagar eller andra dagar.
  Men jag gillar din outfit och min på bilden 🙂

  • Mormor är grattad och jag tackar för namnsdagen 🙂

   Någon lyckades verkligen knäppa av ett kort i rätt ögonblick. Jag är så himla fotogenisk.

   Nu skall jag liggdö.

  • Tack raring. Och nej, jag kommer inte låta det vara krulligt 😉 Migränen tvingade hem mig från mormor efter en halvtimma och nu har jag däckat på soffan. HATAR migrän.

  • Jamen det känner jag ju igen 🙂

   Head jajustdet. Jag hade Headjacka på gymnasiet (vilket var 80-tal) men FILA-skor hade jag inte förrän i mitten av 90-talet. Och jag har kvar dem. För det var faktiskt 90-tal alldeles nyssens känns det som?

 • Ojoj vilka Flashbacks från förra inlägget! Här är man född på (…hrrmmff…) 70-talet och fick uppleva 80-talets uuunderbara tid som tonåring (med allt vad det innebar). Blev så himla lycklig när jag fick min hett efterlängtade Takanodress (aprikos, hetast i stan :O)!), eller när man efter fantastiskt mycket tjat fick penta barret (och såg ut som en kungspudel). Alla möjliga olika toner av färgen rosa i nyllet i kombo med blå kajal och mascara, tubsockor, Stan Smithpjucks, plastringar i öronen modell JUMBO, stora kulhalsband i plast, väldigt ljusa läppstift. Musiken, ja det var ju självklart från Trackslistan och ville man ej ha med Kaj Kindwalls röst (som i och försig ej lät helt oangenäm) fick man sitta o pausa, starta,pausa,starta (hmm…känns som nån gjort en låt i nutid fast med orden pausa, dansa…) och kan säga det var IIIINTE läge att behöva gå på toan mitt under programmet för då sprack hela konceptet och bandet räckte inte till om man spelade in på 60-band. När man inte hade råd o köpa hårskum eller sprajja till barret fick det bli sockervatten (vilket inte är o rekommendera om det är fuktigt eller regnar ute, världens största sockervadd fick man bära runt på på sina axlar då) eller farsans rakskum. Men morsan skrämde skiten ur en o sa att “har du rakskum i håret kommer det att ramla av”??! JAJKS!! Ville man ju inte då man lyckats anlägga en frippa a´la Joey Tempest. Och för er kids där ute kan jag upplysa om att Joey (eller Joakim Larsson) var stans hetaste grabbagrabb näst efter Jon Bon Jovi, Rob Lowe o grabbarna..såreså! RayBansolglajjor, jaja åtminstone plagiat för vem hade liksom råd o köpa the real thing? Pucko chokladdryck, Jenka och shaketuggummin, Dateparfym till girlsen och Lagerfeldt till boysen, Chicago, Aha, Europé, WHAM!!, filmen G (som i Gemenskap) Nicke Wahlgren och Ulrika Öhrn…ja jösses, listan kan göras miltals lång. Jag fick inte föna mitt hår (morsan var hård som gotländskt stål!) när jag skulle konfa mig varpå jag ser ut som en slickad kalv på mitt foto från konfirmationen. Skitnajs med tanke på att ALLA sånna kort publicerades i lokaltidningen vilket i sin tur innebar att den heta grabben man gick o glanade o trånade efter fick se en Muppalajnen med platt mesfrilla i tidningen…Har inte förlåtit morsan för det än kan jag säga! Nåja, kontentan? 80-talet var nåt man bara har varit tvungen att vara med om och det var för mig den lyckligaste tiden i mitt liv. Tack Wacko för trippen nerför minnenas estrad!

  • Åhhh…du får kommentera precis hur långt du vill. Tack för påminnelsen om Trackslistan, jösses! Jag hade en gigantisk stereo och kom på att man helst av allt ville ha 90-band från TDK. Bästa kassetten.

   Som jag håller med dig. 80-talet var verkligen roligt. Jag hade en garderobsdörr tapetserad med bilder på Rob Lowe och en med Magnus Uggla. På insidan sovrumsdörren hade jag en plansch på Don Johnson (som en pojkvän sedermera sparkade in käften på…planschen alltså, så dörren gick åt skogen…medan han muttrade något om att han inte ville bli utklassad hahaha).

   Vilka minnen.

   • Åhhhh…trackslistan, man sat klistrad vid radion på lördagarna för att lyssna på Tracks listan och spela in si na favvolåtar på givetvis TDK kassetband och givetvis fick man sitta o pausa för o slippa Lindwalls röst

    Har kvar massa kassettband med blandlåtar men tyvärr ingen kasettbandspelare som e svåra att få tag i idag ;(

    • Jag hade DURAN DURAN planscher på mitt tak

     Hade en liten crush on Simon Le Bon <3

     Även TOP GUN Gick varm i videospelaren för vem kunde motstå Tom Cruise i den filmen

     Även Greace 2 såg jag på 80-talet och givetvis hade jag Carolas LP Främling som flera av killarna i skolan hade en crush i efter att hon vart med i melodifestivalen med Främling, dessa killar ville gärna ha en kopia på skivomslaget 😀

     Sen var det även Freestyle, Noice, Gyllene Tider man lyssnade på

   • Don Jonson..sakran, den sårken råkade jag glömma! Ujuj, farsan min var skogstokig och fick jobba järnet då han arbetade extra som dörrvakt på ställena vi ville in o schejka på. Tufft för syrran o mig o ha pappsilajnen i dörren! Gratis inträde, någon som kunde plocka upp en (ehrmmm, syrran såklart *rodnar o ljuger aningens*)när promillen råååkade stiga över medelnivån, alltid skjuts hem till dörren (och faktiskt sängen) samt att man alltid visste att blir det råkurr på nåt vis finns alltid farsan där.. Min pappsi, min ungdomshjälte (och även den största bölden i häcken man kunde ha..gubbstrutten <3)… Älskade 80-talet!!

 • Öhhhm…blev kanske ett lite lååångt inlägg men jag resonerar som så, jag kommenterar (tyvärr, sorry…) alldeles för sällan så jag komprimerar ihop allt o gör ett megainlägg när det väl händer…Låter väl bra ;O)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.