Slut som artist tydligen

Nu har jag lärt mig två saker.

1. När man får migrän bör man ta sina mediciner och krypa in under en sten direkt (nåja, det visste jag väl redan)
2. Om man bara tar sina mediciner, och sen tvingar sig ut i bilen för att gå på 98-årskalas i en halvtimma så får man betala dyrt för det. Migränhelvetet hämnas (det visste jag däremot inte).

Jag brukar ligga i mörker dag ett med migrän. Men när mormor fyller så mycket som 98 har man inte lyxen att skjuta på det känns det som. Mitt samvete fixade inte det i alla fall.

Men jag var ju bara där en sketen halvtimma. Fast jag var ju bilpassagerare i ett par timmar också.

Jag brukar lyda migränen. Just för att det känns som att man inte har så stort val när det känns som att man har en ispicka inkörd bakom ögat.

Det låter orimligt att det blir så mycket värre för att jag tvingade ut mig själv första dagen?

Plus att jag har varit vaken sen fem ihop med mina medikamenter för att få migränen att vika hädan. Utan framgång. Eller jo, det är bättre men långt ifrån bra.

Jag är litegrand en rookie när det kommer till migrän, eftersom jag fick det på äldre dar (för sisådär åtta år sen) Och i mitt fall handlar det om ögonmigrän av något slag, inga auror eller känningar innan, skiten kommer utan att varna. Oftast på natten.

Ni som lever med det här, är det ens rimligt att straffet för att inte sköta sig exemplariskt första dagen skall bli Milleniets Skallfest i dagarna tre. Hittills.

Jag har inte tid (eller lust) med den här skiten.

Men jag krälar tillbaka under min sten nu.

Arg som ett bi dessutom.

Rastlöshet och migrän är en sugig kombo som gör mig topp tunnor rasande.

0 thoughts on “Slut som artist tydligen

 • Jo, tyvärr. Att inte respektera
  Migränen är nåt som straffas länge.
  Men det finns en miljard olik
  Mediciner så att du inte ska behöva ligga tre dagar, kanske bara en.
  Ibland funkar inget men borde inte vara standard att ligga flera dagar
  Går du hos neurolog el vanlig läkare?
  Jag har kronisk migrän så jag har testat en del . Men neurolog el huvudvärksspecialist är inte fel

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Stackare.
  Han absolut inget om migrän.
  Men jag vet att jag kan få ont i skallen av att vara arg. Så börja med att sluta med det 🙂
  Krya Krya

 • Hade (känns lite vågat att skriva så) migrän förr i tiden, ingen aura eller nåt, men det var bara att uppsöka säng och mörker. Fast med stigande ålder – och förändrade hormonnivåer gissar jag – så har det blivit mycket bättre. Väldigt mycket bättre.
  Hoppas du vaknar ur dvalan, men man måste vara försiktig med sig efteråt också.

 • Har fått migrän för första gången nyligen, två gånger de senaste två veckorna. Tror det är stress, sitta i dålig ställning och plugga/i soffan som är orsaken. Det är ju just det att det kommer utan förvarning och man spyr om man inte ligger ned.. Har ingen speciell medicin, brukar knapra lite allt möjligt, men diklofenak verkar funka bättre. Finns det receptfri spray? Min håller bara i sig i max 12 timmar hittills i alla fall. Försök stressa ner lite 🙂 kram!

 • Åh vad jag tycker synd om dig. Har både migrän o Hortons så jag vet hur det känns. För mig finns det bara en sak dom hjälper – Botox sprutor. det är bara två problem, väldigt få läkare kan denna behandling o biverkningen är svår, man får inga rynkor i pannan, men det är set värt 😉
  Tipsade en vän om behandlingen o från att vara sängliggande 5-7 dagar/månad så är hon det max 1 dag
  Vill du inte vara så brutal så finns det massor av mediciner att prova. Viss mediciner funkar på vissa personer så man får helt enkelt prova sig fram. En duktig Neurolog kan hjälpa dig med det.

  Vill du veta mer om Botox så berättar jag gärna.
  Kram o krya på dig.

  • Jag är så redo att testa botox efter den här manglingen. Zomig nasal brukar hjälpa, ihop med betablockerare, men den här gången var det att jag inte låg tyst och snällt första dagen som bet mig i arslet. Och om det är enda biverkningen så kan jag leva med det 😉

 • Har migrän och efter åtskilliga försök med allsköns migränmedicin så har jag efter 15 år hittat miraklet: Maxalt. Jag får inte ens biverkningar av den. Helt osannolikt bra. F ö så var jag på Veronica Mars-visningen i Sthlm igår, så jäkla bra!

 • Ja,förjävligt med migrän,stackars dig….själv hade jag en grym huvudvärk imorse pga toomuchtofun igår,MEN läste något kul,att sjöräddningen har fått 30 000000=miljoner av ett par i Skåne till att rädda sådana dårar som oss är på sjön.kram&kryapådig

 • Stackare! Har inte själv migrän så jag vet inte hur det funkar men de jag känner som är drabbade säger att det bara är att ta sina medikamenter och lägga sig i ett mörkt rum tills det ger sig.
  Förstår verkligen att du inte ville missa din mormors 98-års dag. Det händer ju inte så ofta att folk fyller så mycket. Ta hand om dig nu och hoppas att du börjar må bättre.
  Skickar över lite läkande kramar. <3

 • Har också migrän o prövat olika mediciner,tabletter,nässpray.inget funkar.Nu har jag Imigran sprutor,spelar ingen roll hur långt migränen gått,en spruta i benet o efter 5-10 min är värken puts väck.den bästa som finns <3 nackdelen är att man blir lite slö efteråt men va gör det,man har inte ont!!

 • Jag tror väldigt många med migrän skulle bli hjälpta av en mer näringsrik kost. Baserar detta på åtskilliga kollegor jag träffat som hälsocoach som blivit av med sin huvudvärk/migrän – samt även min pappa och sambo. Pappa hade migrän en gång i veckan, minst, när jag var yngre o hade jämt migränmedicinen med sig. Nu har han inte behövt en enda tablett på över 10 år, tack vare sin kosthållning idag. Sambon hade också migrän flera gånger i månaden innan vi blev tillsammans men med små förändringar i kosten sen vi blev tillsammans så har han, som bieffekt, väldigt sällan huvudvärk och aldrig mer att han blir sängliggande. Det kan liksom inte bara vara slump anser jag. Det hjälper kanske inte alla, migränen beror helt säkert på olika saker från person till person, men de allra flesta har alltid någonting de skulle kunna förbättra med sin kost – migrän eller ej…

  • Det stämmer säkert. Det går att laga många krämpor med rätt kost. Men just migränen, för min del, kommer av dubbelseende/dold skelning. Och mot det hjälper just inget alls. Däremot skulle säkert andra krämpor bli bättre.

 • Hallå
  Jag vill säga att jag tänker på dig o hoppas migränhelvetet har gett sig.
  Har börjat skriva kommentarer till memory lane otal ggr , men blivit störd, hela tiden.
  Kommer kanske snart med en ostkustsbruds minne av what was hot.
  Jag föddes ju på 60-talet (okt-69) så jag har ju varit med lite mer ;))
  Krya nu o hoppas din mor förgyllt din tillvaro 🙂
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.